Рецептите на мама

  • 31 441
  • 218
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 16 872
Защо да не може?! Аз си преработвам рецептите по вкуса на семейството Simple Smile

# 136
  • Мнения: 2 406
Аз правих портокалов кейк. От форума, от една тема. Със зехтин се приготвя и доста хора изказаха съмнение по това отношение. Обаче го приготвих и става вълшебено вкусен(за жалост не давам още от него на щерката, защото има доста захар в него) , а зехтинът не се усеща, ама въобще! Най-вероятно и тук ще е така.

# 137
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
Зехтинът може да бъде заменен с всякаква друга мазнина, изобщо не е горчив, стана супер. Но заради комбинацията от мед и фурми е доста сладък.
И аз правя портокаловия кейк, любим е у дома.

# 138
  • Мнения: 6 622
Пробвах сладките по рецепта на Верчето. Малко ги промених, вместо брашно от рожков сложиш кокосово, сложих и малко мляко и масло. Прасенцето ги хареса, аз татко ѝ и каката също. Правих си разни експерименти за крем за торта за първия ѝ рожден ден и го сервирах със сладките, добре се получи.

Прасенцето всичко си изяде
Скрит текст:

# 139
  • Мнения: 16 872
Лимонче, дай рецепта за крема. Нали и моето има рд скоро и аз се чудя какво да направя за децата да папат.

# 140
  • Мнения: 6 622
Не е нещо сложно, но вкъщи много го харесаха.Сипах на малката една лъжица, а таткото и каката излапаха останалия.
Едно малко масло, оставено на стайна температура се разбива с кокосова захар докато стане пухкаво. Аз сложих малко кокосова захар на око и опитвах докато разбивам. След това добавих една кутия маскарпоне 250, като вече бърках с лъжицата.
Ако се добави и сметана сигурно би станало още по-добре, но аз вчера дадох за пръв път мляко в печиво и не посмях да сложа направо сметана. Тортата ще я правя малко закъсняла, чак в неделя, та ще видя дали ще се осмеля до тогава.

# 141
  • Мнения: 16 872
Идейно.
Аз ще сложа мед, че захар не давам.

# 142
  • Мнения: 6 622
То и аз не давам захар, но кокосовата е с най-нисък гликемичен индекс от повечето подсладители. Включително мед и кленов сироп и определено не е толкова сладка.

# 143
  • Мнения: 3 902
Верче, хич не е сложна.

Правих нишесте крем с кокосово мляко 500мл и 3с.л. царевично нишесте и пакетче захар с бургундска ванилия. Май трябваше да е по-рядко обаче.

Смесих цедено КМ с маскарпоне равни количества. И смесих с нишестето. Имам замразени боровинки и ги сварих с малко накиснати фурми да пуснат хубаво сок и пасирах, добавих малко чия, за да желира.

Редих бисквити обикновени на житен дар, заливам с крем, малко боровинки (тук да вметна, че щеше да е по-хубаво да накисна бисквитите в мляко, а не само да разчитам на крема. Просто малката щеше да хареса повече така.) Та, три реда бисквити, крем и сладко. И това беше:)

Уважи се!

# 144
  • Мнения: 151
Здравейте.Моля за читава рецепта за бебешки бисквитки,които да са без захар и да са подходящи за бебоци с 1 зъбче😁

# 145
  • Мнения: 16 872
Ани, погледни назад има доста рецепти.

Сънче, от кое нишесте? Това ванилия или? Щлкаква е тази бургундска ванилия Joy  чия каква в8имаш?

# 146
  • Мнения: 3 902
Най-просто царевично нишесте, което аз овкусявам. Чия - каквато намеря, най-често на био класа или от бутките за ядки Алмънд. А ванилията взимах шушулки, преди да им скочи цената и сега най-близкото като вкус и аромат, което намерих е овкусена захар. Тя се прави като в буркан захарта седи с шушилки.

Слагам снимки
Скрит текст:

# 147
  • Мнения: 16 872
Благодаря! Ще се видим на лично за доизясняване Joy
Надъха ме!

# 148
  • Мнения: 16 872
Който не е правил тортата на Сънчето - да я направи. Уникално вкусна!
Кремчето само по себе си също - всички вкъщи ядохме. 
Аз внесох някои минимални промени:
Използвах
200гр.маскарпоне
200 гр. Кисело мляко (нецедено)
Чия на око (защото моята не беше особено абсорбираща), по рецепта е 1 равна с.л.
В 200 гр.прясно краве мляко разтварям 15 гр. Нишесте ванилия. Докато е на котлона сложих мед, малко от онали спец. Бурбонска ванилова захар. Свалям от котлона и добавям чията. Като поеме, смесвам двете и провя кремче.

Бисквити взех кръгли (някакви веган без палмова), наредих в кръгла чиния в кръг. Топя бисквитите в мляко за кратко, после редя, а отгоре кремче. Накрая в хладилника. Станаха чудесни.  Дори няма да ги правя във вид на торта, а ще са мини тортички за дечицата за рд!
Благодаря Сънче!

# 149
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Бадемови палачинки

Общи условия

Активация на акаунт