Коледа 2019/2020

  • 128 246
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Мнения: 10 251
Ами може и Да няма значение колко са големи, но пак си зависи от сладката. Точно с Despicableme имах чуденка за едни сладки Снежни топки. Моите по рецепта станаха 30,като череши малки. Нейните бяха по-големи като нормална сладка и по ми харесаха на вид. Но на вкус едва ли са имали кой знае каква разлика.

# 1 546
  • Мнения: 6 612
И за мен не ми е от голямо значение колко броя сладки ще се получат. Макар че понякога е важно.
Първите коледни сладки, които направих бяха линцерите и рохличките по рецепта на Наталина. При втората рецепта има точен размер на сладката (аз имам силиконова подложка, която е разграфена и в началото по нея мерих до сантиметър). По същия начин Лабрекс е дала размер за фитилите на мини-щолените.
За шотландските бисквити гледах рецептата от списание, същата е като публикуваната тук. В списанието пише, че се получават 30 броя.
И в крайна сметка добре, че е темата, че да се питаме от кои сладки по колко броя излизат. Grinning

# 1 547
  • София
  • Мнения: 11 666
Вярно е, че не пиша колко са бройките на дадена бисквита, но от посоченото количество на продуктите ми е ориентировачно,  колко ще излязат и дали да деля продуктите на две. За сметка на това винаги посочвам, там където е възможно, грамаж на дадена бисквита,  обяснението - ""колкото орех"  не ми е точно, затова примерно, бонбоните имат грамаж , около 20-22 г - това ми е много точно, Шотлнд. бисквита е зависимост от разточването на тестото, около 5 - 6  мм трябва да бъде, тя е плътна бисквита и на нея не и "стои"  да е тънка....Напуканите сладки също ги измервам на грамаж, те са около 20- 21 г - посочила съм го, австрийската коледна сладка е  20 г всяко топче. .. и т.н. Някой може да си направи бисквитките по 30 г всяка... различно е.

# 1 548
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Аз също предпочитам да е посочен броят, за да имам по-точна представа какво количество смес да забъркам.

Сладките свършиха. Тези, които подарих, много се харесаха, показател е, че няколко дами нарушиха диетата си 😀

Лава кейкът още стои във фризера, но тези дни е крайно време да го изпека, че
съм решила през почивните дни да разточа баклава.

За следващата Коледа съм харесала мини щолените на Лабрекс, елхичките на Лулумба (много са ефектни и обичам съчетанието на мента с шоколад), както и ореховките на Марчева.

# 1 549
  • Мнения: 11 870
Остана ми част от АКК и 1 бр от линцерите, при майка ми също останаха линцери. Нейният тиквеник се изаде бързо. Като цяло у дома не са много по сладките, опитват по 1,2 и толкова, а аз май трябва вече да се въздэржам.
Догодина, живот и здраве, ще пробвам елхичките на LUlumba, но така и не схванах навиването на тестото и слепването

# 1 550
  • Мнения: 5 271
Моите шотландски бисквити се разляха, вероятно защото използвах доста по-силното турско масло. Но аз им намерих цаката - потопих наполовина в шоколад и поръсих с крокан и карамел. Станаха още по-божествени!

# 1 551
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 372
G.D. и на мен първия път ми се разляха, но започнах да ги оглаждам преди да ги изпека. Режа на правоъгълници, редя в тавата и на студено за поне 15минути и след това пека в загрята фурна, така практикувам с всички маслени бисквити.

# 1 552
  • София
  • Мнения: 11 666
Моите шотландски бисквити се разляха, вероятно защото използвах доста по-силното турско масло. Но аз им намерих цаката - потопих наполовина в шоколад и поръсих с крокан и карамел. Станаха още по-божествени!
Не, не е от маслото, те се приготвят само с хубаво масло, а това което си взела вероятно е хубаво. Турските производители изключително държат на качеството, за разлика от нашите. Разливат се, първо - може да са нарязани по тънко, второто , което е много важно - преди да се сложат във фурната отново много добре се охлаждат , до втвърдяване на тестото и третото е, което е от изключителна важност е. че се пече на високи градуси, за да може да се "хване" веднага бисквитата и да не се разлее. Това е за разкошната бисквита.

# 1 553
  • Мнения: 199
Момичета здравейте,
детето ми много обича канелените бисквити от ОМV, дали някоя от вас има такава рецепта - за тънички канелени бисквити?

# 1 554
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 38 932
Момичета здравейте,
детето ми много обича канелените бисквити от ОМV, дали някоя от вас има такава рецепта - за тънички канелени бисквити?

в ОМВ не са ли джинджифилени?
тези са много подобни. пропусни подправките, които те притесняват и сложи каквото смяташ, че трябва да има Simple Smile

http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki

имай предвид, че от цяла доза стават много - над 70 броя.
стегнати са и държат печати, ако искаш да украсиш Simple Smile

# 1 555
# 1 556
  • Мнения: 9 050
Ако имаш предвид бисквитите, които дават в пакетче към кафето, те са подобни на холандските, но са леко карамелени
https://www.seriouseats.com/recipes/2017/06/homemade-biscoff-recipe.html
Ако имаш нужда от превод, пиши.

# 1 557
  • Мнения: 199
Да, точно тези бисквити, които дават с кафето търся.
Благодаря ви момичета ще ги пробваме и трите вида Simple Smile

# 1 558
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 669
имам спомен, че някой коментираше, че вече не работи сайта, на който са "Съвършените шотландски маслени бисквити". правя ги по тази рецепта аз. http://alia.tropot.net/2010/12/08/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D1%8A%D1%80 … 0%BB%D0%B0%D0%B4/

# 1 559
  • Мнения: 429


Коледа още е далеч, но реших да си изпробвам печатите, да знам какво да очаквам като резултат. Като за първи път съм доволна😜

Общи условия

Активация на акаунт