Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 58

  • 44 228
  • 482
  •   3
Отговори
# 360
  • Мнения: 288
Пепчо, по това клипче съм правила  аз пастата. Само от себе си добавих мед, за да не киселеят доматите.

# 361
  • Мнения: 2 929

За днес телешко варено и едни питки .

# 362
  • Мнения: 1 916
В дъждовния четвъртък зарадвах момчетата у дома с тези солени кифлички, които се правят лесно и бързо и са много вкусни.😋🥐👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2024/05/09/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B … 1%87%D0%BA%D0%B8/

# 363
  • Мнения: 9 128
Мики, давай, моите са вече на почти 2 седмици, малко след като се прибрахме ги заложих. Радвам се, че си хванала идеята с аспержите, у нас така и само с масло най-много се харесват. Но яйца няма Simple Smile тази година боядисах само 30.
Моите лимони са само в сол и малко пипер - определено ще ползвам за солени на ястия. Разцепени като цвете на шест, не срязани до край, леко се притискат отгоре, за да се отворят и да поизлезе сок, пълнят се с едра сол и в буркани.  След два-три дни поомекват, пускат сок и сложих още един лимон, за да се напълни буркана. Така ми показа момчето в
кухнята на лагера в пустинята , само че техните бяха пълни в големи глинени гърнета. Само жълти маслини не знам къде ще намеря, толкова ги харесах тези.

# 364
  • Мнения: 288

Тази вечер набързо,  но пък много вкусно ароз ал побре или ориз по бедняшки с червена и зелена чушка, домати, лук и чесън. Поднасям го с кисело мляко и сос пири пири,  вместо с яйце.

Последна редакция: чт, 09 май 2024, 21:13 от La farina

# 365
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 763
Две салатки към последните яйца от Великден

# 366
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 361
Зеленчукова супичка, нудли с пиле, и десерт от кисело мляко, плодове и мюзли




# 367
# 368
  • Мнения: 765
Грис халва по гръцки

Шакшука

Банички (полуфабрикат)

# 369
  • Варна
  • Мнения: 1 240
Кюфтенца по шведски


И салата

# 370
  • Мнения: 6 810
Паниран кашкавал в кори за баница

Памук кифли по рецепта от "Приказна кухня с Ани"

# 371
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 408
Този път за Великден бяхме на село, времето беше чудно и внучета и  Animal Dog2се наиграха на воля.
Масата под асмите:



Традиционните печено агнешко и дроб сарма без снимка.
От предния ден свинско месо:

И градските:

Пилешки кюфтенца по Мики, май едричко го режа месото...



Сандвичи със слайс за бургери/от Одрин/

И почисти шкафа - бишкоти, останали от не знам кога... Навих ги на руло - вид - няма, но пък вкус.. ммм. Мляко нямах и ги потопих в сок от компот от кайсии. Крема маскарпоне/малко беше/ + кисело мляко, плодовете вътре - "пияни вишни", тези прибрани във фризера от домашния ликьор.


Последна редакция: пт, 10 май 2024, 08:42 от mama iasi

# 372
  • In transit
  • Мнения: 11 934
Пепи,
Скрит текст:
има основно три вида рецепти за мариновани лимони, френските две - бърза и стандартна, третата е мароканската, която ти си приготвила, тя е с подправки и най-дълго мариноване. Давам ти рецепти за френските.

Мариновани лимони експрес

3 био лимона
60мл сок от лимон
45г фина морска сол
Нарежете всеки лимон на 8 резена или на едри кубчета. В купа смесете всички съставки. Прехвърлете в херметически затворен стъклен буркан. Покрийте и мариновайте за 24 часа на стайна температура, като разклащате съда няколко пъти, за да се разтвори солта, след което охладете.
Солените лимони се съхраняват 2 месеца в хладилник.

Мариновани лимони със сол
(за 1 буркан от 500мл)

2 био лимона
120мл сок от лимон
70г едра морска сол
120мл зехтин екстра върджин
Изчеткайте лимоните под вода, след което ги подсушете добре. Нарежете всеки лимон по дължина на 8 четвъртинки, след което ги смесете в купа с едрата морска сол и лимоновия сок, така че да се покрият добре. След това поставете тази смес в стъклен кухненски буркан от 500мл с неметална капачка.
Оставете солените резенчета лимон да се мариноват на стайна температура за 7 дни, като всеки ден разклащате буркана, за да се разпределят добре солта и сока. В последния ден добавете зехтин, след което съхранявайте в хладилника за 6 месеца. Изчакайте поне 2 дни преди да ядете лимоните, докато зехтина ги омекоти.
Преди да използвате лимоните, оставете буркана на стайна температура, така че зехтина да се върне към по-течна консистенция.
Съвет! Най-важното за успешно мариновани лимони е едрата морска сол да покрива напълно плодовете. Първата седмица в сол коренно преобразява лимона, а след това добавяне на зехтин го омекотява и определя крайния резултат.


Пържени филии по френски, с козуначени кифли и сметана в сместа. Истински разкош! Heart Eyes


Млечна салата с яйца и репички

# 373
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 514
Пълнозърнест хляб с магданозено песто
Десерт с чия,тахан и плодове

# 374
  • Мнения: 6 038
Бързи и лесни шоколадови пици

Общи условия

Активация на акаунт