Вариант "не ям вчерашна манджа" у нас няма Аз не съм слугиня. Но готвя по-малки количества, максимум за 2 хранения. Каквото остане, ние с ММ може да изядем, като го поръсим обилно с индийски подправки, индийски или тай сосове или просто люти чушки Така и храната става по-различна, не омръзва А подправки Бог дал в нашата къща
Готвя неща, които повечето дами са споменали, като често пека риба на фурна и правя рибена яхния. Много обичат! Също и яхния от телешки език, която приготвям като телешкото варено.
Не пържа нищо, не ми харесва идеята. Енергоемки манджи като пълнени чушки правя рядко.
Но правя и още нещо. Носят ми домашни зеленчуци, които замразявам (тиквички, обелени и нарязани домати, нарязани моркови). Да, отнема време, когато ги беля и режа, но пък после се готви да 10 минути. Снощи правих супа от коприва, еми точно 5 минути ми трябваше да нарежа лука и чесъна, морковите са замразени, доматите също, копривата също, ориза само се слага, пък после супата си се вари без да й бая.