За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 021
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Отдавна се каня да направя американски палачинки, и все забърквам от класическите, та моля дайте изпитани рецепти за такива палачинки, да изненадам децата? Smiley

Също моля и за рецепта за бутер тесто, която по възможност да не е много трудоемка /или нЕма такова животно/? Simple Smile
Предлагам ти моята рецепта за бързо бутер тесто, стъпка по стъпка.

Американски палачинки правя малко по-различни от класическите, но много сочни стават и вкусни. Пухкави палачинки с котидж сирене, също тези овесени с рикота. Тях ги правя и с нормално брашно.

Имам една голяма опаковка с течен шоколад и искам да го оползотворя, като си мислих да направя мъфини. Може ли лесна и бърза рецепта за мъфини с течен шоколад?
Какво друго мога да направя с него?

Мъфини с течен шоколад и лешници

Бисквитена торта с течен шоколад

Рециклирани сладки с нутела

# 631
  • При децата ми
  • Мнения: 6 125
То всичко може, ама защо искаш да го направиш това?
Ще ти трябва друго съотношение, че триците поемат много течност. Освен това, най-характерното е че са пухкави, то си е кексова смес и даже с два набухвателя... с тоя фураж, без извинение, няма да станат такива. Ще стане нещо, просто не това за което питаш поначало. Ако ви устройва - слагай, защо не?

Казаха ми, че така стават по диетични. Smiley

В американските палачинки не се ли слагат банани?

# 632
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
То всичко може, ама защо искаш да го направиш това?
Ще ти трябва друго съотношение, че триците поемат много течност. Освен това, най-характерното е че са пухкави, то си е кексова смес и даже с два набухвателя... с тоя фураж, без извинение, няма да станат такива. Ще стане нещо, просто не това за което питаш поначало. Ако ви устройва - слагай, защо не?

Казаха ми, че така стават по диетични. Smiley

В американските палачинки не се ли слагат банани?
Диетични не, понеже и бялото брашно си е все още там, не само триците, но поне някаква ползва има. Simple Smile

Бананът е по жление или да замести яйцето евентуално.

# 633
  • София
  • Мнения: 19 351
Няма такова нещо. Разликата е в съотношението, френските са горе долу 2:1 течност/брашно, американските са 1:1. Говоря като обем, не като тегло.

# 634
  • Мнения: 13 255
А, не знам, на мен типичните американски палачинки и "диетични" не ми стоят в едно изречение просто Grinning Те си вървят с доволно масло, сироп или мед и така. А и най-характерното им е че са пухкави.
Иначе всякаква смес може да се метне в тигана и да станат някакви подобни тиганици, защо не? Все ще е вкусно, като сложите неща по ваш вкус.
Просто ще се получи с друга текстура, а аз останах с впечатлението че се търси да е баш си такава палачинка.
Ето примерно с банани и с пълнозърнесто брашно, според мен и без канелата ще са хубави
https://www.youtube.com/watch?v=2TLm0GzHVxc

# 635
  • Мнения: 586
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?

П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...

# 636
  • София
  • Мнения: 19 351
П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...
Правят се малки, като американските. И са важни пропорциите, защото при липсата на глутен няма какво да ги държи, освен повечко яйца.
Поне 3 пъти чистя с четка гофретника си, ругаеки наум, защото не съм преценила добре като забърквам гофрети с яйце, мляко и бадемово брашно. Гъсто е, но какво от това, няма достатъчно слепващ материал.

# 637
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?

Разбира се, че може и да, ще стане вкусно.

# 638
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?
За моженето може... но въпрос на вкус.

# 639
  • Русе
  • Мнения: 5 245
Скрит текст:
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?

П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...

Да, чесън също.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_7.html

# 640
  • Мнения: 9 713
То всичко може, ама защо искаш да го направиш това?
Ще ти трябва друго съотношение, че триците поемат много течност. Освен това, най-характерното е че са пухкави, то си е кексова смес и даже с два набухвателя... с тоя фураж, без извинение, няма да станат такива. Ще стане нещо, просто не това за което питаш поначало. Ако ви устройва - слагай, защо не?

Казаха ми, че така стават по диетични. Smiley

В американските палачинки не се ли слагат банани?
Бъркате американските палачинки с модерните напоследък здравословни. В американските няма трици и банани. Някакви здравословни варианти се промотират точно с трици, банан, яйце, ама не знам дали стават за нещо.

# 641
  • Мнения: 3 535
Аз пък да питам кой и защо ги обяви за здравословни? Не говорим за популярни статии (ката ден излизат с едни твърдения, следващата година - с опровержения) и модни блогъри и уж диетолози, а за наука (истинска, класическа, не "проектна", финансирана от ...). 
С тези етикети ми се струва, че просто си върви един блестящ маркетинг и едно бързо и безапелационно (таман идеална среда в социалните мрежи и разни блогове) формиране на масовия вкус и култура на хранене и никой не му дири произхода (още по-малко достоверността и обосноваността) на твърдението за здравословност или вредност на дадени храни и техните комбинации.
Както се каза по-горе, нещо все ще излезе като изсипеш бъркоча в тигана, ама какво ще е? То да се чувстваш виновен, че ядеш нормални палачинки, все едно си някакъв атавизъм.
Между другото, прекалената употреба на пълнозърнести брашна, семена и прочие храни дразни стомашната и чревна лигавица. Резултатът може да не е видим на млади години, но идват и стари.
Та, едно наум с тези нарочени за "здравословни" храни.

# 642
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Добре са казали хората:  "Златната среда"  и "Прекаленият светец и Богу не е драг"...

# 643
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 430
П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...
На по-слаб огън ги прави, но зависи и от количествата кое какво слагаш.

# 644
  • Мнения: 13 255
Пробвай с различно съотношение, даже бих пробвала хич без това бадемово мляко или с много мъничко. Ако се опитваш да направиш тънички палачинки трудна работа де, но ако търсиш по-дебелички пробвай без млякото, яйцата са по-добра спойка.
Правила съм такива преди време буквално само банан, яйце и малко брашно, тях пак ги правих малки.

Общи условия

Активация на акаунт