Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 28 876
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бейби, скоро се заговорих с една жена на касата на Алди, купуваше веджи бъргъри. Бяха без глутен, специално погледнах за мен. Каза ми, че и от Тегут били добри, но напомняли на месо, докато тези от Алди -не.
Каза, че не сладняли...

Аз не съм пробвала, рядко ям толкова преработени храни.

Японски пици и дояждане 😊

# 586
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася, благодаря! Вкусът на месото не го търсим, по скоро звучи хубаво с този грахов протейн и не знам до сега да сме опитвали такива. Бургери и от месо никога не сме яли, а пък сега след толкова години как не ядем месо няма изобщо да можем да преценим имат или нямат приблизителен вкус.

Има в Реал едни соеви дреболии, като запържена кайма изглеждат в хладилниците - те в началото на отказване на месо за мм бяха много хубав заместител. Има и кюфтета пак подобни, пак там, и стават супер със сос, но никога не съм обръщала внимание имат или не глутен.

Аз пак правих супа - бях на път, после болна и нито имах сили нито желание друго да правя. За утре гъбена яхния.

# 587
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Да, аз затова уточнявам за вкус и текстура на месо, защото на мен са ми гадни.

Граховият протеин много е навлязъл, така е веган, без лактоза и без глутен. И няма лошия имидж на соята.

Аз скоро взех едни соеви късчета, но не сухи. Беше заместител на пилешко филе, на тиган се пържеха. Бяха ок, безвкусни, но заситиха. От Едека, в тарелка бяха. Марка не помня.

И при децата в момента много вървят супите.😀

# 588
  • Мнения: 9 991
Аз бях вземала някакви зеленчукови бургери, че ми ги бяха похвалили. Изядох ги, но не бяха кой знае какво. С чеснов сос ги преглътнах. Напомняха картофени кюфтета със зеленчуци. Граховия протеин сваля холестерол и помага за редуциране на теглото. Доста по скъп е от соевия, поне този който аз заглеждах. Който е свикнал на полуфабрикати, даа ги яде.
Аз правих гъбена супа и салата.

# 589
  • София
  • Мнения: 5 247
-Карфиол с босилек.
-Крем супа червено цвекло и кореноплодни и лук
-Салата домати, настърган морков, маслинена паста, лук, краставица, червена чушка.

# 590
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Мигла, какво друго освен червено цвекло? Слагаш ли сметана? И какви подправки?

Аз правих рамен супа с два вида гъби и мисо.
За довечера само салатата е сигурна. Има още няколко гъби, трябва да ги сготвя.

# 591
  • София
  • Мнения: 5 247
Ася, слагам каквото имам- този път пащърнак, целина, морков. Подправките са магданоз и девисил, сол. Hands ThumbsupЛъжичка сметана винаги предлагам на всеки, който иска при сервиране.  Обикновено синът ми обича. Аз предпочитам нещо люто- хрян, къри, васаби, табаско, черен пипер или горчица. Без люто почти не ям нищо.
Често и манджите си не ям, изяждат ги мъжете, а аз си приготвям нещо свое единично. Wink

# 592
  • Мнения: 9 152
Както обещах, ето тортата:
Скрит текст:

Блатовете (2 на брой ) направих по рецептата на i_peych с мармалада.
Много благодаря!
Кремът е с маскарпоне, течна сметана и извара.
Влюбих се в този крем. Толкова лесно и толкова вкусно!!!!
Всички бяха доволни, особено аз : - )
Готвих кюфтета с елда, сурово червено цвекло и лук
Баница с тиквички
Пънчета от тиквички- този път ги пълних със смеска от полента, сирене, копър и яйце
Салата колраби, морков, червена чушка, лук, краставица и домат
Авокадо с маслини и лучен хляб
Спагети със задушени заленчуци с босилек ( праз, патладжан, домати, тиквичка и моркови)

# 593
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Kaте, и у нас този крем се цени много. Става и без течната сметана, маскрапонето е достатъчно мазно.
Аз този крем го слагам в milchschnitte 🤪

Мигла, благодаря.
А гъста ли е супата без картоф? За хрян не се бях сещала, аз в дресинг на салати го слагам.
Аз се изхитрих и сгъстявам сега супи с брашно от червена леща.

# 594
  • София
  • Мнения: 5 247
Ах...този крем безкрайно ме изкушава
Ася, става добре, не е плътна, но е  ОК, Simple Smile
с 2-3моркова...1 пащърнак, средна глава целина, средна глава цвекло, глава лук.
Картофи слагам  при постния гювеч, понякога като правя крем супа с тиква.
За сгъстяване обичам да добавям царевичен грис, шепа просо, киноа.

# 595
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Просото детето го усеща в супата и не иска.

За крема са кажа: малко лимонова или портокалова кора вътре подхожда много.

Вчера правих нещо като омлет с гъби и грах. Добре стана.
За днес нямам идеи, трябва да напазарувам.

Правих един път Торта Гараш. Хубава стана, но не беше 100%както я помня. Беше по-мека.
Някой знае ли кой крем ползваха през комунизма? Аз го правих от жълтъци и захар на водна баня, масло, сметана и какао. Предполагам сметаната развали консистенцията.
Сега детето иска пак, а аз искам онзи вкус от детството.

# 596
  • Мнения: 2 641
Какви са пропорциите на този крем с извара и маскарпоне?

# 597
  • Добрич
  • Мнения: 5 448
asyalein, книгата е от 1982 год.

# 598
  • Мнения: 9 152
Какви са пропорциите на този крем с извара и маскарпоне?
Аз сложих 250 гр ( 1 опаковка) маскарпоне, 100 гр. извара-40% масленост ( тук изварата е много фина, подобна е на  българското крема сирене ), 1 супена лъжица пудра захар и 100 мл течна сметана - 32 % масленост.

# 599
  • Русе
  • Мнения: 5 201
Скрит текст:
...

Правих един път Торта Гараш. Хубава стана, но не беше 100%както я помня. Беше по-мека.
Някой знае ли кой крем ползваха през комунизма? Аз го правих от жълтъци и захар на водна баня, масло, сметана и какао. Предполагам сметаната развали консистенцията.
Сега детето иска пак, а аз искам онзи вкус от детството.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

Общи условия

Активация на акаунт