За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 389
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 82
Някой има ли идея от какво се получиха тези кафяви петна в супата? Сложила съм пресни картофи, сладък картоф, пресен лук и тиквичка и подправки. В тенджера под налягане съм готвила. Пасирах и затворих, за дa e топла. Когато отворих, видях това…😮💨
Скрит текст:

# 691
  • Мнения: 2 783
Алуминиева ли е?

# 692
  • Мнения: 82
Незалепващо керамично покритие е купата. Това е готвено в мултикукър на Тефал

# 693
  • Мнения: 4 303
Трябвало да се затопли аз нещо съм се заблудила и съм разбрала, че се пече 🫣, извинявам се за подвеждащата информация.
Но пише охладен сироп, а аз го залях с врящ. Сигурно това го съсипа

# 694
  • Мнения: 709
Здравейте!
Имам суров шамфъстък, който искам да изпека в домашни условия. Не искам да го беля предварително.
Какъв е принципа и горе-долу времето за печене на шамфъстък с черупка?
Благодаря!

# 695
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 570
Но пише охладен сироп, а аз го залях с врящ.
Топло ястие се залива със студен сироп, студено ястие с горещ сироп.

# 696
  • Мнения: 13 452
Скрит текст:
Трябвало да се затопли аз нещо съм се заблудила и съм разбрала, че се пече 🫣, извинявам се за подвеждащата информация.
Но пише охладен сироп, а аз го залях с врящ. Сигурно това го съсипа

Пише, че кадаифът е от пшенично брашно и когато се залее с врящ сироп, той го сварява в някаква степен и ще седи омекнал.
Това е  просто предположение, знаейки, че нудъли от пшенично брашно се заливат с вряща вода и не се варят. Та има логика в охладения сироп.

# 697
  • Мнения: 335
Здравейте, днес направих питка и стана като гумена. До сега не ми се е случвало така. Дали може да е превтасало тестото, защото малко го забравих 😃 и след два часа беше излязло от купата. Правила съм рецептата и друг път, единствена промяна е, че увеличих пр мляко с 50 мл. и месих малко по-дълго.

# 698
  • софия
  • Мнения: 25 775
Защо течният ми шоколад стана толкова течен (като кексово тесто)?
Скрит текст:
Правих по тази рецепта. Прегледах и други, все това е. Чаената чаша беше 250 мл, измерих сега.

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 26 580
Колко часа е бил в хладилник?

# 700
  • софия
  • Мнения: 25 775
От снощи.
Ползвах някакво сухо мляко 1.5% масленост, че не знаех къде да ходя да търся на Нестле (четох, че било хубаво, но продавачката в магазина каза, че това, което взех било хубаво).
Много го обичах този шоколад, но майка го правеше по-гъст. Имам някакъв спомен, че съм пробвала да го правя преди години и пак така стана 🤔

# 701
  • Мнения: 6 905
В рецептите от едно време ч.ч. беше 200 мл.
250 мл стана в по-нови времена покрай американските cups.
Вероятно заради това е станал по-течен. А и млякото ти е било нискомаслено. Трябвало е да вземеш от това, което е 26% масленост.
Скрит текст:

# 702
  • софия
  • Мнения: 25 775
Ох, преди беше по-лесно. Всичко се мереше в чаши, с. л., ч. л. и т.н. Имаше едно сухо мляко.
Тази рецепта изначално ме напрегна - едно в мерни единици, друго - в ч. ч.
Че ще се изяде, ще се изяде, но ме е яд, че го правих за приятели на дъщеря ми да се черпят. И идва и леко повече сладко.
Ще го правя пак. Само да не забравя за чашата.

Оххх, това сухо мляко ме побърка. Никога не съм ползвала и нямах идея точно какво да търся освен Нестле. Другата седмица отварят Кауфланд в Халите. Там май продават като показаното.

# 703
  • Мнения: 6 905
По-сладко е, защото вероятно си ползвала същата чаша и за захарта.

# 704
  • софия
  • Мнения: 25 775
Е, да, то така пишеше в рецептата - 1 ч. ч. вода, 1 ч. ч. захар. Добре, че сипах в малки купички и съм купила боровинки 🙄
Като никога съм спазвала точно рецепта.
Ще им изпопадат зъбите от сладко.

Общи условия

Активация на акаунт