Кино| Бременност и майчинство
Forum.BG-Mamma

Служебен вход

запомни име и парола
Това е АРХИВ-ът на форумите към БГ-Мамма

Темите и мненията са достъпни само за четене.

Не е нужна регистрация и логване за търсене и четене на темите.
11 883 853 Общо мнения в 236 358 Теми от 227 282 Потребители
Последен член: raven_f

[Още Статистики]
*

Четвъртък, 09 Септември 2010, 04:24
Заглавна Страница | Търси |

Forum.BG-Mamma :: Популярни >>
Готварски рецепти
Тема: Панакота крем с кисело мляко
Страници: [1] 2 3  Всички Изпрати темата | Изпечатай
Автор Тема: Панакота крем с кисело мляко  (Прочетена 11813 пъти)
*denitsa*
Ентусиаст
*

Публикации: 127

Местожителство:
Стара Загора

« Сряда, 21 Май 2008, 08:29 »

Панакота с кисело мляко / Panna Cotta allo Yogurt

Продукти за 4 порции:

200 мл прясно мялко
2 ванилии
3 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко
конфитюр от ягоди ( или малини, боровинки)

Приготвяне:

Загрейте млякото със захарта на котлона.
Добавете към него предварително разтворения желатин.
Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане.
Прецедете сместа през цедка да няма бучици, ако е необходимо. Сипете в 4 купички и оставете да стегне крема. Нужни са часове.
Изстудения крем обърнете върху чиния и полейте с леко затоплен конфитюр. Наръсете с пудра захар
и гарнирайте с пресни плодове, ако желаете
Това е един страхотен десерт,много лек и подходящ за летните горещини.По-късно ще кача и снимки  Hug
Бон апети  Laughing
П.П Източника е една мама от друг форум,но и забравих ник-а  Embarassed

« Последна редакция: Сряда, 21 Май 2008, 09:00 от denitsa23 »
tanja33
Потребител
**

Публикации: 722

« #1 Сряда, 21 Май 2008, 09:24 »

Изглежда много вкусно и ще е идеален десерт за горещините! Ще го направя, само дето ще удвоя рецептата, че продуктите ми се струват малко за 4 порции  Very Happy.
Благодаря  bouquet!
*denitsa*
Ентусиаст
*

Местожителство:
Стара Загора

« #2 Сряда, 21 Май 2008, 10:01 »

Ами да може да удвоиш продуктите,при мен се получиха 4бр. ,но от купички за мъфини а те са доста малки Smile Освен че е много вкусно става и много бързо,а в хладилника за около 3ч. ще се готови  Peace
dakelche
Новак

Публикации: 45

« #3 Сряда, 21 Май 2008, 21:37 »

А какъв желатин използваш? Аз имам на Д-р Йоткер - 10гр., но се разтварят в 0,5л студена вода.
*denitsa*
Ентусиаст
*

Местожителство:
Стара Загора

« #4 Сряда, 21 Май 2008, 21:53 »

Ами обикновен желатин...предполагам че и на д-р Иоткер ще свърши работа  newsm78
madagascar
Ентусиаст
*

Публикации: 187

Местожителство:
IT

« #5 Сряда, 21 Май 2008, 22:40 »

Тази вечер това ни беше десерта аз го направих в една по голяма съдинка  Blush  Mr. GreenBlush Laughing,но по бързите процедури с готовите на прах сложех 500 мл.сметана и 500 мл.прясно мляко на котлона да заври и като завря разбих си предварително с малко прясно мляко прахчетата и изсипах при сметаната и прясното мляко варих 3 минутки  и  в по голямата съдинка  Laughing сложех готовия карамел изсипах сместа и сложех в хладилника за около 2 часа ,много го оважаваме този десерт може би повече от крем карамела  Hug ето и една рецепта от един италянски сайт http://www.italiadonna.it/public/percorsi/ricette/ric060.htm  800 мл.сметана.200мл.прясно мляко,100гр.захар,15 гр.жалатин,ванилия слагаме млякото ,захарта,сметаната да заврът на слаб огън ,добавя се жалатина,ванилията ,намокряме формичката и изсипваме в нея оставяме в хладилника за 12 часа  Wink това е само за панна котта а тук има една Panna Cotta allo Yogurt http://kitchenpantry.blogspot.com/2006/06/panna-cotta-allo-yogurt-miele-e.html  200мл.сметана,25гр.захар,2гр.жалатин,60 гр.мед,150гр.кисело мляко смесваме захарта ,сметаната и жалатина да се затоплят на слаб огън без да завират,слагаме меда да се разтвори добре,махаме от огъня и добавяме киселото мляко,намокряме със студена вода формичките и изсипваме,оставяме в хладилника поне за 4 часа.декорираме...  според мен тази доза  е много малка  Wink искам да ви кажа че аз никога не съм правила винаги приготвям с тези готовите прахчета ,просто мислех че ще ви е интересно да видите и тук как я правят Panna Cotta allo Yogurt
« Последна редакция: Сряда, 21 Май 2008, 23:04 от madagascar »
radost24
Редовен потребител

Публикации: 2 052

Местожителство:
В лудницата на 2-рия етаж.

« #6 Сряда, 21 Май 2008, 22:47 »

Ще го пробвам,много апетитно изглежда.
labrex
Пристрастен

Публикации: 6 168

« #7 Сряда, 21 Май 2008, 23:57 »

А какъв желатин използваш? Аз имам на Д-р Йоткер - 10гр., но се разтварят в 0,5л студена вода.

Ами обикновен желатин...предполагам че и на д-р Иоткер ще свърши работа  newsm78

Желатинът на Йоткер е сигурно, че ще свърши работа, само не го разтваряйте в половин литър вода. Достатъчно е 50-60 гр вода, а в рецептата са дадени 4 с.л.
dakelche
Новак

« #8 Четвъртък, 22 Май 2008, 09:52 »

labrex, благодаря. Днес ще пробвам и ще ви кажа дали се е получило.
Царицата-майка
Потребител
**

Публикации: 582

« #9 Четвъртък, 22 Май 2008, 13:58 »

Днес цял ден се чудя какво ли ми се яде и сега разбрах какво .....
dion
Ентусиаст
*

Публикации: 451

Местожителство:
Варна

« #10 Четвъртък, 22 Май 2008, 14:20 »

И на мен страшно ми хареса този десерт.Обезателно ще го пробвам,но само да попитам, denitsa23, след като го сложиш в купичките заливаш ли отгоре със сладкото и после обръщаш в чинийка и пак заливаш със сладко? Или само след като обърнеш в чинийката заливаш?
tanja33
Потребител
**

Публикации: 722

« #11 Четвъртък, 22 Май 2008, 15:56 »

Нямам опаковка пред мен, за да прочета как точно е написано, но мисля че имат предвид, че тази разфасовка е достатъчна да желира течност с обем 0,5 литра (не е задължително да е вода  Wink). Така че става с този  Peace.
*denitsa*
Ентусиаст
*

Местожителство:
Стара Загора

« #12 Четвъртък, 22 Май 2008, 16:36 »

И на мен страшно ми хареса този десерт.Обезателно ще го пробвам,но само да попитам, denitsa23, след като го сложиш в купичките заливаш ли отгоре със сладкото и после обръщаш в чинийка и пак заливаш със сладко? Или само след като обърнеш в чинийката заливаш?
След като го сложа в купичките не го заливам (твърде рядка е консистенцията тогава) а го слагам в хладилника.След около 3ч  е готово.А за сладкото можеш да го сложиш както на теб ти се иска  Hug
`Деси`
Почетен член

Публикации: 10 956

Местожителство:
София

« #13 Четвъртък, 22 Май 2008, 18:10 »

bouquet утре действам
Phoenix,Az
Ентусиаст
*

Публикации: 461

Местожителство:
из дебрите на имагинерните стойности

« #14 Четвъртък, 22 Май 2008, 21:18 »

Много добра идея,! bouquet
Благодаря и на madagascar за рецептите за Пана Кота крем! bouquet
Определено ще пробва и споделям chef
annisoft
Ентусиаст
*

Публикации: 98

Местожителство:
USA

« #15 Петък, 23 Май 2008, 19:16 »

И аз го направих преди малко, но ще пусна снимки когато стане. Сложих му и малко кокосови стърготини, още не съм решила дали да не използвам течен шоколад вместо сладко.
dakelche
Новак

« #16 Петък, 23 Май 2008, 21:37 »

Разтворих желатина в 50мл вода и кремът стана. Май ми идва малко прекалено плътен newsm78.
gueri
Ентусиаст
*

Публикации: 483

« #17 Събота, 24 Май 2008, 04:07 »

Много добра идея, ще се проба.
samuraika
Ентусиаст
*

Публикации: 488

Местожителство:
знам ли и аз вече...

« #18 Събота, 24 Май 2008, 05:57 »

Пана Кота е любимия десерт на сина ми, а на мен ми е любим за приготвяне като имам гости - става лесно, правя го от предния ден и е лек завършек за тежки вечери.Има много вариации, може да се развихря фантазията с него - соновното е мляко или сметана със желатин - от там нататък може да се твори.В къщи най-много се тачи с кокосово мляко и сметана (прясно мляко) - една консерва кокосово мляко и още толкова прясно мяко, загрявам, разтварям желатина и изсипвам или в индивидулани купички или в една голяма купа (за гости обикновенно така правя) и всеки си сервира.Отгоре гарнирам с пресни плодове и сок от компот.
Друго любим вид ни е бананова пана кота - в блендера разбивам два банана с голяма чаша мляко, добавям течна сметана и желатин, също става много приятно.
С кисело мляко не съм пробвала досега, но ще опитам непременно!
Благодаря за идеята! bouquet
мм
Потребител
**

Публикации: 763

Местожителство:
София

« #19 Събота, 24 Май 2008, 08:21 »

Направих кремчето и сега се стяга-сложих го във фризера ,че нямам търпение....
Направих го по рецептата,като към киселото мляко добавих заквасена сметана. После ще кажа как е.
Много благодаря за рецептата и споделеното!!! bouquet bouquet bouquet
Страници: [1] 2 3  Всички Изпрати темата | Изпечатай 
Forum.BG-Mamma :: Популярни >>
Готварски рецепти
Тема: Панакота крем с кисело мляко
Отиди на: