Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 148 266
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • Добрич
  • Мнения: 5 469
Ако са на резени залепват и се трошат, не е много удачно да се режат, но при по-едри домати съм рязала.
Ако са на половинки, се подвиват навътре и по някое време една по една всяка половинка я "издувам с коремчето нагоре", (стават, като обърнати лодки).

Люспата е отдолу винаги, за да следвам посоката на изпарение. Предварително още при рязането отделям течната част и я позвам за доматен сок.

# 691
  • Sofia
  • Мнения: 26 586
Обърнах ги и си похапнах от готовите 😋
Няма май да дочакат омазняване и овкусяване 😁

# 692
  • Мнения: 612
От два дни и аз съм със сушилня, взех я предимно за смокини, но вчера заредих сини сливи. Четох доста, за сините сливи най-често е 3-4 часа на 45-55 градуса, после почивка , 6 часа на 60 градуса, отново почивка и 6 часа на 75. Необходимо ли е да се вдига над 55 градуса температурата, дали ще е достатъчно максимума да е 55 да речем. В предвид запазване на хранителните вещества се питам.

# 693
  • София
  • Мнения: 1 867
От два дни и аз съм със сушилня, взех я предимно за смокини, но вчера заредих сини сливи. Четох доста, за сините сливи най-често е 3-4 часа на 45-55 градуса, после почивка , 6 часа на 60 градуса, отново почивка и 6 часа на 75. Необходимо ли е да се вдига над 55 градуса температурата, дали ще е достатъчно максимума да е 55 да речем. В предвид запазване на хранителните вещества се питам.

Всичко суша на 50 градуса мах. Сините сливи след като ги разполовя им продупчвам люспата на 3-4 места с нож, за да облекча сушенето. Като часове при 50 градуса е поне 24 часа, само с една почивка някъде по средата на сушенето, за да си отдъхне машината. Искам да отбележа на база личен опит, че добре узрелите плодове (зрели на дървото, не в щайгите) имат по-кратък процес на сушене.

# 694
  • Добрич
  • Мнения: 5 469
От около две седмици суша непрекъснато нещо. Уредът почива само, докато пренареждам скарите и плодовете. Очаквам "с трепет" сметката за ток....Преди години, заради активното сушене скачаше с около 20 лв, но токът от тогава до сега, скочи доста... Вече имам един ред със сушени плодове на полицата за буркани в килера.

# 695
  • Мнения: 612
От около две седмици суша непрекъснато нещо. Уредът почива само, докато пренареждам скарите и плодовете. Очаквам "с трепет" сметката за ток....Преди години, заради активното сушене скачаше с около 20 лв, но токът от тогава до сега, скочи доста... Вече имам един ред със сушени плодове на полицата за буркани в килера.
Споделете моля на колко градуса и за колко време за какви плодове.

# 696
  • Добрич
  • Мнения: 5 469
В момента суша сливи и круши. Време не мога да кажа. То зависи от сочността, от големината на парчетата, от това колко плътно са наредени, от градусите и т.н. (Както беше писал някой, все едно да се пита, за колко време ще изсъхне прането)...
По два-три пъти в денонощието обирам изсушените парчета, пренареждам другите и допълвам скарите със свежи плодове. Така и така уредът работи,  няма смисъл от празни скари.
Нямам терморегулатор, а две степени. Преди съм пробвала да меря температурата на най-долната скара и беше около 50 градуса за високата степен.
Относно времето, ето един стар колаж, от преди няколко години:

# 697
  • Мнения: 334
    [iДнес си взех  Rohnson  , започнах тъй желаното сушене, бях се приготвила и.... изненада! След две до три минути работа спира и изписва на екрана Е3 или Е4. В инструкцията няма нищо за подобен  род съобщения на екрана, нито за грешки. Рвих и в нета, няма! Някой да му се е случвало и да има идея? ][/list]

    # 698
    • Мнения: 1 112
    Здравейте!
    Мнение за този уред:
    https://www.tehnomix.bg/ured-za-sushene-gorenje-fdk-24-dw
    Благодаря!

    # 699
    • Мнения: 4 215
    Да, този си е стандартния. Аз имам такъв и съм доволна.

    # 700
    • Мнения: 612
    От 10-на дни го имам и почти нон-стоп работи, доволна съм.

    # 701
    • Мнения: 4 215
    Девойки, стовариха ми една торба круши. Помагайте!
    До сега не съм сушила круши никога. Как го правите - на парчета, на слайсове, белите ли?
    И си спомням, че преди време някой беше сушил пестил...

    # 702
    • Добрич
    • Мнения: 5 469
    Круши суша на тънки резени без да беля. Стават чудесни!

    # 703
    • Мнения: 2
    Здравейте! Искам да направя подарък на приятеля ми уред за сушене. На нас ще ни трябва само за правене на пастърма . Нека тези от вас ,които имат да ми препоръчате какъв да взема и какво да гледам.

    # 704
    • Мнения: 1 307
    Искам да попитам, как сушите месо и на колко градуса? Вчера за първи път сложиш да суша на 70 градуса и то се свари хахаха, направо се сготви. На колко градуса правите месото вие?

    Общи условия

    Активация на акаунт