Лидл 135 - Свежо януарско начало на новото 20 ;)

  • 113 953
  • 2 175
  •   1
Отговори
# 2 115
  • Мнения: 9 158
При магданоза слагам мъничко вода, но той си има и от измиването. На мен ми се получава. Даже и дръжките смилам. Но това за в яденето да слагаш, докато готвиш. За поръска си оставям малко и го нарязвам листа на ръка, след като махна от котлона или фурната и обърквам топло. Аз по принцип готвя с много магданоз. Не използвам екзотични подправки много, не ги научих. Магданоз, чубрица, джоджан, копър, черен и червен пипер ползвам най-много и май само тях. Рядко босилек за домати с нещо си.

# 2 116
  • Мнения: 6 462
Аз магданозите ги режа с ножица
Скрит текст:

# 2 117
  • Мадрид / София
  • Мнения: 6 084
Фани, амоняка се набавя отделно. После го слагаш в шише дето фъска от друг препарат или такова дето се продава празно и пресипваш амоняка в него. Амоняка при нас се продава при почистващите препарати, в България - нямам представа от къде може да се купи. Може би от аптеката?

# 2 118
  • In transit
  • Мнения: 11 989
А защо трябва да се тровите с амоняк за едни прозорци? С обикновен препарат за прозорци на Медикс се чистят идеално прозорците. Напръсквам, и минавам с машинката за прозорци на Лидл.

# 2 119
  • Мнения: 27 763
Фани, аз съм антисоциална, не заговарям мъже ей така Stuck Out Tongue Winking Eye
Трета, замразения карфиол ги купуваш замразен или ти си го замразяваш? Гледам, че пак цената на предния започна да става космическа...
Стъкления чопър става и за зеленчуци, и за пилешко С кожа дори. За кафе не е удачно, хем умирусва, хем не вярвам малко количество да смели.

# 2 120
  • София
  • Мнения: 5 547
В Испания чистят с амоняк домовете си, но това нещо мирише толкова тежко и натрапчиво,че не бих го използвала.

# 2 121
  • Мнения: 5 102
Искам да споделя, че чушките в буркан от 2,69 лв., които са от петък, са страхотни! Нямат нищо общо с тези от редовния асортимент, дори сладнят. По съдържание имат оцетна киселина, но е твърде малко, за да се усети. Заредих шкафа, дано по-често пускат продукти на тази марка.

# 2 122
  • Мнения: 27 763
На тази марка харесвам киселите краставички  (макар и за тях да имаше И негативни отзиви, но въпрос на вкус). Heart Eyes

# 2 123
  • София
  • Мнения: 4 051
За магданоза в чопъра (от моя опит) съм съгласна, че може да се ползва само непосредствено преди готвене. На мен ми се искаше да мога да накълцам по-големи количества, защото го замразявам в пликчета във фризера. По същия начин замразявам и копър, но при него рязането е лесно.
Имам такава ножица, но и с нея "врътнята" ми е повече от улеснението.
Пробвала съм да режа магданоз и с подобен уред, но и при него резултатът е по-скоро "смазан" отколкото нарязан.
Скрит текст:

Засега ще си остана на варианта с нож, колкото и да е досадно.
Благодаря за препоръките.

# 2 124
  • Мнения: 69 211
Бях купила карфиол в началото на зимата...беше евтин тогава, и замразих във фризера малко. Две глави накъсани на розички...
То сега много скъп...неоправдано е да купиш. Грехота направо 😩

# 2 125
  • Мнения: 27 763
Тета, онзи ден в Т-маркет някакъв покафенял карфиол-джудже  беше на "промоция" 3,50 лв килото- на следващия ден същия карфиол (почти изгнил!) струваше 4,50 или 5 лв за кг. Ами, да си го ядат... Smile При тези цени по-добре направо замразен. Просто още не съм пробвала замразен карфиол в чопъра- значи става? Grinning

# 2 126
  • Мнения: 69 211
То и есента само за малко  го намалиха. Скъпа стока се оказа...

# 2 127
  • Мнения: 12 685
Как е на вкус замразеният и чопъриран?

# 2 128
  • русе
  • Мнения: 1 317
момичета кажете хубаво нес кафе в Лидл и евентуално на каква цена,мерси

# 2 129
  • Мнения: 39 638
Виждала съм миксове карфиол, моркови и броколи замразени. Готвила съм ги със сметана във фурната, но не си спомням някакъв по- определен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт