С какво да заменя хляба?

  • 10 300
  • 78
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 866
Аз съм с инсулинова резистентност, мразя варени и пържени яйца..
Приготвям си ето този хляб https://healthywithdeni.com/2018/04/%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0% … 0%BB%D1%8F%D0%B1/
На вкус наподобява мързеливки. Правя си сандвичи за работа, а понякога го хапвам така със салата

# 46
  • Мнения: 10 251
Тъкмо щях да предложа хлебчета с хуск. Аз ползвам рецепта от този блог, там се ползва бадемово брашно:

https://drythyme.blogspot.com/2015/03/flourless-bread-rolls.html Правя ги много често и са супер сполучливи.

За готов хляб от магазина Езекиел става. Тук има и рецепта, ако искаш сам да си правиш:
https://gotvach.bg/n5-101398-%D0%A5%D0%BB%D1%8F%D0%B1_%D0%95%D0% … D0%BA%D0%B8%D0%BB

# 47
  • Мнения: X
От била вчера си взех хляб на веригата, в който са 207 ккал на 100 гр., въглехидрати 34 гр, от които захари 2,6 гр., мазнини 2 гр., влакнини 12 гр. и белтъци 7,3 гр. Недостатък е, че има 2,9 гр. сол, което според мен е много, но е много вкусен и няма много вкус на хляб

# 48
  • Мнения: X
Пропуснах да напиша, че на етикета пише, че е многозърнест със седем вида зърна. Не се вписва в нисковъглихедратната диета, но пък иначе ми се струва подходящ среден клас заместник на обикновения хляб.

# 49
  • Мнения: 17
Можете да пробвате рецепта за облачен хляб - много популярна и лесна за приготвяне, ще намерите необходимите съставки в интернет.
В кето режима на хранене, тъй като е изключен глутенът, има много варианти да си направиш безглутенов хляб, който да е с много малко въглехидрати. Потърсете keto bread или кето хляб - ще се изненадате какви страхотни предложения излизат.Hands Ok Hand

# 50
  • София, България
  • Мнения: 812
И аз ще се съглася с Mihaela Ilieva. На мен YouTube ми е най-любимият сайт за проверка за каквото и да е било за готвене. Да, интересните видеа са на хора от Англия, Северна Америка и Австралия и се срещат някои съставки, които ние нямаме, но не на всички рецепти. На тези за кето хляб всичко го има налично.

Аз преоткрих този облачен "хляб" преди 5 дни и до сега съм правила вече 3 пъти. Уникално замества хлябът за мен - снощи си направих нещо като бургер. Сложих едно кръгче от "хлебчето" отгоре сложих малко маруля, телешко кюфтенце, краставица, чери доматче, малко чили сос и отгоре захлупих с още едно кръгче от "хлебчето". Е, изядох 3-4 такива, защото всичките ми се вместват в калориите за вечеря.

Някой път мога да си направя "палачинка" направена от 1 яйче и 2 супени лъжици фини овесени ядки върху тиган с незалепващо покритие - веднъж си го ползвах като филийка хляб - калорично надали е по-малко от обикновена филия хляб, но за сметка на това знам, че съм си го направила аз и знам какво точно има в това, което ям.

# 51
  • Мнения: 17
И аз ще се съглася с Mihaela Ilieva. На мен YouTube ми е най-любимият сайт за проверка за каквото и да е било за готвене. Да, интересните видеа са на хора от Англия, Северна Америка и Австралия и се срещат някои съставки, които ние нямаме, но не на всички рецепти. На тези за кето хляб всичко го има налично.

Аз преоткрих този облачен "хляб" преди 5 дни и до сега съм правила вече 3 пъти. Уникално замества хлябът за мен - снощи си направих нещо като бургер. Сложих едно кръгче от "хлебчето" отгоре сложих малко маруля, телешко кюфтенце, краставица, чери доматче, малко чили сос и отгоре захлупих с още едно кръгче от "хлебчето". Е, изядох 3-4 такива, защото всичките ми се вместват в калориите за вечеря.

Някой път мога да си направя "палачинка" направена от 1 яйче и 2 супени лъжици фини овесени ядки върху тиган с незалепващо покритие - веднъж си го ползвах като филийка хляб - калорично надали е по-малко от обикновена филия хляб, но за сметка на това знам, че съм си го направила аз и знам какво точно има в това, което ям.
Палачинки наистина могат да се направят от много различни и здравословни продукти - Вие ги правите с овесени ядки, аз пък, също с яйца и няколко лъжици лешников или сусамов тахан. Уникални са и пак могат да се комбинират със сладка или солена плънка. Моите не се получават за навиване, малко по-негъвкави са, но пък вкусни и си ги хапвам с чиста съвест. Grinning

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
... Аз преоткрих този облачен "хляб" преди 5 дни и до сега съм правила вече 3 пъти. Уникално замества хлябът за мен
Хареса ми, че хляб за това облачното омлетче е с кавички. 
И аз днес приготвях лимоново "тирамису"... демек има нещо общо (докато в облачния омлет хептен нищо няма), ама не е баш. 
Та за мен на нещо дето няма и грам зърно (каквото и да е) или поне вариво, да му се казва хляб, не е редно.

# 53
  • Мнения: 17
... Аз преоткрих този облачен "хляб" преди 5 дни и до сега съм правила вече 3 пъти. Уникално замества хлябът за мен
Хареса ми, че хляб за това облачното омлетче е с кавички. 
И аз днес приготвях лимоново "тирамису"... демек има нещо общо (докато в облачния омлет хептен нищо няма), ама не е баш. 
Та за мен на нещо дето няма и грам зърно (каквото и да е) или поне вариво, да му се казва хляб, не е редно.
Говорим по-скоро за алтернативи - тъй като, ако, да речем, напишем "рецепта за облачен омлет" няма да можем да изтъкнем факта, че човек, който има непоносимост към глутен или по здравословни или личен избор причини не го консумира, може да се възползва от него като заместник на хляба.
А и много рецепти, които не включват бяло брашно или някаква зърнена култура, са си за хляб: да речем от бадемово брашно и хуск, печем си го, режем си го и си мажем филийки. Grinning

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Така де и бадемово (ядково пропуснах да спомена) да е,  пак е брашно.
Ама нека си е алтернатива на хляб Омлетът с крема сирене и бакпулвер за определни нужди или дори без. Wink

# 55
  • София, България
  • Мнения: 812
Темата е за заместване на хлябът. Всичко, което използва брашно участва в класическата рецепта за хляб. Дали ще го направим с лимецово брашно или пшенично - разликата е в брашното, но полученото си остава хляб.

Това, че облачният "хляб" не е такъв, мога да се съглася също, но не мога да оприлича и на омлет. Консистенцията си остава различна.

Mihaela Ilieva, обожавам да си правя различни модификации на палачинки. Също така има и такива за блатове за пица - от карфиол, от броколи, от моркови и какви ли не още различни.

Единственото хубаво, когато си прави сам нещата вкъщи е, че знае точно какво слага в устата си. Купешките неща могат да имат добавени захари и консерванти за по-дълъг срок на годност, които ние можем да избегнем. В момента съм на вълна - какво мога да си направя самичка, което да е по-здравословно от това, което се предлага на пазара. Innocent

# 56
  • Мнения: 1 199
Tissi, аз днес си приготвих облачният хляб и ми хареса. Видях рецептата в темата "Дневник", така че ти благодаря.
Старая се да се храня разделно, хляб не консумирам и това е чудесна идея за разнообразяване на менюто ми.

# 57
  • София, България
  • Мнения: 812
Емили__, много е приятно, нали? Съвсем леко те залъгва, че ядеш нещо, ала хляб. За другият път съм намислила да направя вместо малки "питчици", да направя една голяма, за да стане като wrap. Да видим дали ще ми се получи. Също така намерих една рецепта сходна, но още не съм я изпробвала. Може да я пробвам днес и да споделя резултат, ако е било сполучливо.

# 58
  • Мнения: X
Определено ще направя тези "облачета". А вкусът им различава ли се от този на омлет? Защото, като гледам съставките, са точно печени пухкави омлетчета.
Засега любимият ми заместител на хляба е от 5 яйца, 200 грама настъргана моцарела или кашкавал, 50 грама разтопчено масло, 200 грама бадемово брашно и 2 супени лъжици Хуск. Цялата бъркоч се пече във форма за кекс и всъщност, има вкус на солен кекс. За разлика от кокосовото брашно, което ми е ОК само за сладки, бадемовото има прекрасен вкус за солени неща.

# 59
  • Мнения: 707
Бадемовото брашно не са ли всъщност смлени бадеми?
Защото ако не са предварително накиснати, те почти не се усвояват от организма.

Общи условия

Активация на акаунт