ИТАЛИАНСКА кухня

  • 104 944
  • 995
  •   1
Отговори
# 735
# 736
  • MI
  • Мнения: 11 868
Що да няма общо с Италия комбинацията? Класика е, макар че точно на пица не съм я виждала, като цяло избягват да слагат сладки неща и в частност плодове. В пицария имам предвид, особено със собственици италианци, а не египтяни. Grinning Аз сини сирена хич не обичам, но тази комбинация ми е ОК.
П.с. закачката с плодовете е заради пицата с ананас, която е супер светотатство за средния италианец.

# 737
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 797
Нищо нормално няма в пица с круша. Поне за мен. Тогава маруля в торта.

# 738
  • Мнения: 61
Момичета, споделям с вас на какво попаднах - моцарела с Нутела Rolling Eyes
Аз лично не мисля, че подобна комбинация би ми допаднала, но знае ли човек Laughing
Ако искате да прочетете повече: https://lavespablu.blogspot.com/2020/02/blog-post_48.html

# 739
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Selvatica, благодаря за статията, онзи ден ядох печена рикота с шоколад...супер е. Все едно ядеш шоколадова торта. Яла съм и филаделфия с нутела, мисля, че и моцарела с нутела ще ми хареса. Само нутела ми е супер сладко, а така става по-лек вкусът.

# 740
  • Мнения: 61
За мен нищо сладко не е твърде сладко...ям си Нутелата директно от буркана Grinning Само се чудя защо у нас няма по големите вериги шоколада Pan di stelle - нали уж е по-здравословният вариант, без палмово масло

# 741
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Ауу пан ди стеле пък е още по-сладък от нутелата, а освен сладкото има и бисквитки натрошени. Виж бисквитите пан ди стеле са ми любими.

# 742
  • MI
  • Мнения: 11 868
Мики, аз не бих рискувала Grinning Рикота и маскарпоне са сирена, които традиционно се ползват и за сладкиши, Филаделфия пак бива, ама това с моцарелата с извинение си е чиста изгъзица.

Нутелата е ужас като състав, пробвайте Нови, май само те от по-големите нямат никакви странни мазнини тип палмово, слънчогледово и т.н. Особено натуралният крем от лешници (т.нар. течен шоколад) е разкошен, но предупреждавам че не е толкова сладък като Нутела и сие. Много ме дразнят като напишат без палмово масло, а наблъскат със слънчогледово, рапица и т.н. Ами не, не става, щом толкова години е правено с краве масло или в случая какаово масло, значи не искам да ми слагат заместители за да печелят повече. Съответно бойкотирам. Особено пък Нутелата дето е на практика захар с палмова мазнина и малко добавки към тях, мерси много.

# 743
  • Мнения: 9 132
Мики, аз не бих рискувала Grinning Рикота и маскарпоне са сирена, които традиционно се ползват и за сладкиши, Филаделфия пак бива, ама това с моцарелата с извинение си е чиста изгъзица.

и аз първо това си помислих, но после се сетих, че кюнефето е сладък, та лепне и с такова сирене Simple Smile

# 744
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Нели, от всички течни шоколади, най любим ми е този:

И като състав е добре и като вкус не е толкова сладък. По принцип тези шоколади най ги харесвам на крем с маскарпоне. Ама слагам 1 лъжица шоколад и подслаждам целия крем. Simple Smile

# 745
  • MI
  • Мнения: 11 868
Имат и те слънчогледово олио, ако помня добре. Иначе като вкус е добре, но ме дразни че пестят от какаово масло, не че личи по цената де...

Пепчо, ето това бих опитала, не с Нутела. Heart Eyes

# 746
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Имат и те слънчогледово олио, ако помня добре. Иначе като вкус е добре, но ме дразни че пестят от какаово масло, не че личи по цената де...
Не виждам да има олио
Скрит текст:

# 747
  • MI
  • Мнения: 11 868
Вярно няма, объркала съм се, но пак Нови ги бие по процент лешници - 45 %. Simple Smile Аз рядко ги ям всъщност, но в редките случаи е винаги Нови. Те и шоколадите им са хубави, но там имат много по-голяма конкуренция с добро качество. Като съм почнала за шоколад, пробвайте бонбоните на Стрега ако ходите към Кампания. Simple Smile

# 748
  • Мнения: 1 429
Здравейте,чета темата от началото, много е интересна и образователна 😁,така да се каже.Може ли да ви помоля за базова , класическа,основна или както искате я наречете, рецепта за тесто за пица;сос болонезе;спагети карбонара/е(не съм сигурна точно какво се слага в карбонара спагетите,с бекон са ми ги правили и бял сос сметана).Имам 4 малчугана и умират за пица и искам аз да им я правя.
Съжалявам,че питам за нещо което е коментирано, защото съм сигурна,че някъде в началото на темата се писа за тесто за пица,но не ми се рови да търся.Благодаря ви предварително.

# 749
  • Мнения: 896
Тесто за пица така и не успях да направя, колкото и стриктно да следвах рецептите ставаше като тестото за мекици които го продават.
Любимата ми рецепта за спагети последно време е следната:
Ала панна (искам да вметна че във всеки сайт рецептата е различна)
Гъби, бекон, сметана, прясно мляко, черен пипер, индийско орехче, пармезан.
Бекона и гъбите ги задушавам в малко мазнина, като станат готови пипера, индийското орехче и изсипвам сметаната (една малка кутийка), слагам и прясното мляко около 70-100 млл.
После слагам сварените спагети за 1-2 мин. колкото поеме толкова. махам от котлона, слагам настъргания пармезан и...готово.
Последно време това ми е любимата рецепта за спагети. особено с прясна паста... Relaxed

Спагети болонезе правя по тази рецепта:

https://gotvach.bg/n5-7333-%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%87%D0%B8_%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%82_%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%91%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B5

Но след първия път си я побългарих. Използвам 1 консерва доматено пюре и 1 домати на кубчета.

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 09:45 от vanqivanova

Общи условия

Активация на акаунт