Кино| Бременност и майчинство
Forum.BG-Mamma

Служебен вход

запомни име и парола
Това е АРХИВ-ът на форумите към БГ-Мамма

Темите и мненията са достъпни само за четене.

Не е нужна регистрация и логване за търсене и четене на темите.
11 883 853 Общо мнения в 236 358 Теми от 227 282 Потребители
Последен член: raven_f

[Още Статистики]
*

Четвъртък, 09 Септември 2010, 04:25
Заглавна Страница | Търси |

Forum.BG-Mamma :: За децата >>
Нашите деца
Тема: Удряли ли сте някога децата си?
Анкета
Въпрос: Удряли сте някога шамарчета?
Не, никога не съм удрял/а и не бих, не одобрявам.
Не одобрявам, но съм удрял/а инцидентно, когато загубя контрол в момент на афект.
Удрял/а съм еднократно при постъпки с особено сериозни последствия, смятам че има възпитателен ефект.
Шамаросвам, когато думите не помагат. И мен са ме шамарили и съм станал/а човек, какво толкова?

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15  Всички Изпрати темата | Изпечатай
Автор Тема: Удряли ли сте някога децата си?  (Прочетена 10295 пъти)
basilisk
Потребител
**

Публикации: 1 935

Местожителство:
София/Варна/Стокхолм

« Сряда, 02 Юли 2008, 14:20 »

Знам, че има много теми по въпроса, но анкета не открих. А ми е много интересно количественото съотношение между мненията. Моля ви, бъдете откровени.
Резултатите можете да видите само след гласуване, за да не се повлияете от тях. Много благодаря на всички, които ще се включат.
Бръмбазела
ЛЛЛ помощник за кърмене
*

Публикации: 5 309

Местожителство:
София

« #1 Сряда, 02 Юли 2008, 14:29 »

Не, никога не съм удряла малкия и нямам такива намерения и за вбъдеще. Не виждам нищо възпитателно в това.  Peace Колкото и да съм изнервена, предпочитам да проведа разговор и да се изяснят чувствата. Ако съм афектирана, предпочитам да отида в друго помещение или да оставя малкия на друг, по-спокоен от мен възрастен, докато бурята отмине в моето сърце. Чета усилено Ф. Додсън..
dona_leone
Ентусиаст
*

Публикации: 233

Местожителство:
София, Ларедут, София

« #2 Сряда, 02 Юли 2008, 14:47 »

Тези, който твърдят, че никога не са удряли децата си - определено не са напълно откровени. При мен се е слувало да плясна дъщеря си по дупето. Разбира се това не е ежедневие, позволявам си го в много краен случай.
огнена стихия
Редовен потребител

Публикации: 2 727

Местожителство:
на планетата на маймуните

« #3 Сряда, 02 Юли 2008, 14:50 »

Не одобрявам,но съм удряла в момент на афект.
.Ели.
Джедай
*

Публикации: 6 484

Местожителство:
БГ - София

« #4 Сряда, 02 Юли 2008, 15:10 »

Много се надявам да се съсредоточите основно в гласуването и да избягвате поредния скандал. Защото всички знаем как приключват тези теми ... принудително и с ключ, нерядко директно в коша.
Хубав ден на всички!
troia
Ентусиаст
*

Публикации: 129

Местожителство:
Варна

« #5 Сряда, 02 Юли 2008, 15:12 »

Не одобрявам , но си признавам че от време на време прилагам наказателна акция върху памперса .
Iva*
Потребител
**

Публикации: 1 053

Местожителство:
Германия

« #6 Сряда, 02 Юли 2008, 15:14 »

Бях пуснала анкета преди месеци точно на сьщата тема за шамарите. Виж тук, има много мнения:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=265157.0
Fussii
Потребител
**

Публикации: 1 653

« #7 Сряда, 02 Юли 2008, 15:17 »

За себе си установих, че удрям когато се уплаша за него. Пример - Вчера го залових как доволно си пляска в кофата с белина. Изкарах си акъла, защото на Никола най-редовно ръката му е в устата. И като се изплаших - първата ми реакция беше да го плясна по дупето. Гнева си макар и трудно се научих да овладявам, обаче страха явно не мога
Пътуващ
Ентусиаст
*

Публикации: 119

Местожителство:
София

« #8 Сряда, 02 Юли 2008, 15:42 »

Случвало се е.
Янечек
Редовен потребител

Публикации: 3 948

« #9 Сряда, 02 Юли 2008, 15:43 »

Нито един отговор не избирам, за мен един шамар няма възпитателен ефект, а наказателен. Не го шамаросвам за всяка беля, но се случва да го плесна ако преценя (не през лицето), примери няма да давам.
eddy6
Ентусиаст
*

Публикации: 314

Местожителство:
София

« #10 Сряда, 02 Юли 2008, 15:53 »

Детето ми е добро и разбрано, но се е случвало да я шляпвам по дупето или ръката.
Преди седмица обаче изчезна за секунди от погледа ми  (в ХИТ е изтичала към детския кът, където дават филмчета).
Полудях от страх, макар че баща й бързо се сети къде да я потърси. За пръв път откакто се е родила наистина можех да я набия доста сериозно, ако нямах задръжки. Успях обаче да се овладея (гордея се със себе си).
Пих едно кафе докато тя си изгледа филмчето и вече по-спокойно проведохме сериозен разговор как не бива да се отделя от нас без да се обади. Май има ефект.
Evа
Потребител
**

Публикации: 1 504

Местожителство:
София

« #11 Сряда, 02 Юли 2008, 15:55 »

Гласувах с последната опция,но не свързвам шамаросването с това дали ще стане човек или не.
И аз съм на мнение,че пляскането не възпитава,а наказва,но често ми се налага,именно с наказателна цел.
basilisk
Потребител
**

Публикации: 1 935

Местожителство:
София/Варна/Стокхолм

« #12 Сряда, 02 Юли 2008, 16:02 »

Янечек, ами според мен си за отговори 3 или 4 според това дали шляпаш в изключителен случай или това е част от набора ти педагогически средства. А наказателният ефект нали пак е възпитателен, според мен двете не си противоречат. Но ако не ти се гласува, твоя работа, де.
pepa georgieva
Потребител
**

Публикации: 695

« #13 Сряда, 02 Юли 2008, 16:18 »

Удряла съм я, гласувах с втора опция.
Например когато е поосмукала мокра кърпичка , с която си е бърсала ръцете доста , и хич не е от най-чистите, когато се е пускала от ръката ми на улицата , веднъж облиза една количка в супермаркет и подобни...тогава хич не мога да се стърпя.
Янечек
Редовен потребител

« #14 Сряда, 02 Юли 2008, 16:27 »

Ми нито един отговор не е подходящ. Нито ползвам шамарите за педагогически цели, нито бия, когато съм ядосана. Просто възникват ситуации, в които ми идва да го плесна. Може и да не са грозящи живота му провинения, а да се е държал обидно към някого.
veni9
Пристрастен

Публикации: 4 925

« #15 Сряда, 02 Юли 2008, 16:35 »

Против съм пляскането съм, но за да съм честна, за съжаление гласувам с отговор 2. Случвало ми се е, за което после страшно съжалявам и се чувствам отвратително, защото според мен ефект има единствено отрицателен, както върху мен, така и върху детето.
Тарталета
Почетен член

Публикации: 11 412

Местожителство:
неустановено

« #16 Сряда, 02 Юли 2008, 16:38 »

Удряла съм в моменти на афект, както и напълно неафектирана. Зависи от ситуацията.
РЕНИ
Почетен член

Публикации: 8 881

« #17 Сряда, 02 Юли 2008, 16:39 »

Гласувах с втора опция. Но възможните отговори не са добре формулирани.
Янечек
Редовен потребител

« #18 Сряда, 02 Юли 2008, 16:40 »

Но възможните отговори не са добре формулирани.
Да, много е тенденциозна анкетата.
Desss
Редовен потребител

Публикации: 2 323

Местожителство:
Скоро, много скоро там през Атлантическия океан :)

« #19 Сряда, 02 Юли 2008, 16:45 »

Споделям опции  2  и 3

маркирах 3  Thinking
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 15  Всички Изпрати темата | Изпечатай 
Forum.BG-Mamma :: За децата >>
Нашите деца
Тема: Удряли ли сте някога децата си?
Отиди на: