Кино| Бременност и майчинство
Forum.BG-Mamma

Служебен вход

запомни име и парола
Това е АРХИВ-ът на форумите към БГ-Мамма

Темите и мненията са достъпни само за четене.

Не е нужна регистрация и логване за търсене и четене на темите.
11 883 853 Общо мнения в 236 358 Теми от 227 282 Потребители
Последен член: raven_f

[Още Статистики]
*

Четвъртък, 09 Септември 2010, 04:47
Заглавна Страница | Търси |

Forum.BG-Mamma :: Бременност, майчинство >>
Майки (бъдещи и настоящи)
Тема: Деца без памперси
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 18 Изпрати темата | Изпечатай
Автор Тема: Деца без памперси  (Прочетена 10906 пъти)
Marssy
Ентусиаст
*

Публикации: 149

Местожителство:
София

« Четвъртък, 31 Август 2006, 12:22 »

Аз съм си отгледала и двете деца с памперси. Но вижте какво открих:
http://nodiaper.atspace.us/

MardiGras
Потребител
**

Публикации: 1 495

Местожителство:
в гората

« #1 Четвъртък, 31 Август 2006, 12:34 »

Да, сигурно може и без памперси. Дупе знае 2 и 200. Буквално.
Но аре нема нужда... да сме чак толкова природосъобразни и да се връщаме 50 години назад. Чак от такъв резистанс няма полза според мен. Wink
Pi_pi
Гост
« #2 Четвъртък, 31 Август 2006, 12:42 »

Информацията е изключително ценна и полезна. Моето дете вече е пораснало, но ако сега беше малко нямаше да се колебая изобщо да се науча на тази безценна практика.
Мили майки с новородени и малки бебчета - не пропускайте възможността да се възползвате от тази добра практика.
reflex
Почетен член

Публикации: 8 945

« #3 Четвъртък, 31 Август 2006, 12:49 »

Това не е нещо ново,подобни неща са пускани и друг път.
Дъщеря ми ползваше памперси.И през ум не ми е минавало да си правя експерименти с нея.Следващото ми дете също ще носи памперси.
MardiGras
Потребител
**

Публикации: 1 495

Местожителство:
в гората

« #4 Четвъртък, 31 Август 2006, 12:56 »

Малко цитати:

През първите месеци научих сигналите на Мая, като я носех без пелени или панталонки и я държах под око. (Това беше доста лесно, защото през първите 6 месеца тя беше почти винаги с мен - много ми е интересно как се прилага при зимни условия...

Нощем я слагах на синьото гърне докато я кърмех (така, че да легне после без да го разлее).  Shocked Shocked Shocked. Как ли точно става това?

И въобще първата година от живота на детето си трябва според статията да мислиш само за акане и пишкане и да чакаш някакви сигнали... вижда ми се меко казано безумно.

Ali_sun
Потребител
**

Публикации: 1 502

Местожителство:
Sofia

« #5 Четвъртък, 31 Август 2006, 15:58 »

Лелеееееее  Shocked, немога да повярвам на такива писания, все пак живеем в 21-ви век.
 Когато родих големият ми син памперсите тъкмо навлизаха , а и бяха много скъпи,и рядко си ги позволявах /обикновено само за през нощта/, така че съм пробвала и двата варианта. Определено с памперси е много по-лесно.
 Най-много ме озадачи една фраза"...по-забавно е да се седи над легена..."
 Само който не се е занимавал с пелени може да измисли такава глупост.
Pi _pi
Гост
« #6 Четвъртък, 31 Август 2006, 18:56 »

Лелеееееее  Shocked, немога да повярвам на такива писания, все пак живеем в 21-ви век.

То не си е за вярване в 21 век  две- и повече годишни деца да акат в гащите или памперса, да бъркат в акото и да мажат където им падне, но факта е в съседната тема...
По-голямото ми притеснение е за това, че когато синовете ни са отгледани в памперси, от пекаленото претопляне на половите органи може да имат проблеми /стерилитет/,   когато пораснат  /ако е вярно това, което пише в книгите за отглеждане на бебета/.  Вероятно плодовете на "памперсовата революция" ще ги берем след години.
Isa
Пристрастен

Публикации: 6 453

Местожителство:
София

« #7 Четвъртък, 31 Август 2006, 19:05 »

То не си е за вярване в 21 век  две- и повече годишни деца да акат в гащите или памперса, да бъркат в акото и да мажат където им падне, но факта е в съседната тема...

Що?

Къде се очаква да акат децата в 21 век?  newsm78 В колби?  Sick

тити
Пристрастен

Публикации: 6 281

Местожителство:
Abu Dhabi

« #8 Четвъртък, 31 Август 2006, 19:08 »

това е на Людмил статията - наскоро беше споделил, че я пише.
f.e.m.a
Ентусиаст
*

Публикации: 432

« #9 Четвъртък, 31 Август 2006, 19:14 »

Горките хора в топлите държави, как ли се множат?  Laughing
Eis
Редовен потребител

Публикации: 3 561

« #10 Четвъртък, 31 Август 2006, 19:17 »

За голямата ми дъщеря памперси нямаше.Беше към годинката,като се появиха и слагахме само като излизахме,че бяха лукс и много скъпи. #Crazy
РЕНИ
Почетен член

Публикации: 8 881

« #11 Четвъртък, 31 Август 2006, 20:15 »

Памперсите са голямо удобство и се ползват масово именно заради това. Съответно и индустрията е голяма. Нормално е да има конкуренция между фирмите-производителки.
marsy
Редовен потребител

Публикации: 2 863

Местожителство:
по пътеката

« #12 Четвъртък, 31 Август 2006, 20:54 »

е, не е така лесно без памперси! големите са били без, нямаше просто! удобство са, няма да си кривя душата!
pandora
Пристрастен

Публикации: 6 304

Местожителство:
София

« #13 Четвъртък, 31 Август 2006, 21:51 »

Честно казано, макар че вече слагам на детето само нощем, признавам, че памперсите са вероятно най-голямото удобство за майката на малко бебе, заедно с микровълновата и пералнята.
Dorothy
Пристрастен

Публикации: 7 306

Местожителство:
София и там където не се пуши

« #14 Четвъртък, 31 Август 2006, 23:15 »

По-голямото ми притеснение е за това, че когато синовете ни са отгледани в памперси, от пекаленото претопляне на половите органи може да имат проблеми /стерилитет/,   когато пораснат  /ако е вярно това, което пише в книгите за отглеждане на бебета/.  Вероятно плодовете на "памперсовата революция" ще ги берем след години.

Стериалитета при мъжете съществува и при възрастните мъже, а не са гледани с памперси.

Лилянa
Редовен потребител

Публикации: 3 029

Местожителство:
Ямбол

« #15 Четвъртък, 31 Август 2006, 23:25 »

Опитвала съм без памперси при голямото ми дете. Е, извинете, но наистина през цялото време трябва да мислиш кога да го изпишкаш, щото явно съм лоша майка и при мен нямаше такова усещане. И въобще не е вярно, че без памперси ти излиза по-евтино, предпочитам да съм отпочинала, да използвам слънчевото време за разходки, да съм спокойна, че и детето ми е спокойно. Това са пълни глупости!
Шушу
Потребител
**

Публикации: 1 552

Местожителство:
Там, гдето...

« #16 Петък, 01 Септември 2006, 00:35 »

Мога да кажа само- да живей изобретателя на памперса! Моята дъщеря до преди месец беше от тези, които си акат и пишкат в памперса ( без обаче да размазва) и това- в 21 век! Срам и позор за мен, такваз мързелива майка  Mr. Green
Янечек
Редовен потребител

Публикации: 3 948

« #17 Петък, 01 Септември 2006, 01:16 »

в африка, където майките носят бебета си голички е мааалко по-топличко от тук Smile

не си представям едно новородено бебе да седи голо по цял ден , пък майка му да се чуди пишка ли му се, ака ли му се, на арфа ли му се свири...

аз лично не бих слагала детето си да лежи в гърне, докато го кърмя, независимо дали гърнето е синьо или златно

иначе ме дразнят рекламите на памперси и то доста. и все по-новите и удобни модели, с които не е проблем дори да се тича! едно дете, което може да тича, да говори, да тананика някоя песничка, навярно ще може да се досети кога иска да отиде до тоалетната. знам, че има памперси до 25 килограма. аз тежах толкова във втори клас!

мисля, че на детето не му е комфортно да ходи опаковано в памперс (особено лятно време) и това беше основната причина да изхвърля памперсите от употреба преди 2 години
Lady Brinne
Пристрастен

Публикации: 5 709

Местожителство:
В полите на Пирин планина

« #18 Петък, 01 Септември 2006, 12:05 »

Тази тема - за и против памперсите - е дискутирана вече много пъти в разни подфоруми на бг-мама ...
Лично аз, подкупена и провокирана, подсъзнателно изманипулирана  Mr. Green от рекламите съм ползвала памперс за сина ми до скоро / началото на лятото на тази година /. Е, явно не съм чак толкоз добра майка Crazy да се занимавам цял ден с естествените нужди на детето; не съм се концентрирала върху това, а върху други неща, които по ми изглеждат важни и съществени. Не знам доколко / чела съм и такива изказвания / се накърнява човешкото достойнство на бебето като го наказваме да носи тоалетната си залепена за дупето, но ......... newsm78 гласувам "за" памперса с две ръце  / голямо удобство са за мързелива мама като мен  Mr. Green /.
Людмил
Потребител
**

Публикации: 999

Местожителство:
Земята

« #19 Петък, 01 Септември 2006, 17:01 »

в африка, където майките носят бебета си голички е мааалко по-топличко от тук Smile
Грешиш, същият метод използват и ескимосите и то защото няма как да перат в леда  newsm78
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 18 Изпрати темата | Изпечатай 
Forum.BG-Mamma :: Бременност, майчинство >>
Майки (бъдещи и настоящи)
Тема: Деца без памперси
Отиди на: