За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 911
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
  • Мнения: 5 010
Здравейте!
 Помагайте с рецепти за щука.
Досега винаги съм я пържила, но ми се иска ако може да я направя на фурна.

# 226
  • Мнения: 9 095
С доматен сос и лук плакия, но пържена е най-вкусна

# 227
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Досега винаги съм я пържила, но ми се иска ако може да я направя на фурна.
Ако си готвила печена и друга бяла риба, можеш и щуката така.
Или  просто с лимон в коремчето и затворена в хартия... или да добавиш и картоф на шайби като канапе за рибата и друг зеленчук отстрани. Накрая може да отвориш хартията, да се запече малко.

# 228
  • Мнения: 3 340
По-лесно и здравословна е печена, ноооо пържена е най-вкусна. Иначе сол, лимон, черен пипер и печеш.

# 229
  • Мнения: 9 576
Направо съм бясна. Тръгнах да правя боб по тази рецепта https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D0%B1%D0%BE%D0%B1
Обаче след един час във фурната водата изобщо не е тръгнала да намалява. Какво мога да направя? Трябва да излизам, може ли поне да го допека после? Направо не мога да повярвам, от снощи се занимавам с тази глупост, киснене, варене, и най-накрая нищо. Повече боб - никога!

# 230
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Рецептата си е добре, на мен бобът ти ми е съмнителен. След кисненето набъбна ли? И защо не го вариш на котлон, имаш много повече контрол?!

# 231
  • Мнения: 9 576
Ами набъбна след кисненето. В какъв смисъл на котлон? Аз го варих предварително, но не искам да е супа, затова го сложих във фурната. Какъв боб трябва да взема? Взех някакъв какъвто има в магазина. Маслен май пиеше на него.

# 232
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Аха, извинявай, не дочетох рецепта. Ами тогава във фурната завря ли? Пък и си мисля, че ако е вече сварен боба, няма да поеме много от водата и ако ти е слаба фурната... Отцеди му малко от водата и го печи пак. Може да го оставиш за после.

# 233
  • Мнения: 9 576
Ами леко завря след 40 минути. Не съм спец, ама бях скептична как на 150 градуса извира 1 литър вода... Сега вдигнах на 200 и почна да си ври.. но сигурно минимум половин час ще му трябва..

# 234
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Ами да.. то трябва първо да се сложи в гореща фурна и като заври, тогава да се намалят градусите и тогава се засича 1я  час.

# 235
  • Мнения: 9 576
Оооо, благодаря. Никога не бих се сетила... В рецептата пише просто да се пече 1 час на 150, въобще го няма това уточнение Sad

# 236
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
Аз я четох през простото рецептата... Така е, не е коректно написано.
Заедно стигнахме до решение (надявам се).  Ще ми е приятно да съм ти била полезна! Simple Smile
Иначе аз боб купувам от познати, взимам си през две години по 10кг. Средно голям, по скоро към дребен е. По принцип масления боб и изобщо по-едрите зърна са салатни сортове, което не значи че не стават и за яхния де. Simple Smile

# 237
  • Мнения: 9 576
Изключително много ми беше полезна! Благодаря Hug

# 238
  • Мнения: 967
Направих гювеч, но стана много безвкусен. Картофите са някак блудкави и все едно сварени с много вода. Как мога да подобря вкуса. С някакъв сос или.... Иначе мирише вкусно, но вкуса се губи Sad
Гювечът е картоф, морков, лук малко грах и наденичка.

# 239
  • Sofia
  • Мнения: 21 581
moonriver, радвам се, пак заповядай! Simple Smile

zlplst, а  подправянето как е? И сос има ли или е сухо ястието? Можеш ли да отделиш картофите и да ги запържиш малко? А искаш ли да опишеш рецептата и стъпките?

Общи условия

Активация на акаунт