- салата айсберг с маслини, авокадо и пресен лук и чесън; печени белени чушки с чесън и копър и млечна салата, кьопоолу, сирене.
основно - контра филе цяло парче, разрязано на гребен, овкусено със сол,чер пипер, горчица. разрезите напълнени с гъби, кисели краставички, бекон, гъби и кашкавал, намазано с масло. пече се или в гювеч - на дъното чаша прясно мляко, една кафяна чаша вода и 3-4 скилидки чесън/три часа на 200 градуса с вентилатор/
или без гювеч - завива се с фолио/плик за печене и се пече два часа на 170-80 градуса и 15-20 мин. на отворено фолио. към соса от печеното добавям 1-2 с.л. брашно, 1/2 ч.ч.кис.мляко и 1-2 скил чесън-става чуден сос, гарнитура пюре или печени цели картофи във фолио.
десерта ми е баклава. ще правя и баница със сирене /и късмети/ за закуска сутринта.