А някои храни след престой дори стават вредни за организма, дори да няма промяна във вкуса. Затова готвим порции колкото за едно хранене, и всеки ден. Не зареждам през почивните дни сготвена храна за цяла седмица, освен някои заготовки за да имам по-малко работа и да спестя време през седмицата.
Ние пазаруваме веднъж седмично, не мога всеки ден след работа да хуквам по магазините за нещо за вечеря.
Пазаруваме от 2 он-лайн магазина от 3 години, преди пак седмично от големите вериги, месо от месарница в квартала на производители, пуешко и патешко (когато има) от Лидъл и риба от близък рибарски магазин.
Месо и мляко държим в хладилника в чекмедже фреш зона, температурата е близо до 0 и няма проблем за няколкодневен престой.
По-нежните зеленчуци - броколи, тиквички и др.подобни готвя в началото на периода когато пазаруваме.
Инцидентно, ако нещо ни затрябва и го нямаме, пазаруваме в кварталните магазини.