Кукър: рецепти и програми - Тема 2

  • 121 926
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 339
Иска ми се изцяло в мултикукъра да го направа.

# 661
  • Paris, France
  • Мнения: 13 878
Според мене цяло парче 1кг месо няма да стане бързо в мултикукъра и съм съгласна с мимето 555, че е по-удачно да се сготви на пара и после само да се запече. Другият вариант е да се сготви изцяло на пара и да се сервира. Сготвеното на пара в херметик месо прави от горещата, над 100° пара, нещо като кора и не изглежда като сварено.

Ако кукърът ти има програма за печене можеш направо да го изпечеш без да го минаваш на пара. Свинското е крехко и се сготвя бързо.

Може и 20 Мин пара и после печене, но е доста игра, вадене на кошници, излива е на вода ако нямаш втора купа..

Не пишеш кой модел е херметика. Ако е Cook4me и няма програма за печене можеш първо да го запържиш отвън на програмата за запържване и след това да долееш вода и да го направиш на пара, само, със зеленчуци.

Аз бих го сготвила на пара заедно с цели, обелени картофи и моркови и после бих го сложила в тава със тези зеленчуци + цели а и цели главички лук, всичкото омазано в зехтин и натрито със сол на 220-240° да хване кора.

# 662
  • София
  • Мнения: 1 464
Момичета, как готвите леща на кукър НЕхерметик - само stew, stew+boil или само boil?

# 663
  • Мнения: 28 139
Момичета, как готвите леща на кукър НЕхерметик - само stew, stew+boil или само boil?
Само stew

# 664
  • Мнения: 673
Аз готвя лещата, както и другите варива на stew и bake. На stew само също се сготвя, но си остава рядка, а ние вкъщи я обичаме по-яхниеста, а не чорбалива. За това, ако съм вкъщи или доготвям на bake, или ако съм навън, ползвам функцията stage cooking и настройвам първо по-ниски градуси (100°) за 1 час и после 120° за 20 мин.

# 665
  • София
  • Мнения: 1 464
Момичета, а зелеви сърми с месо на STEW ли да ги пусна? НЕхерметик е моят кукър, старият Фильо:)

# 666
  • Varna
  • Мнения: 2 592
Точно на тази програма пускаш душко.
И аз съм със стария Филчо. Wink

# 667
  • София
  • Мнения: 1 464
Ех, душата, много благодаря! Така ми се приядоха зелеви сарми, от повече от година не бях готвила, но днес взех кисело зеле от българския магазин и започвам да ги правя!:)
Редактирам поста, че забравих - на колко минути да ги пусна?

# 668
  • Varna
  • Мнения: 2 592
Аз, ги пускам не на минути, ами ги джасам за два часа яваш, яваш да става работата и след товааааа, напраУ се топят в устата. Към сърмичките добавям и сухи пиперки, които съм напълнила с каймицата
Страх ме е зелето да не е жилаво след сготвянето и затова за повече време ги оставям и си гледам работата през това време. Не се разваряват. По този начин правя и сърми със лозов лист но за по малко време.
След като станат готови обичам да ги наредя във глиненият гювеч и ги слагам в оджака на горен реотан да се пооцветят в красиво кафяво. Wink
Поначало не оставям сготвено в тенджУрето на Филчо. Навик, някакъв.

# 669
  • София
  • Мнения: 1 464
Страхотно! Започвам!:) Благодаря!

# 670
  • където си пожелая...даааа...
  • Мнения: 575
Здравейте! Опитах се да намеря рецепта за боб на фурна, само че за мултикукър, но неуспешно. Става въпрос за онова ястие, което се приготвя за Бъдни вечер - нещо като постна яхния от фасул, но запечена във фурна, докато се изпари течността. Ще съм благодарна, ако някой е пробвал да сготви и сподели:)). Имам Филипс, ако е от значение:)).

# 671
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Боб на програма слоу кук вентил на налягане отворен Ронсън 2808
Сложих боба 1 купичка, предварително накиснат и вода 1 и 1/2 купички, пуснах на програма та за 4 и 1/2 часа, след 1 час отворих, добавих лук, морков, сол, джоджен, 1 скилидка чесън, червен пипер и олио, ако се налага добавете вода. Затворих и готвих останалото време. Стана много вкусен имаше и малко сосче. Може да се готви и повече време, ще стане като в гърне.

Свинско със кисело зеле на програма слоу кук, вентил на налягане отворен
Нарежете свинското, сложете зелето нарязано и изтискано, дафинов лист, черен пипер, червен пипер и олио, половин ч.ч. вода и пуснете най-малко на 4 и 1/2 часа програма слоу кук. Водата май ми дойде в повече, но ние обичаме да топим сосчето. Може да се намали.

Пилешки дробчета по селски, вентил на налягане затворен програма печене (Cake), може и да е отворен вентила
500 гр дробчета, лук, 2/3 консерва от 400 гр нарязани домати, 1 голяма чушка, 1/2 нарязани гъби, 1 морков сол, олио Програма кейк за 18 мин

Последна редакция: сб, 25 яну 2020, 07:46 от Ani Ka

# 672
  • където си пожелая...даааа...
  • Мнения: 575
Боб на програма слоу кук вентил на налягане отворен Ронсън 2808
Сложих боба 1 купичка, предварително накиснат и вода 1 и 1/2 купички, пуснах на програма та за 4 и 1/2 часа, след 1 час отворих, добавих лук, морков, сол, джоджен, 1 скилидка чесън, червен пипер и олио, ако се налага добавете вода. Затворих и готвих останалото време. Стана много вкусен имаше и малко сосче. Може да се готви и повече време, ще стане като в гърне.

Свинско със кисело зеле на програма слоу кук, вентил на налягане отворен
Нарежете свинското, сложете зелето нарязано и изтискано, дафинов лист, черен пипер, червен пипер и олио, половин ч.ч. вода и пуснете най-малко на 4 и 1/2 часа програма слоу кук. Водата май ми дойде в повече, но ние обичаме да топим сосчето. Може да се намали.

Пилешки дробчета по селски, вентил на налягане затворен програма печене (Cake), може и да е отворен вентила
500 гр дробчета, лук, 2/3 консерва от 400 гр нарязани домати, 1 голяма чушка, 1/2 нарязани гъби, 1 морков сол, олио Програма кейк за 18 мин
Много благодаря! Не използвам често кукъра, което смятам да променя😜 и не се бях сетила за това с вентила. Трябва само да видя коя програма на моя Филипс отговаря на "слоу куук"🤔.

# 673
  • Вече с постоянно местожителство на село...
  • Мнения: 408
Здравейте, от няколко дни и аз съм собственик на мултикукър Филипс 4749, (половинката ме изненада) и сега съм леко притеснена.
1. Вярно ли е че след 1-2 години купата се изхабява и трябва да се смени?
2. Колко често готвите в него ако наистина отнема време около 3-4 часа и за кои ястия отнема толкова време?

# 674
  • Бургас
  • Мнения: 6 176
Много е относително това със захабяването.За твоята купа не мога да кажа, на моята аз и "помогнах", но хубавото е, че има фирма, която ти слага ново покритие на съвсем прилична цена.

Постоянно готвя в него, по-дълго единствено боб-отнема ми повече време , защото чакам няколко пъти да заври за да изхвърля поне два пъти водата, чакам го да уври за да сложа и другите продукти.От там нататък го оставям.
Останалите манджи общо взето ми отнема около 20 минути да задуша зеленчуците, ако има месо и него предварително да го направя на пара около 30 минути."Сглобявам" и оставям да се готви на задушаване.
Най-бързи са крем супите-слагам всичко и оставям да задушава.После само овкусявам и пасирам.Ако изляза-след изтичане на времето продължава да подгрява на ниска температура часове наред, като готвенето продължава, но не разварява.Става още по-хубаво.Моята причина да го купя беше, че искам да готвя на по-ниска температура, но без да се налага цял ден да съм в къщи.Зареждам и излизам.

В началото ще намериш разлика между готвено на котлон и мултикукър.При него трябва да се внимава с водата, защото не се изпарява чак толкова, освен ако не го оставиш отворен, но това предполага да го наглеждаш.
Много е удобно за варене на яйца, картофи, зеленчуци и месо на пара/без пара-нагласяш минути и не се занимаваш.

Общи условия

Активация на акаунт