⚽ ФУТБОЛНИ ФЕНОВЕ .::24::.

  • 620
  • 11
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 27 317

                                         

                             










 

 

 






Популярни Бг сайтове:

1   2   3


Линк за стриймове / Линк за стриймове (2) / Бг линк за стриймове



Архив / анкети

Скрит текст:



















ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТТУК

С големи благодарности към Мама Цоцоланка, която ни събра!!!   bouquet

ТЕМА №1 ТЕМА №2 ТЕМА №3 ТЕМА №4 ТЕМА №5 ТЕМА №6 ТЕМА №7 ТЕМА №8 ТЕМА №9 ТЕМА №10 ТЕМА №11 ТЕМА №12 ТЕМА №13 ТЕМА №14  ТЕМА №15 ТЕМА №16 ТЕМА №17 ТЕМА №18 ТЕМА №19 ТЕМА №20 ТЕМА №21 ТЕМА №22 ТЕМА №23

# 1
  • Манчестър
  • Мнения: 2 491
Благодаря за новата тема.

Надявам се Сити да НЕ спечелят Премиершип.

За Байерн какво да кажа…..нямам думи…

# 2
  • София
  • Мнения: 11 497
Благодаря за темата. Учуден съм, че не стана немски финал. Вчера гледах първите 20 минути като през цялото време мислех, че мачът се играе на Алианц Арена в Мюних. Байерн мачкаха. После какво е станало....

Дано Борусия бият  на финала, пък. Хубав футбол показаха, но.....ония са родени с купата Grinning

Скрит текст:
С нетърпение чакам темата за Евро 24, @Диаволо, ако имаш нужда от съпорт - на линия съм.

# 3
  • София
  • Мнения: 724
Какво направи Нойер .... А в края на мача съдията закопа  Байерн с изключително фалшива засада. Нямам думи просто.

# 4
  • София
  • Мнения: 27 317
Татко Карло си е гений.
Много го обичам този човек и никога няма да забравя какво направи с Милан и като футболист и най-вече като треньор.
Няма треньор, който да създава така атмосфера в съблекалнята и винаги е въртял майсторски състава си. При него резервите никога не са били резерви и опасността винаги е дебнела отвсякъде. Освен това е треньора на обратите и 90-те минути. Милан толкова много мачове обърна в 90 минута и отвъд нея и ето сега същото се повтаря и с Реал. Всичко опира до вяра и психология. Каква е атмосферата в отбора и в главата на самите футболисти. Не е просто късмет... Същата магия я имаше и при Алекс Фъргюсън в Ман Юн. Ама това също беше вследствие на много работа на всички нива с футболистите.

Иначе стана поредния велик мач с участието на тези два велики отбора. Но така е понякога, футбола може да е много жесток спорт.
Реално второто полувреме си беше за Реал. И само Нойер ги държеше в мача. И дойде този супер пас на Кейн и страхотния гол на Дейвис. Малко по-късно Кейн можеше да вкара за 0-2, но и нямаше кой знае какъв ъгъл и би с левачката. Мина близо топката, не е пропуск.
За мен доста спорни смени на Тухел, въпреки че доста треньори на негово място биха направили също дефанзивни смени. Можеше да остави обаче поне единия от двамата, а не да вади и Мусиала и Кейн. И дойде тази контраатака 3 на 1 и изключително лошото решение и отиграване на Мюлер. Първо трябваше да напредне още малко и да пусне топката в ляво към Павлович. Той вместо това пусна надясно и то назад, връщайки цялата атака и губейки скорост. Казах си, че Байерн ще бъдат наказани и така и стана. Но не очаквах да стане след такава левашка грешка на Нойер. Тази топка ще я хване в 9 от 10 случая, ама те на, срещу Реал явно има някаква магия. Справка и онзи удар на Де Бройне в 89 мин. който в 9 от 10 случая ще вкара и мача отиваше за Сити. Като стана 1-1 и като видях как се юрнаха да гонят топката от Реал си казах, това ще е поредния обрат ала Челси и Сити и още куп други последните години. При 9 мин. продължение шашнатите баварци нямаше как да не пуснат гол. То просто си личеше, малко ли футбол сме гледали. Печеше се гола. Даже си мислех, че ще ги качат на Тройчо, вместо това дойде тази за мен груба съдийска грешка. Видя се много добре, че нямаше никаква засада. Защо я свири? За мен това е инстинктивно решение. И той не знае. Реал е получавал много пъти съдийска помощ, но не мисля, че тук е такъв случая. По-скоро подсигуряване и арогантност от страна на Марчиняк. Да си направи мача по-лесен и да свършва по-бързо. А и откъде ще знае, че ще стане гол след това... Тази ситуация първоначално не миришеше на гол. Иначе пак да се повторя засада нямаше. Само че вижте след това защитата на Реал спря и не атакува топката. Лунин също дори не се опита да се хвърли. Не може да се казва, че видите ли това е 100% ощетяване на Байерн, въпреки че съм сигурен, че много ще се коментира.
Като цяло този мач можеше да се вземе и от двата отбора и двата заслужаваха финал с оглед двата сблъсъка и всичките 180 мин. Но все пак за мен Реал Мадрид бе по-добрия отбор на терена през по-голямата част от мача и повече заслужаваха финала.

# 5
  • София
  • Мнения: 30 208
Цитат
Ellie_0001# 7408 май 2024, 18:55 ч.
Скрит текст:
Ellie_0001
Жена
София
Мнения: 714
Аз много ще се изкефя на немски финал. Стига с това ПСЖ и  Реал,  имат нужда малко  да си починат.

Да, да, ама не, за мое съжаление. Какво нещо е да имаш малшанс. Да спасиш неспасяеми удари и да подцениш рутинен удар.

Цитат
Diavolo - Редовен потребител# 7398 май 2024, 17:59 ч.
Скрит текст:
Diavolo
Мъж
София
Мнения: 27 265

Мишенце,
Като цяло не съм оптимист.
То нищо не се разкри на тази пресконференция. Според мен Стамен Белчев дори и да ни класира за ЛЕ като втори в класирането няма да получи нов шанс да води отбора, защото е човек на старото, т.е. на Ганчеви.
Чак когато се разбере кои ще са новите собственици ще мога да дам по-категорично мнение, но към днешната дата не виждам светлина в тунела.
Лудогорец ще доминира още дълги години...
И моето усещане е такова. Дано грешим.

# 6
  • София
  • Мнения: 27 317
Леверкузен го направиха отново.
17-ти гол в 90 мин. и отвъд нея през сезона. 😮

Байер Леверкузен - Аталанта ще е финала за Лига Европа.
Тук логиката сочи много голове, но разбира се на финал винаги има и подсигуряване.
Два супер симпатични отбори. Първи европейски финал за Аталанта. Шанс за втори евротрофей за Леверкузен (имат купата на УЕФА от 1988 г.).
Винаги съм за италианските отбори, но този път съм 50 на 50, защото много искам Байер да направят исторически требъл без загуба през сезона във всички турнири и мачове.
Това ще е едно от най-извънземните постижения изобщо в историята на футбола.

Олимпиакос - Фиорентина на финала в Атина на стадиона на АЕК за Лигата на конференциите.
Втори пореден финал за скуадра виола в турнира и мисля, че са фаворити и вярвам, че ще спечелят! Форца!
Втори финал в историята за гръцкия футбол след ПАО за КЕШ.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 12:45 от Diavolo

# 7
  • София
  • Мнения: 11 497
Къде са гърците, къде сме ние? Гърците го могат - ние не?!

Македония прие неотдавна финал за суперкупата на Европа, а скоро Сърбия ще приемала финал за ЛК или ЛЕ, не помня.
Къде сме ние, къде са те? ..... И все някой пита А кога пак ще имаме успехите от САЩ 94
Моля!?

# 8
  • София
  • Мнения: 30 208
Байер Леверкузен остана в историята. Soccer
Браво!

Цитат
И все някой пита А кога пак ще имаме успехите от САЩ 94
Когато БФС престане да е частно, поколението на заплатаджиите и интересчиите се измете, и нямат право на глас на конгресите. Когато се избере човек, който иска да работи, знае да работи, има екип, концепция, контакти и т.н. И, разбира се, да е завършил поне 8-ми клас по възможност.

# 9
  • София
  • Мнения: 30 208
Байер Леверкузен остана в историята. Soccer
Браво!

Скрит текст:
Цитат
И все някой пита А кога пак ще имаме успехите от САЩ 94
Когато БФС престане да е частно, поколението на заплатаджиите и интересчиите се измете, и нямат право на глас на конгресите. Когато се избере човек, който иска да работи, знае да работи, има екип, концепция, контакти и т.н. И, разбира се, да е завършил поне 8-ми клас по възможност.
[/spoiler]

Браво, ама днес са друг отбор. Аталанта игра 76мин преса. Просто е нечовешко. Браво този път на италианците!

# 10
  • София
  • Мнения: 27 317
Белисима Аталанта 😊
Тотален футбол, агресия, красота.

Форца. Първа италианска победа в Лига Европа.

# 11
  • Мнения: 2 948
Калчото май става първенството с най много представители в ШЛ в историята. 5 от отбора досега е бил максимума, сега обаче май са 6, защото Италия заради високият коефициент на техните отбори в последните 5 години заедно май само с Испания само получиха по 5 отбора, а Аталанта в момента са 5--и, но не знам какви са правилата, дали като се намира в зона ШЛ, ще получи квота през зоната или през спечеланата Купа на Европа. Защото тогава Рома ще получат 5-тата квота за ШЛ, а Италия ще стане първата държава с 6 отбора в историята на ШЛ. Аз между другото съм фен на Рома в Калчото, та се надявам че Аталанта ще получи квота през Лига Европа.

Я всеки да си каже от кой отбор е в калчото. Защото там е доста пъстро, не е като в Ла Лига където всички са от Реал М или Барселона. За Дяволо само знам че е от Милан.

https://bg.futbol24.com/
Тука между другото може да намерите бързо и лесно, всички класирания в първенствата по света, не само в Европа, техните купи докъде са, квотите на коя държава колко и се полагат за Европа.

Имаме нов световен рекорд в цялата история на футбола по изпълнение на дузпи. В бараж във втора израелска дивизия. Това се случи по време на двубоя между Димона и Шишмон на 20 май. Редовното време и продълженията завършиха при 2:2. А след изпълненията на наказателните удари Димона спечели с 23:22. Предишният рекорд е бил на мач за Купата на Намибия през 2005 г. 17-16 при дузпите

Поне два пъти са се завъртяли всички играчи, а е имало и играчи които по 3 пъти са изпълнявали дузпа. Тия дузпи са продължили сигурно цяло полувреме. Аз между другото си спомням един мач преди години май беше за ФА Къп или Карабао Къп, Манчестър Ю-Нотингам това беше мача с най много дузпи, който съм гледал, не помня вече кой победи, дали Нотингам беше или Юнайтед беше, но беше двуцифрен резултата и всички играчи се завъртяха барабар с вратарите, че и второ завъртане почна. Тогава между другото научих за едно правило при дузпите дето не знам дали го знаете. Ако единият отбор е с човек, 2, 3 по малко. Те мисля че по правилата на футбола до 8 души могат да играят, изгони ли още някой съдията и ако останат 7 мача се прекратява и отбора с останал със 7 души май губеше служебно. Но ако някой отбор има повече хора при дузпите е задължен да извади от изпълнителите точно толкова, докато се изравнят изпълнителните на двата отбора. И извадените няма да изпълняват дузпа, не знам дали се сещате защо е това.

Тогава единият от двата отбора, май Нотингам беше с човек по малко. Та Юнайтед преди дузпите избраха един от състава, май вратаря беше който няма да изпълнява дузпа. Целта на това правило е да не се превръща червеният картон в редовното време от наказание в благословия при дузпите. Защото така се получава. Замислете се, ако го нямаше правилото Юнайтед да извади един от състава, то при 11-тата дузпа, за Юнайтед ще изпълнява най слабият дузпаджия, да речем вратаря, а за Нотингам понеже с 10 при 11-тата дузпа започва второто завъртане и за Нотингам ще бие най силният дузпаджия. При дузпите червен картон дава предимство за отбора с намален състав, обратно на игровото време, където отбора с намален състав е ощетен.

Те между другото кой знае колко такива правила има за футбола дето не ги знаем, защото касаят ситуации които стават в много редки случаи. Между другото какво стана с двойният удар. Аз вече забравих за какво се даваше, мисля че беше в две ситуации. При връщане към вратаря по земя който улови топката вместо първо да е отиграе с крак, и при нарушения в наказателното които са твърде леки. За втората причини не съм сигурен, ама имам такъв спомен още по отдавна, че съм гледал веднъж в живота си двоен удар, и беше точно за нарушение в наказателното което е твърде леко за да се отсъди дузпа. И даже беше от нашето първенство. Ама може би още в началото на епохата на Лудогорец. Тя стана много дълга между другото, и за нея трябва да кажем две думи.

Сетих се за миналото европейско. Там ако помните имаше една много лека дузпа за Англия на 1/2финала срещу Дания за нарушение срещу Стърлинг. Тогава понеже беше предпоследният мач и предстоеше финала ама имаше 3 дни до него, като се почнаха тука едни спорове има ли, няма ли дузпа. Те бяха и във футболният свят в дните до финала. (Понеже подкрепях Англия в 1/2финала естествено твърдях че има дузпа, Grinning а то наистина нарушение имаше, контакт имаше, датчанина си сложи крака да играе с топката, не успя, закачи крака на Стърлинг, той веднага падна, но контакта беше наистина беше много лек. Стърлинг естествено се метна като умиращ лебед, въпреки че едва се докоснаха. Онова си беше за двоен удар, хем контакт има, датският крак закача английският без да играе с топката, хем контакта толкова лек, че тогава Мауриньо каза че това е дузпа тъй като има контакт без игра с топката, но такава дузпа не бива да се свири на 1/2финал в такъв момент при определяне на финалист на Европейско (вторият по магнитуд мач изобщо във футбола след финала на световното.) тъй като в продълженията при 1-1 решаваща дузпа. Кейн между другото я пропусна, както винаги англичани и дузпи, знаем какво става, Grinning, но в мелето при добавката я вкара. Сега ще видим на това европейско как са англичаните на дузпи. Напреднали ли са най после. Че от десетилетия тоя напредък се чака. Grinning

На миналото си спомням, преди началото Саутгейт успокои английската фенове, като каза тоя път дузпите няма да са ни проблем, от 9 месеца на всеки лагер-сбор ги тренираме. Даже с рейтингова система се хвалеше Саутгейт  която с неговият помощник използвали за да оценят качествата на английските изпълнители на дузпи. И накрая пак си тръгнаха с дузпи. И на световното пак заради пропусната дузпа си заминаха. Та сега да видим, Саутгейт тоя път мълчи какво е положението с дузпите на Англия, ама дано са ги тренирали повече от 9 месеца, че иначе пак ще скъсат нервите на английските фенове.

Европейското наближава, тръпката вече започва.

Лудогорец между другото е на път също към световен рекорд, още 2 или 3 години като шампион и ще станат отбора най дълго притежавал титлата на своята страна без да е губи. Мисля че още следващата година могат да се изравнят или да изпревярят Сконто, 13, 14 поредни години като шампион на Латвия, и абсолютният рекорд който май беше на шампион на Гибралтар, държал титлата 15 години без да е губи. Което не е добре за нашият футбол, ама какво да правим. Лудогорец не са виновни че никой не може да ги събори. Па и късмет имат, през тия години колкото пъти бяха на косъм да загубят титлата, извадиха късмет да не я загубят. Автогола на Везалов, дузпата на Турицов, ако беше вкарана приключваше хегемонията. Ама и двата гранда си пропуснаха шансовете да свалят Лудогорец. Те и немците вече го разбраха, откакто почна доминацията на Байерн М след титлата на Борусия Д когато Клоп още беше в Борусия, 2013, 2014 г. от тогава Германия вече 10 години е трагедия на всяко голямо първенство. Между другото сега като свърши доминацията, току виж Германия отлепи и полети към евротитлата на своя земя.. Защото между другото Байер Л освежиха Бундестима. Вкараха нови играчи и изгряха нови немски таланти.  

Та така, трябва да се настроим за европейското. Но не преди това естествено кралете да се отчетат с още една евротитла. Hala Madrid  Макар че тука сигурно бая народ ще е за Борусия, понеже им е писнала доминацията на Реал, на мен обаче няма как да ми омръзне.

А между другото догодина пък започва нещо съвсем ново, невиждано до момента във футбола. Което отдавна трябваше да направи ФИФА. Истинско клубно световно, (не онова там със 7 отбора победители по контитенти, дето досега го провеждаше) по модела на националните отбори през лятото, 32 отбора, от цял свят. И добре са го измислили, доволен съм от формата, начина на класирането, и широтата която има в него. Аз мислех че ще мяса на ШЛ, един куп европейски грандове, с тук таме по някой я Фламенго, я Бока Хуниорс, я Интер Маями, и по някой африкански и азиатски отбор за цвят, а всъщност ФИФА са решили да направят нещо съвсем различно и доближаващо се повече до духа на Купата на Шампионите, отколкото до модерната ШЛ. Което супер ме радва, макар че трябваше още по далеч да стигнат, макс по 1 отбор от държава, не по 2. Но айде щом няма по 4, 5 отбора от големите сили и да няма място за никой друг, пак добре. Нямаше смисъл от още една ШЛ+Фламенго и Бока Хуниорс и това да го наречем световно.

Регламента е следният. Квотите приличат на световното за национални отбори. Европа с най много, но под половината. След това по континенти съотношението е същото. Южна Америка са следващите по брой отбори след това Северна Америка, Африка, Азия и Океания май имаше 1 квота.

За световното клубно няма квалификации. Можеш да се класираш единствено ако спечелиш най престижният клубен турнир на твоя континент през някоя от 4 годините между двете световни (ШЛ, Копа Либертадорес, Купата на Конкакаф, Африканската лига, Азиатската и Океанската. (Като за Океания понеже е една само квотата, правилото беше май само този с най много титли през тия 4 години, или ако са повече от един с най много титли, се гледа коефициент съставен от цялостното представяне през 4 годините но само в най престижният турнир. ФИФА изобщо няма да взима под внимание второстепенни континентални надпревари като Лига Европа, Копа Судамерикана, и прочие. Няма и да използва да речем ранглистата на УЕФА. Тъй като в нея влиза 5 годишно представяне във всички евротурнири, а ранглистата с която ще борави ФИФА за определяне на участниците е 4 годишна и само за най силният континентален турнир. Една държава има право да има повече от 2 отбора на световното единствено ако всички те са спечелили да речем ШЛ, (на теория е възможно да речем да има и 4 отбора от Англия примерно, но това ще се случи единствено ако в поредни години ШЛ я спечелят да речем Манчестър С, Арсенал Л, Ливърпул и Челси което напрактика би станало веднъж на милион години сигурно, така че с доста сериозна географска представителност е измислено да бъде световното.

След като всички победители по континенти през последните години си получат квотите, останалите квоти се раздават изцяло на база изцяло новосъздадената клубна ранглиста на ФИФА. Да речем Барселона е най високопоставеният отбор който не е спечелил ШЛ последните години, получава квота но тъй като другата е за Реал М като победител в ШЛ, Испания повече квоти няма да има, нищо че Атлетико М да речем е по напред от Залцбург, който ще играе на световното. И така се върви надолу по ранглистата до запълване на квотите за континента, като ако се срещне отбор от държава която вече има 2 отбора на световното, се пропуска и я получава следващият ако е от държава която все още не е запълнила 2-те квоти. Според мен хубаво са го измислили. Критериите на тяхната клубна ранглиста е класическото 3 точки за победа, в последните 4 години в даденият турнир (ШЛ, Копа Либертадорес и т.н.) плюс се дават бонус точки за достигане на 1/8финал, 1/4финал и т.н.

Иначе ясно че ние в нашият живот колкото и широко географски да са го измислили световното няма да доживеем да видим ЦСКА, Левски или Лудогорец на Световно, то наистина трябва да е по модела на Купата на Шампионите и пак трудно ще се доредиме, но с оглед на комерсиализма в днешният футбол съм много доволен от формата и замисъла на клубното световно. Ще бъде много интересно. Интересно ще е дали ще се превърне в същият феномен които са световното и европейското, които ги следят дори хора които по принцип, не гледат футбол, за това са феномени, дали нещо подобно ще постигне клубното световно. Според мен, не, защото няма да я има тръпката на национализма. Хората освен собствените си държави подкрепят и други които им харесват. На база политика, култура, защото са били там, защото знаят езика, причини много. При клубовете няма да го има тоя национализъм, и това ще стесни аудиторията, до по строго футболно профилирана, но не се знае. Ето например за един Залцбург, цяла Австрия ще вика, плюс да речем феновете на австрийската култура, извън страната, на класическата музика, и разни работи с които е известна Австрия. Та може да се получи и подобен феномен като големите форуми за национални отбори. Като цяло добра идея и добър замисъл на ФИФА, като структура на клубното световно.

Ето ги и участниците в него които са се класирали до този момент:

Европейски шампиони: Манчестър С, Реал М, Челси (тука имаше врътка че Залцбург нямаше да играе на световното ако Арсенал Л беше спечелил ШЛ, но отпадането отваря вратите за Залцбург)

Победители в Копа Либертадорес: Флуминензе, Фламенго, Палмейрас (Между другото Бразилия ще има минимум 3 отбора ако и таз годишното издание се спечели от още един бразилски извън тия 3, ще станат 4)

Спечелили купата на КОНКАКАФ: Леон, Сиатъл Соундърс, Монтерей

Африкански шампиони: Видад, Ал Ахли (Ал Ахли има 2 титли последните години, та затова шампионите са 2)

Азиатски шампиони: Урава, Ал Хилал (тука пък е променен формата на Азиатската Лига, от пролет есен са минали есен пролет да заради тая реформа ще има само 3 издания през тия 4 години),

Океански шампион: Оукланд

към момента според ранглистата на ФИФА и според правилото за не повече от 2 отбора от държава на световното ако всички не са шампиони, места за световното имат също:

Европа: Байерн М, ПСЖ, Интер М, Порто, Бенфика Л, Залцбург, Борусия Д, Ювентус, Атлетико М (между другото не Барселона, Атлетико М е другият отбор от Испания, леле мале първото истинско клубно световно по класическият формат на националните, да мине без Барса, ще е ужас за Барселонистите Grinning , аз на ангро говорех че Барселона е най високопоставеният испански отбор който не се класира с шампионска квота, Атлетико М е)

Отбори извън Европа: Улсан, Мамелъди (тука Модерният ляв ще стиска палци, бил е треньор на Мамелъди, всъщност начело точно на Мамелъди, ражда реппликата самтаймс люн самтаймс уин. То имаше и култов там южноафриканец директор в отбора който се казваше П.тко Мафани. Човека се казва П.тко. Чудя се камата как ли се е обръщал към него:grinning:.) Ривър Плейт, Есперанс.

Има още незаети квоти, които са предстоящите шампиони по континенти, ако има повтаряши се вече имащи квота, от ранглистите ще са следващите участници. Та лично за мен да ви кажа догодина ще ми е много интересно да го видя това световно, нещо наистина абсолютно ново за футбола е.

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 20:53 от Никола Тесла

Общи условия

Активация на акаунт