Идея за заместител на киселото мляко?

  • 7 399
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 11 253
Чета много в руски сайтове, чета и на френски, но руснаците повече споделят какво са пробвали и им помага.
В много български съм също.
Ние и в чужбина сме ходили на изследвания и консулти като бе по-малка.  Все тая ...

# 91
  • Мнения: 11
Здравейте, бихте ли споделили как приготвяте киселото мляко от кокос /абсолютно начинаеща съм в кухнята, така че ще съм много благодарна ако подробно и използвани марки на продукти напишете рецептата/.
Предварително благодаря ☺️

Моя син е на безмлечна диета и ползваме само кокосово кисело мляко, соеви продукти не купувам. Но си има лек вкус на кокос, крем...мисълта ми е, че за таратор нямам идея колко ще стане. Въпреки, че като се овкуси може и да се получи. Иначе с него стават печива.

# 92
  • Мнения: 11 783
Здравейте, бихте ли споделили как приготвяте киселото мляко от кокос /абсолютно начинаеща съм в кухнята, така че ще съм много благодарна ако подробно и използвани марки на продукти напишете рецептата/.
Предварително благодаря ☺️

Моя син е на безмлечна диета и ползваме само кокосово кисело мляко, соеви продукти не купувам. Но си има лек вкус на кокос, крем...мисълта ми е, че за таратор нямам идея колко ще стане. Въпреки, че като се овкуси може и да се получи. Иначе с него стават печива.

Купувам готово.
Но в интернет мисля имаше рецепта как се приготвя, трябва и веган закваска да имате.

# 93
  • Мнения: 11
А може ли да споделите в такъв случай на коя марка купувате Кокосовото кисело мляко?



Здравейте, бихте ли споделили как приготвяте киселото мляко от кокос /абсолютно начинаеща съм в кухнята, така че ще съм много благодарна ако подробно и използвани марки на продукти напишете рецептата/.
Предварително благодаря ☺️

Моя син е на безмлечна диета и ползваме само кокосово кисело мляко, соеви продукти не купувам. Но си има лек вкус на кокос, крем...мисълта ми е, че за таратор нямам идея колко ще стане. Въпреки, че като се овкуси може и да се получи. Иначе с него стават печива.

Купувам готово.
Но в интернет мисля имаше рецепта как се приготвя, трябва и веган закваска да имате.

# 94
  • Мнения: 11 783
Ето това ползвам основно , тази фирма има и прясно мляко https://biobazar.bg/produkt/%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE … 500-%D0%B3%D1%80/

От това също съм вземала, даже по се доближава по вкус на истинско мляко, само че е по-скъпо и има ядки (кашу) https://boutiqfoods.bg/2704-dfree-duo-300gr

# 95
  • Мнения: 7 898
Здравейте,

Заради проблем с белтъка на кравето мляко не може да се консумира кисело такова. Дали се сещате за заместител, който може да се използва за таратор и в кулинарията?

Соевото кисело мляко също прави проблем, макар да е добър заместител.
Конопеното има мириса на развалени яйца и само при готвене може да се използва.

Нещо, някой да се сеща какво мога да ползвам за таратор?  
Опитвала ли си козе мляко? То е с по- малка молекула от кравето и не обикновено не създава проблеми.

# 96
  • Мнения: 3 865
Дъщеря ми яде това на базата на соя - има доста автентичен и приятен  вкус

# 97
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Активия на базата на соя.
Имам и тези бадемово-плодови йогурти в момента.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 18:19 от SaRaNia

Общи условия

Активация на акаунт