Козунаци 2024

  • 24 682
  • 486
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 13 140
Май само на 1 или 2 марки инструктията е обратната - първо сухите неща и после мокрите, но има такива действително. Но пък който има такава, няма да опре до козуначената тема да разбере как трябва да е при неговата.

# 271
  • Мнения: 5 379
Аз меся на планетарен. Редувам суха с течна. Слагам следваща след хомогенизиране на сместа , около час- час и нещо ми е целия цикъл на месене . Държа сместа във вид на мокро тесто. Накрая , след като съм изразходвала сухата и течната смес слагам бучките масло и мас и оставям по е 15-20 минути да върти на средни обороти.

# 272
  • Мнения: 5
Здравейте,  можете  ли да ми предложите  рецепта за кето козунак? Правили ли сте, става ли сполучлив?? Защото съм на кето режим, страшно обичам козунаци, ще ми е интересно да разбера дали са като обикновените. Благодаря..

# 273
  • Мнения: 3 380
За да е козунак няма как да е което, пълнозърнест или диетичен. Или правите нормален козунак или се примирявате с нещо като сладък хляб.

# 274
  • Мнения: 13 140
Здравейте,  можете  ли да ми предложите  рецепта за кето козунак? Правили ли сте, става ли сполучлив?? Защото съм на кето режим, страшно обичам козунаци, ще ми е интересно да разбера дали са като обикновените. Благодаря..
Няма как да са като истински козунак, най-много да получиш нещо близко до кето кекс като текстура, с аромати като за козунак. Ако те устройва такова - рецепти има из нета доста.
И аз съм на ВМНВХ, хем по здравословни причини, но ще хапна малко от истинския козунак на Великден, обикновено в края на обяда че да е след другата храна. Домашен ще е, аз ще го меся и пека.
Един път в годината няма да ме събори, за себе си така съм преценила. Всеки си решава кое му е по-важно за него и си действа според това.

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Здравейте,  можете  ли да ми предложите  рецепта за кето козунак? Правили ли сте, става ли сполучлив?? Защото съм на кето режим, страшно обичам козунаци, ще ми е интересно да разбера дали са като обикновените. Благодаря..
Мдаа... в нета има рецепти. На мен на щолен му прилича (това, което видях), или кекс  да е, ама на Козунак изобщо.  Та няма ли бяло пшенично брашно или иначе казано Глутен и конци - не е Козунак.  Някакво печиво. Simple Smile

# 276
  • София
  • Мнения: 11 732
Здравейте,  можете  ли да ми предложите  рецепта за кето козунак? Правили ли сте, става ли сполучлив?? Защото съм на кето режим, страшно обичам козунаци, ще ми е интересно да разбера дали са като обикновените. Благодаря..
Върви смешка из  фейса - кето козунак с био локум , та и твоята работа такава, ами няма как да се случи,, не става.

# 277
  • Мнения: 498
Здравейте! Някой назад беше питал за сполучлива рецепта за лек и не толкова скадък козунак тип бриош. В нашето семейство също харесваме леки, изчистени и не толкова сладки козунаци, затова няколко години ползвам тази рецепта

https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/03/brioche.html?m=1

Много е сполучлива. Даже пропускам сушените плодове и за нашия вкус е иделен.
Решила съм тази година да пробвам някоя нова рецепта, но ако не си харесам, пак ще правя по тази.
Аз от няколко години съм на режим и избягвам бяло брашно и захар. За Великден си позволявам да си хапна от този. Нито ми става тежко, нито прекалено сладко.

# 278
  • In transit
  • Мнения: 11 913
@@@>>>, рецептата е хубава, но това не е бриош, а си е чист козунак с по-малко захар. Бриоша се прави с много яйца и краве масло, прясното млякото е силно ограничено (до 20-30г) или липсва изобщо.
 

# 279
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
В която и да е рецепта, захарта може да се намали по вкус и съответно ще е по лек Козунакът.

# 280
  • Мнения: 4 770
От тесто за козунаци ще станат ли сполучливи козуначени кифлички?

# 281
  • Мнения: 3 884
Здравейте,
четох, четох и се обърках.. ако правя козунак по класическата рецепта, трябва ли да е минал първото втасване (както е на топка тесто) преди да го сложа в хладилника.
Оказа се, че и утре, и в събота съм на работа след обяда, та няма да имам достатъчно време...Мисля да меся една доза тази вечер и да оформям и пека утре до 12ч. и да повторя упражнението в събота Simple Smile

# 282
  • In transit
  • Мнения: 11 913
скаридка, аз го оставям да започне втасването, т.е да се надигне тестото, след което го покривам и прибирам в хладилника за през нощта. Сутринта вадя, сплитам или оформям докато е студено тестото, оставям да втаса, докато удвои обема си и пека. До обяд би трябвало да успееш да го изпечеш.

# 283
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 869
И аз се чудех за нощното втасване в хладилник. Почвам много рано работа, значи отпада сутринта да замеся и да оставя в хладилника. Обаче пък ако го сложа вечерта, на другия ден  чак след 4 следобед ще мога да го оформя, да втаса и да се пече. Не знам дали е възможно така.

# 284
  • Мнения: 13 140
Хм, все си мисля че ако действително замесиш сутринта, да престои в хладилника докато си на работа и да извадиш като се прибереш, до вечерта ще можеш да го изпечеш. Зависи и колко рано си лягаш де, щом и рано започваш работа. Гледай и да не ти е баш на много ниски градуси хладилникът, че като знам как в доста домакинства стои на 4 градуса, бива малко повече да е.
Ще ти трябва време като го извадиш от хладилника да се отвърне това тесто, то ще дръпне и още малко тогава с втасването. И после оформяне и още едно втасване, че печене... ако смяташ че след работа би имала достатъчно време за всичко това, според мен си струва така да направиш. Ти иначе друга опция имаш ли изобщо кога, ако ни сутринта, ни вечерта?
Или евентуално ако има и още някой у вас, той като стане да го прибере в хладилника малко по-късно, ако ти се притесняваш че няма да е тръгнало да втасва преди да излезеш?

Общи условия

Активация на акаунт