Курс по сладкарство - къде?

  • 42 896
  • 36
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 152
Здравейте, мили момичета. Искам да се запиша на курс по сладкарство и след това да си практикувам. Идват ми отръки всякакви красоти, вкусотийки и глезотийки, но искам да изуча тънкостите и да имам все пак документ, за да мога да го практикувам. Е, търсих в нета и ми излезе един курс в Хотел София. Имате ли представа от други курсове в София? Вярвам, че не е само един единствен.  Party Благодаря предварително.   chef  bouquet

# 1
  • Мнения: 150
Попитай в Бюрото по труда. Моя позната изкара такъв курс и каза,че е много доволна.

# 2
  • Мнения: 5 228
И в Гранд хотел София има, но не знам подробности.

# 3
  • Мнения: 152
Попитай в Бюрото по труда. Моя позната изкара такъв курс и каза,че е много доволна.

А в Бюрото по труда не е ли само за безработни? Аз ще се поинтересувам утре, но ....  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 1
Моля ако разбереш за някой читав курс по сладкарство да публикуваш,защото това е една моя мечта...но намерих само този в Гранд Хотел София,а на мен ще ми е по-удобно във Варна или Бургас(аз съм в средата).

# 5
  • Мнения: 152
Момичета, здравейте отново. Намерих курс за сладкари в Интерменю. Условията изглеждат добри. Искам да попитам, ако някоя от вас е изкарала курс там или има информация за школата да сподели. Интересуват ме някакви отзиви. Благодаря ви предварително. Simple Smile

# 6
  • Мнения: 2 142
Ох, това ми е мечта.
Макар, че време никакво, но много ми се иска...
Ще следя темата с интерес, нищо не се знае  Simple Smile

# 7
  • Мнения: 310
Ето тук може да намерите http://www.jobs.bg/courses/  Grinning

# 8
  • Мнения: 8
Здравейте!

И на мен ми е мечта да завърша курс по сладкарство, по-скоро цялостно по готварство. Мнодо ми допадна този - http://www.academy5stars.com/pastrycook_bg.html, но уви, провеждат се само в София, а аз търся за Варна. Ако може някой да сподели впечатления ще съм много благодарна!  Hug

# 9
  • варна
  • Мнения: 1 830
А някай да днае нещо за Варна  newsm78Б

# 10
  • Варна
  • Мнения: 439
В момента карам такъв. Обадих се в Занаятчийската камара Варна и оттам ме свързаха със сладкар. За 660 4аса цената е 1200лв получаваш сертификат второ ниво, което не знам точно какво значи все още. Ходя когато имам време, гледам какво правят, записвам рецепти вече и аз правя някой неща. Полезно ми е определено.
Организират и в Хранителновкусовия техникум, но там чакат да се събере група...цената е 800 лв.
Обаждах се и в Лагард там ще организират курс февруари или март, но нямаха никакво инфо за часове, цена, как ще се провежда....

# 11
  • Мнения: 1 555
Запис да следя Peace Готвач съм и ще ми е от полза и това умене. Звъннах до Лагард,казаха ми средата на др.седмица да звънна ще имат инфо.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 12:27 от monikss

# 12
  • Мнения: 8 933
Аз в момента ходя на любителски курс по готварство, но десертите са само част от цялостното обучение. И дипломата, която ти издават след това е по-скоро за "гъдел", а не за професионални постижения

# 13
  • Мнения: 122
Ето нещо, което видях преди малко - не е точно курс за зладкарство - за захарно тесто е ... но все пак, на някой може да му е от полза

http://www.menumag.bg/content/zaharna-dekoraciya-s-dzheraldin-dalke

# 14
  • Мнения: 58
Скоро попаднах на това http://www.zmeeborets.com/?page_id=1
Може би ще е от помощ...

# 15
# 16
  • Мнения: 2
здравейте,
и аз се интересувам от курс по сладкарство и наистина намирам само добри варианти за София,  а на мен ми трябва за Варна. Ако някой е почнал курс тук във Варна моля пишете.... Wink ще съм много благодарна....

# 17
  • Мнения: 368
Момичета, здравейте отново. Намерих курс за сладкари в Интерменю. Условията изглеждат добри. Искам да попитам, ако някоя от вас е изкарала курс там или има информация за школата да сподели. Интересуват ме някакви отзиви. Благодаря ви предварително. Simple Smile

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! аз изкарах курса там, чиста проформа е, да не говорим, че не е сигурно дали ще ти намерят място за стажуване и практика. Почват те с едни високопарни слова и после - нищо. Аз, след като заплаших, че ще си взема парите (което друга дружка направи), успяха да ме вместят на едно място, след 4 месеца чакане....

# 18
  • Мнения: 4
Някой знае е ли за в Плевен за сладкарски курс?

# 19
  • варна
  • Мнения: 1 830
А ЗА вАРНА Thinking

# 20
  • Мнения: 0
И на менми се иска да изкарам във Варна курс и после да практикувам.Някои знае ли нещо ново за курсове после практика?

# 21
  • York
  • Мнения: 826
http://e-vestnik.bg/8089
Може и да е полезна тази статия на някой.

Аз също планирам курс по готварство и сладкарство, та ще следя и подбутвам темата.  Peace

# 22
  • Мнения: 5
Здравейте. Някой изкарал ли е курса в академия 5 звезди? Дали си струва парите?

# 23
  • Мнения: 368
http://e-vestnik.bg/8089
Може и да е полезна тази статия на някой.

Аз също планирам курс по готварство и сладкарство, та ще следя и подбутвам темата.  Peace

Пак казвам - там ще получиш диплома, но нищо няма да научиш

# 24
  • Мнения: 0
 Здравейте,момичета, някои нещо ново да сподели за курс по сладкарство?

# 25
  • Мнения: 2 140
Like_Somoke, може ли подробности за твоя курс?

# 26
  • Мнения: 3
Здравейте,наскоро намерих тези курсове във Варна и Бургас,някой да има информация дали са надеждни?

# 27
  • Мнения: 3
Здравейте,наскоро намерих тези курсове във Варна и Бургас,някой да има информация дали са надеждни?
http://www.davitoz.com/kurs-hotel-i-restorant/kursove-za-sladkar-varna-burgas

# 28
  • Мнения: 1 902
Относно декорация на торти препоръчвам тази школа, аз съм била на 3 или 4- ри курса там и съм много щастлива, че се уча точно от тях
http://www.xcerx.com/shop/category.php?id_category=71
Който има интерес, следете сайта, постоянно пускат нови обучения!

# 29
  • Мнения: 3
Моля ви,ако някой има отзиви за курса по сладкарство в Давитоз-Варна или Бургас да ги сподели,много ми е нужно.Планирам да ги изкарам ,но за тези пари се притеснявам да не отида и да  не науча нищо ново.Искам да науча техники,които няма как да усвоя само с четене в интернет.

# 30
  • Мнения: 3 280
Моля ви,ако някой има отзиви за курса по сладкарство в Давитоз-Варна или Бургас да ги сподели,много ми е нужно.Планирам да ги изкарам ,но за тези пари се притеснявам да не отида и да  не науча нищо ново.Искам да науча техники,които няма как да усвоя само с четене в интернет.
Аз също се интересувам от тях.

# 31
  • Мнения: 3
Имаме удоволствието да поканим всички желаещи сладкари -професионалисти и любители, на СЛАДКАРСКИ КУРС - Кулинарна купа 2016 в СОФИЯ. Курсът се води от:
Ани Боланд - носител на титлата Сладкар на България за 2016 г.
Георги Сотиров - завършил HRC Кулинарна Академия и работил в един от най-престижните ресторанти в света, носител на две звезди Мишлен, заел 2-ро място
Катерина Рангелова - инструктор-сладкар в Amuse Bouche Culinary School, заела 3-то място.
Всеки от нас ще представи един от десертите участвали в състезанието за Кулинарната Купа на България за 2016-та година:
Ани Боланд ще представи Торта с кокосов блат и маково семе, йогурт мус с бял шоколад, желе от малини и чай матча.
Георги Сотиров ще ни въведе в тайните на френския макарон! Предвидили сме два вида: Малинов макарон с бял шоколад и лайм, както и Макарон с канела и сушени плодове, пълнеж от карамел с балсамико и кафе.
Катерина Рангелова ще ви научи как да приготвите Нежен мус от козе мляко с боров мед и розмарин, върху почва от кедрови ядки, желе от мед, гел от нар и шипки и малинов корал, приготвен с помоща на сифон.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 02.07 от 10 до 17 ч и 03.07 от 10 до 15 ч
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Кулинарно училище Амюз Буш, ул. Кораб планина 8-10
ЦЕНА: 250лв.
ЗА ЗАПИСВАНЕ: тел: 0882005348 или съобщение на страницата на Sugarmouse

Условия:
* Всички продукти и консумативи са включени в цената
* Всеки участник ще получи книжка с рецептите и полезни съвети
* Приготвените по време на курса изделия остават за курсистите
* Курсът е изцяло практически

Очакваме Ви!
Поздрави,
Ани, Жоро и Катя

# 32
  • Мнения: 1
Здравейте! Изкарах курс за сладкари в Европейска академия за обучение и развитие и бих искала да споделя впечатлението и мнението си. Преди всичко, обучението е ориентирано към крайния резултат - диплома за специалност. По-подходящо е за хора, работили или в момента работещи в сферата на сладкарството, които искат да се сдобият с валиден документ, удостоверяващ вече налични умения. Но категорично не препоръчвам на абсолютно начинаещи ентусиасти, които искат да започнат от А Б. Няма почти никаква възможност за практически упражнения-разделят курсистите по двойки и на всяка двойка дават по една задача за изпълнение. По този начин през ръцете ти минава около 30% от предвидения практически материал. Често се случваше "учене" с гледане, всички стоим в кръг и гледаме преподавателя какво прави или в басана какво става. На стажа в обект(цех или ресторант) те използват като общ работник и там също няма възможност за отработване на различните видове теста и десерти. Общо взето, като искаш да можеш, готви си у вас. Иначе, базата е много хубава, всички са много любезни и усмихнати и всичко е уредено административно. Исках да разкрия тази "подводна част на айсберга", за да се знае от всички заинтересовани, тъй като с диплома, но скромен опит, е много трудно да си намериш работа.

# 33
  • Мнения: 42
AnguishedAnguished
Здравейте! Изкарах курс за сладкари в Европейска академия за обучение и развитие и бих искала да споделя впечатлението и мнението си. Преди всичко, обучението е ориентирано към крайния резултат - диплома за специалност. По-подходящо е за хора, работили или в момента работещи в сферата на сладкарството, които искат да се сдобият с валиден документ, удостоверяващ вече налични умения. Но категорично не препоръчвам на абсолютно начинаещи ентусиасти, които искат да започнат от А Б. Няма почти никаква възможност за практически упражнения-разделят курсистите по двойки и на всяка двойка дават по една задача за изпълнение. По този начин през ръцете ти минава около 30% от предвидения практически материал. Често се случваше "учене" с гледане, всички стоим в кръг и гледаме преподавателя какво прави или в басана какво става. На стажа в обект(цех или ресторант) те използват като общ работник и там също няма възможност за отработване на различните видове теста и десерти. Общо взето, като искаш да можеш, готви си у вас. Иначе, базата е много хубава, всички са много любезни и усмихнати и всичко е уредено административно. Исках да разкрия тази "подводна част на айсберга", за да се знае от всички заинтересовани, тъй като с диплома, но скромен опит, е много трудно да си намериш работа.

Тъкмо и аз се интересувам от сладкарски курсове и тази академия ми попадна сред резултатите. Звъннах на няколко места и реших да пробвам в Синергон, защото занятията се проведжат точно срещу офиса ми, а практиката е в Гранд Хотел Пловдив и ми е много удобно. 300 часа - 250 лв. Звъннах и в Протур - 95. Там искаха 350 лв за 1 месец индивидуална практика в сладкарница Шарлот. Много се надява да не е както ти си го описала- само гледаш как се готви и си общ работник на практиката. Anguished

# 34
  • София
  • Мнения: 114
Здравейте. Интересувам се от курса на Давитоз https://www.davitoz.org/kursove-za-sladkari/
Някой карал ли е курса?Дават ли диплома и успяхте ли да научите нещо там?

# 35
  • Мнения: 30
Здравейте , и аз се интересувам от курс в софия.Погледнах Давитоз и мисля де се обадя и разпитам.

# 36
  • Мнения: 3
Имаме удоволствието да поканим всички желаещи сладкари -професионалисти и любители, на СЛАДКАРСКИ КУРС - Кулинарна купа 2016 в СОФИЯ. Курсът се води от:
Ани Боланд - носител на титлата Сладкар на България за 2016 г.
Георги Сотиров - завършил HRC Кулинарна Академия и работил в един от най-престижните ресторанти в света, носител на две звезди Мишлен, заел 2-ро място
Катерина Рангелова - инструктор-сладкар в Amuse Bouche Culinary School, заела 3-то място.
Всеки от нас ще представи един от десертите участвали в състезанието за Кулинарната Купа на България за 2016-та година:
Ани Боланд ще представи Торта с кокосов блат и маково семе, йогурт мус с бял шоколад, желе от малини и чай матча.
Георги Сотиров ще ни въведе в тайните на френския макарон! Предвидили сме два вида: Малинов макарон с бял шоколад и лайм, както и Макарон с канела и сушени плодове, пълнеж от карамел с балсамико и кафе.
Катерина Рангелова ще ви научи как да приготвите Нежен мус от козе мляко с боров мед и розмарин, върху почва от кедрови ядки, желе от мед, гел от нар и шипки и малинов корал, приготвен с помоща на сифон.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 02.07 от 10 до 17 ч и 03.07 от 10 до 15 ч
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Кулинарно училище Амюз Буш, ул. Кораб планина 8-10
ЦЕНА: 250лв.
ЗА ЗАПИСВАНЕ: тел: 0882005348 или съобщение на страницата на Sugarmouse

Условия:
* Всички продукти и консумативи са включени в цената
* Всеки участник ще получи книжка с рецептите и полезни съвети
* Приготвените по време на курса изделия остават за курсистите
* Курсът е изцяло практически

Очакваме Ви!
Поздрави,
Ани, Жоро и Катя
123
123
123

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт