• 3 бр. яйца
• 3 с.л. брашно
• 150 г захар
• 1 бр. бакпулвер
• 1 бр. портокал
• 2 бр. киви
• 1 и 1/2 бр. ябълка
За глазурата:
• 2 бр. белтъци
• 100 г пудра захар
Белтъците от яйцата се разбиват на гъста пяна. Добавя се захарта и продължава да се разбива до получаване на блестяща белтъчена маса. Добавят се един по един жълтъците. Разбива се още малко. След това се сипва брашното, предварително размесено с бакпулвера. Разбърква се няколко пъти, колкото да се поеме брашното, като се внимава да не спадне сместа.
В намазнена форма с размери 22х22 см се сипва половината от тестото. Върху него се подреждат обелените и нарязани на филийки портокал и киви. Отгоре се сипва останалата част от тестото и върху него се подрежда обелената, почистена и нарязана на полумесеци ябълка. Тавата се слага в предварително загрята на 180С градуса фурна. Пече се 25-30 минути.
Белтъците за глазурата се разбиват с щипка сол, а след това се добавя и захарта. Разбива се до получаване на гъста смес.
Сладкишът се изважда от фурната. Върху него се разпределя глазурата. Температурата на фурната се намалява на 150С градуса и сладкишът се връща за още 30 минути, докато покафенее отгоре.