Черен списък на храни и хранителни продукти - 4

  • 126 471
  • 763
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 142
Coco Mademiselle, не съм искала да те обидя  Hug В момента работя с брашно от воденицата на село и е прекрасно. Но от същата тази воденица е имало и ужасни партиди - зависи как е настроена, зависи и от качеството на пшеницата. 2012 беше много добра, но 2011 - никак. Ако си попаднала на партида брашно, смляно от лоша пшеница - това обяснява много неща. Но като цяло от Перса съм доволна - за цената си, качеството е добро. Разбира се, че има много по-добри брашна, но и цената им е съответната.

 Joy  HugВъобще не се чувствам обидена! Мързи ме да слагам емотиконки понякога....Аз друго знам за брашната, понеже селото ми е в Добруджата и редовно си мелехме брашно преди. Хубавата пченица заминава зад граница, тук работят с фуражна. Може би зависи какво количество фуражна са слагали в съответната партида. Бе гледат да цакат и туй то!

Искам да се оплача и от киселото мляко на "Алфатар". Използвах го за закваска на домашно кисело мляко и....нищо не стана! Нещата се получиха едва след като използвах млякото на "Боженци". Thinking

# 736
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 173

Искам да се оплача и от киселото мляко на "Алфатар". Използвах го за закваска на домашно кисело мляко и....нищо не стана! Нещата се получиха едва след като използвах млякото на "Боженци". Thinking
Тази марка не съм я чувала,но ще ти кажа аз с какво квася.Ползвам или 'Верея' 3,6 по БДС,или "Филипополис' 3,6%.Прясното мляко го купувам от един човек в квартала и до сега винаги ми е ставало много гъсто с тези 2 закваски. Peace

# 737
  • Мнения: 4 841
Моят мъж вчера купил кисело мляко Елена и едно на Бор Чвор. Казах му, че ще правя таратор и той взел каквото има от кварталния "хипер" маркет. Елена незнам развалили ли са го или винаги си е било такова, но таратора стана супер блудкав. Добре, че имах и другото, та стана нещо.
По принцип кисело мляко вземам на (ауууу избяга ми името от акъла  ooooh!), а ако няма такова вземам Верея по БДС и не съм имала оплаквания. Не квася, млякото от кварталния чичко си го поркаме наливно  Mr. Green

# 738
  • Мнения: 283
Вече два пъти ми се случи да забравя в хладилника точно кисело мляко "Елена". Срока и двата пъти беше изтекъл преди седмица. Капачката не беше подута, отворих го и двата пъти и даже го опитах нарочно....нищо си му нямаше. Голяма вяра имах в тази "Елена", но вече съм забранила да се взима за вкъщи.

# 739
  • Мнения: 3 158
Аз така се отказах от Боженци-купих си кис.мляко в обедната почивка и естествено нямах време да го ям,след това излязох отпуска и след около 2 седмици го отварям като си мисля,че ще са се развили всички видове плесени и гъби,но нищо подобно-на външен вид перфектно,за вкуса незнам дали си въобразих,но ми биеше на крем някакъв нишестен и го хвърлих,повече не съм купувала.

# 740
  • Мнения: 5 178
Aз пък квася с Алфатар и нямам проблеми, прясното мляко го купувам от млекомата на Чаталджа..
Само, че с годините много са модифицирали бактериите - вече 3-та седмица ми стои домашно квасено мляко в хладилника, дори не е първа закваска от Алфатар-а, а е през "три поколения"
и пак си е все едно сега съм го квасила .. Е аде .. къде е истината за неразвалящото се купешко кисело мляко newsm78

# 741
  • Мнения: 2 285
Това, което аз съм чела, е че кис. мляко вкисва само когато лактобацилусът - нашенският - е в достатъчни количества в закваската. Повечето кис. млека на пазара, за да не кажа всичките, не го съдържат в тези достатъчни за вкисването количества.  Peace
Аз понеже съм извън Бг, си квася млякото с наличните на пазара закваски и киселото ми мляко става много сладко и също не вкисва.

# 742
  • Мнения: 142
Aз пък квася с Алфатар и нямам проблеми, прясното мляко го купувам от млекомата на Чаталджа..
Само, че с годините много са модифицирали бактериите - вече 3-та седмица ми стои домашно квасено мляко в хладилника, дори не е първа закваска от Алфатар-а, а е през "три поколения"
и пак си е все едно сега съм го квасила .. Е аде .. къде е истината за неразвалящото се купешко кисело мляко newsm78

Да де, и аз съм същата работа. Купих от млекомата, подквасих, сега от 1 седмица чакам да вкисне.... newsm78 Хахаааа, а това за Елена- леля ми преди години се натрови с кисело мляко на Елена. "Боженци" пък за две седмици стояне в  хладилника цял гъбарник развъди. Но сиренето им не струва! Стопява се на бяла пяна, поне напоследък става така....

# 743
  • Мнения: 142
ПРивет отново, този псисък, за огромно съжаление, расте с всеки изминал ден Confused И сега искам да добавя още един продукт - хималайската сол на "Здраве за вас" е има - няма 40% хималайска сол, другото си е чиста проба готварска. И с просто око може да се види  #Cussing out
Вижте какво прочетох, какво мислите по въпроса? На мен засега единствените ми пороци са пилешкото, шоколада и колбасите.

http://bobonela.com/blog/bg/35/nay-opasnite-hrani-na-nashiya-pazar

# 744
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 173
ПРивет отново, този псисък, за огромно съжаление, расте с всеки изминал ден Confused И сега искам да добавя още един продукт - хималайската сол на "Здраве за вас" е има - няма 40% хималайска сол, другото си е чиста проба готварска. И с просто око може да се види  #Cussing out
Вижте какво прочетох, какво мислите по въпроса? На мен засега единствените ми пороци са пилешкото, шоколада и колбасите.

http://bobonela.com/blog/bg/35/nay-opasnite-hrani-na-nashiya-pazar
Отдавна си го мисля,но сега ще напиша няколко думи за положението,в което се намираме.Каквото и да правим,колкото и да избягваме,все ще попаднем на подобен продукт и това направо ме отчайва.Всячески се опитвам да избягвам подобни истории,но няма как да произведа всичко това собственоръчно-работя,живея в града и т.н. Какво ще стане с децата ни един ден?Какво ще стане с нас?Тъжно си е направо...Аз предлагам един много радикален начин за справяне с проблема,който е и невъзможен-затваряне на всички,абсолютно всички фирми,произвеждащи храни и създаване на 1 произвеждаща колбаси само от месо под строг контрол,една за млечни продукти и т.н. Само така можем да се избавим от милионите нароили се фирмички,които се конкурират за горките потребители.. Rolling Eyes

# 745
  • SOFIA
  • Мнения: 160
Този списък  от доста време се поства.Жалко за човешкият род.
Не знам колко дълго  ще оцелеят хората.
Между другото  някой срещал ли е масло над 82,5 % масленост?
цитирам: Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.
 
Не употребявайте масло с масленост под 82,5%!


Аз купувам  Президент или едно немско, като на етикета пише 82 %  Confused

# 746
  • София
  • Мнения: 721
Този списък  от доста време се поства.Жалко за човешкият род.
Не знам колко дълго  ще оцелеят хората.
Между другото  някой срещал ли е масло над 82,5 % масленост?
цитирам: Масло, което съдържа 72,5% мазнини, не бива да се употребява. Това е хидрогенизирано масло с лошо качество, разбито с водород.
 
Не употребявайте масло с масленост под 82,5%!


Аз купувам  Президент или едно немско, като на етикета пише 82 %  Confused

Присъединявам се към питането на zoli. Аз също масло с над 82% не съм открила досега newsm78

# 747
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
При маслата не пише ли обикновено "масленост над 80%" без да се специфицира колко точно Thinking

# 748
  • София
  • Мнения: 721
При маслата не пише ли обикновено "масленост над 80%" без да се специфицира колко точно Thinking
Ами не, на немските в супермаркетите пише 82%.

# 749
  • Мнения: X
Вижте какво прочетох, какво мислите по въпроса? На мен засега единствените ми пороци са пилешкото, шоколада и колбасите.

http://bobonela.com/blog/bg/35/nay-opasnite-hrani-na-nashiya-pazar

Разглеждайки списъка, се случва отвреме навреме да употребявам чушки, да речем веднъж месечно през зимния сезон , и хляб с мая.Правя и с квас, но когато нямам време, ми е по-лесно да пусна хляб в машината , с мая.
Ще трябва да поправя грешките.    Laughing
Иначе, като гледам, добре се справяме с отстраняването на отровите.

Общи условия

Активация на акаунт