Instant Pot - тема 3 - мнения, рецепти и съвети

  • 43 899
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 6 968
Пробвала съм едни едри на пара и станаха като някаква прозрачна каша. А сега пека едни мънички както по-горе ми казаха надупчени и ми се струва че стават добре. Ще изчакам да поизтинат за да ги обеля и после ще кажа.

# 61
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 087
Има разлика между чистата пара и във фурна с пара. Simple Smile
Месо, картофи, отвътре стават сочни, от вън хрупкави. Тестените също стават чудни. Това за фурните с парогенератор. Такава имам.
Затова помислих, че под налягане ще стане. Ще се радвам да споделите вашият резултат. Обичам и аз патладжан Yum

# 62
  • Мнения: 2 104
Патладжани,набодени,пека на грил или роуст.Стават много бързо. За кьопоолу.

# 63
  • Мнения: 6 968
Аз сложих на печене и ми станаха пак леко жилави и се белят ужасно трудно. Друг път ще пробвам на грил

# 64
  • Мнения: 12 238
Аз пекох сравнително дребни патладжани, надупчени, на грил, в кошницата на горно ниво. Така, че патладжанът да е максимално високо. С едно обръщение, но след като ги извадя, задължително задушавам в тенджера, докато изстинат, така се белят лесно.

# 65
  • Мнения: 6 968
Не се сетих на грил. Ще пробвам друг път така.
Сега стана добра салата с лук, магданоз, зехтин, лимон и малко специален мек оцет с портокал Simple Smile

# 66
  • Berlin
  • Мнения: 11 321
Пускам тук една рецепта на Супичка за лютеница в пота - https://www.supichka.com/рецепта/817/лютеница-в-instant-pot има патладжан. 🤔 Бих я пробвала, само не знам дали няма да стане много водно и после колко време да е на соте, докато се поизпари течността. А и не пише дали се слага вода в началото при зеленчуците. Или е пропуск, или те ще си пуснат, но дали ще е достатъчно.

# 67
  • София
  • Мнения: 1 885
По тази рецепта правя вече втора година лютеница. Аз слагам и 1 кг ябълки, като пропускам захарта. Достатъчно си пускат течност продуктите, дори около 1 литър и нещо изсипвам, но не го хвърлям, използвам го като меся хляб в пекарната вместо вода. На соте, докато ти хареса консистенцията. Аз първо минавам с пасатора, тази година я оставих по-едро смляна, и после бъркам на соте, докато се посгъсти. Още гореща затварям в букани, обръщам ги с капачките надолу и като изстинат ги стерилизирам само на капачка за нула минути под налягане.

# 68
  • Мнения: 12 238
Аз пък успешно стерилизирам буркани с печени на чушкопек и белени чушки. 8 литров ИП. Задължително винтови буркани, но с обем 560-580 мл, а не стандартните 700-720 мл. Затварям плътно капачките и леко разхлабвам, преди да ги наредя 4 бр. върху парче памучен плат. Сипвам вода до средата на бурканите и включвам на ниско налягане, за 20 минути, като изключих подгряването след това. Оставям само да падне налягането и като се охладят леко, вадя с щипки и обръщам бурканите. До тук проблем няма, 8/8 са стабилно вакуумирани, утре продължавам с акцията.

# 69
  • софия
  • Мнения: 508
Момичета между Инстант Про дуо Крисп и Нинджа кое е по -добро ?Питах във фейсбук групата за съвет за модел с голям литраж .Семейството ми е голямо и не бях сигурна кой модел е добър.Тези двата ги сортирах като избор от там 😂 ,но остава да избера от двата.Ще ви бъда благодарна за съвет.

# 70
  • Мнения: 2 104
Инстант Про крисп. Дуо е моделът преди него. Нинджата нямат обслужване в БГ и когато търсех аз,четох ,че прави конденз и се отказах.
Или изчакайте новия Инстант. с двойния  капк.

# 71
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 087
Взех про крисп, доволна съм. Нямам база за сравнение с Нинджа, но на ММ не му хареса точно единия капак с откритите реотани. Доволна съм от уредчето.

# 72
  • софия
  • Мнения: 508
И аз така съм решила, но все пак е друго да ти кажат тествалите 😊.Благодаря !

# 73
  • Мнения: 6 968
аз взех нинджа втори път защото първата ми вършеше работа ,а инстант пот има много смешен капак , смешна форма .

# 74
  • Мнения: 2 194
Защо новият ИП с един капак да не е толкова добър? Аз уж него чакам...

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт