Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 3

  • 32 600
  • 727
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 1 557
На мен пък точно това ми харесва,контраста между уреда и цвета на кухнята,за това не бих избрал бели.(не че някой ме пита де). Ако са един цвят всичко ми се слива в едно и естетически не ми допада.

# 16
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 016
Черен е Бубе,подобен на този, но нали стар модел е моя, вече го няма
https://www.teka.com/bg-bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA% … ir-3200_10210171/

# 17
  • На брега на реката
  • Мнения: 7 674
За плота съм се ориентирала към Сонома дъб светъл и черните /плот и фурна инокс/  няма да ми се връзват.  Още повече, че ще са в дъното на помещението и и всяко по-тъмно "нещо" ще се откроява.
Ще ходя в някои Технота да видя, но ми се иска да имам някаква яснота какво търся, а не да се лутам.

Ети, разбирам, че си доволна от плота, т.е. от марката. Това ми е от голяма полза, благодаря ти.
Дори съм склонна да е 4-ка плота, но да  е бял.  Продължавам с търсенето.Head Band

# 18
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
  • Мнения: 3 665
Здравейте и Честита Нова Година на всички!
Нахлувам с въпрос:
Произвежда ли се някъде фурна за вграждане с външна ширина до 50 см.?

# 19
  • sofiq
  • Мнения: 1 580
Здравейте,по спешност ще трябва да сменим керамичния плот.Отскоро сме в новия дом и котлона си беше тук,но се оказа че не работи както трябва(за пример по-рано днес исках да сваря 10 яйца,сипах гореща вода колкото да ги покрие и завирането на водата отне 45 мин.Сега съм сложила да варя месо в тенджерата под налягане,нина час и още не е зарвряло....).

Въпроса ми е към кои марки да се насоча,трябва ми двоен плот с размери 29см. на 52см. Бюджет до 300 лв.

# 20
  • Варна
  • Мнения: 1 557
Тук по-скоро напишете кои марки отговарят на изискванията ви ?

# 21
  • София
  • Мнения: 12 006
Здравейте,по спешност ще трябва да сменим керамичния плот.Отскоро сме в новия дом и котлона си беше тук,но се оказа че не работи както трябва(за пример по-рано днес исках да сваря 10 яйца,сипах гореща вода колкото да ги покрие и завирането на водата отне 45 мин.Сега съм сложила да варя месо в тенджерата под налягане,нина час и още не е зарвряло....).

Въпроса ми е към кои марки да се насоча,трябва ми двоен плот с размери 29см. на 52см. Бюджет до 300 лв.

Сега да не се обидиш, но да не би да не си включила допълнителните рингове на котлона и той да нагрява само с най-малкия кръг? Една приятелка така се е оптвала 45 мин. да си свари паста талиатели /която се вари за окло 15 мин./, оказа се, че се опитва да загрее вода в тенджера с диаметър около 26 см. с ринг на котлона окло 13 см., другите просто не са били включени. Е след 45тата мин е разбрала защо тоя котлон не работи Satisfied

# 22
  • sofiq
  • Мнения: 1 580
Няма защо да се обиждам Peace.Просто котлона е стар ,видимо е доста ползван и явно си му е дошло времето,преди няколко дни идва приятел да го погледне (с това се занимава),смени една много нагоряла жичка и каза,че и двата ключа са за смяна и че и преди е поправян.Надявах се след маалкия ремонт да работи по-прилично (малкия котлон не работи изобщо),но явно няма да стане.

Тук по-скоро напишете кои марки отговарят на изискванията ви ?

Това е въпроса ми към кои марки да се насоча,нямам особени изисквания,даже предпочитам да е с механично управление.

# 23
  • Варна
  • Мнения: 1 557
Имах предвид,че е редно поне да си направете труда да намерите няколко модела,които отговарят на изискванията ви за точен размер и цена,а след това да ги обсъдим тук.

# 24
  • София
  • Мнения: 12 006
Това е въпроса ми към кои марки да се насоча,нямам особени изисквания,даже предпочитам да е с механично управление.
Механичното управление първо ти заема място от самия плот, второ много трудно се чисти /винаги се натъпква мръсотия под врътките/. Вземи си читав плот със сензори - не се награвят, нагряват се само евтините и май не всички от тях. Аз бих се насочила към АЕГ/Електролукс. Гледай в описанието им какви са размерите на самите котлони и до колко пасват на тоята посуда.

# 25
  • sofiq
  • Мнения: 1 580
Имах предвид,че е редно поне да си направете труда да намерите няколко модела,които отговарят на изискванията ви за точен размер и цена,а след това да ги обсъдим тук.

От няколко часа гледам котлони и в главата ми стана каша.Как да се насоча към нещо,като пазара прелива от марки,а аз никога не съм купувала плот.Затова реших да питам тук.

Това е въпроса ми към кои марки да се насоча,нямам особени изисквания,даже предпочитам да е с механично управление.
Механичното управление първо ти заема място от самия плот, второ много трудно се чисти /винаги се натъпква мръсотия под врътките/. Вземи си читав плот със сензори - не се награвят, нагряват се само евтините и май не всички от тях. Аз бих се насочила към АЕГ/Електролукс. Гледай в описанието им какви са размерите на самите котлони и до колко пасват на тоята посуда.

Благодаря за насоката,ще разгледам подробно какво предлагат bouquet

Иначе едно е сигурно,няма да е индукция,че трябва да сменя половината посуда.

# 26
  • Мнения: 40 752

От няколко часа гледам котлони и в главата ми стана каша.Как да се насоча към нещо,като пазара прелива от марки,а аз никога не съм купувала плот.Затова реших да питам тук.

Иначе едно е сигурно,няма да е индукция,че трябва да сменя половината посуда.

1. Изненадващо много съдове стават за индукция, провери си с магнит, а и да не е така, пълен (и приличен) комплект може да се намери и за 50-70 лева. За тези пари не си струва да отписваш нещо много по-икономично и модерно.
2. Основно гледай гаранцията - 5 години е най-добре.
3. После гледай да са функционални и удобни - на мен не всички дизайни ми пасват. Застани пред него и си представи как избираш този или онзи котлон и как го управляваш.
4. Сензорните копчета са голям плюс за мен.
5. материала - ако е Schott-Ceran а е по-добре.
6 Ръба - дали е с метален кант или без, ако е без дали е фасетиран.
7. Мощността, не вземай най-маломощните. А ако е индукция гледай най-малкият да е възможно най-малък (да не отказва при малка тенджерка).
8 От всички фенси функции аз ползвам бууст (засилена в началото мощност за бързо завиране) и понякога таймер. Всички имат индикатор за топлина, но за индукция е хубаво да не угасва след кратко вдигане на съда.

# 27
  • sofiq
  • Мнения: 1 580
Черна станция - много благодаря за конкретните насоки,много полезен пост bouquet

Пробвах с магнит всичките си съдове и само една тенджера става за индукция Tired.

# 28
  • Варна
  • Мнения: 926
Някой знае ли, защо новите плотове на Неф и Бош, които са без рамка, са с метална лайсна отдолу?

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 9 711
За серия 8 на Бош ли имаш предвид? Ако да е може би защото е красиво и здраво, аз съм с такъв и много го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт