Какво повече НЯМА да купя - 16

  • 88 551
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • София
  • Мнения: 30 209
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.

# 676
  • Мнения: 13 616
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
+1

# 677
  • Мнения: 2 062
Моля някой да погледне в състава на сирене Железница дали има стартерни култури/стартерни ензими?  Нещо стартерно май се казваше. Любопитно ми е,   защото на мене всяко сирене,  което съдържа това стартерно гмо чудо,  ми киселее. Май това чудо го ползват за по-бързо зреене на сиренето.

# 678
  • София
  • Мнения: 4 729
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
Какъв цвят пуска?

# 679
  • Мнения: 2 601
Моля някой да погледне в състава на сирене Железница дали има стартерни култури/стартерни ензими?  Нещо стартерно май се казваше. Любопитно ми е,   защото на мене всяко сирене,  което съдържа това стартерно гмо чудо,  ми киселее. Май това чудо го ползват за по-бързо зреене на сиренето.
Почти съм сигурна, че има понеже само такова купувам, но не мога сега да проверя, а състав в нета не намирам.

# 680
  • София
  • Мнения: 13 256
Моля някой да погледне в състава на сирене Железница дали има стартерни култури/стартерни ензими?  Нещо стартерно май се казваше. Любопитно ми е,   защото на мене всяко сирене,  което съдържа това стартерно гмо чудо,  ми киселее. Май това чудо го ползват за по-бързо зреене на сиренето.
Не виждам такова нещо. Или това са сиришните ензими?

# 681
  • Мнения: 2 062
Точно те са, извинявам се,  че съм забравила името. Всяко сирене с тия сирщни ензими ми киселее и след това имам киселини.
Например,  като ям сирене Елена,  вакуумирано,  имам киселини. А от сирене пак Елена,  но насипното,  нямам. В насипното ги няма тия ензими, чела съм състава на етикета на Кауфланд като купувам насипно.

# 682
  • София
  • Мнения: 13 256
И аз винаги купувам насипно сирене. Не съм чела етикети, но повече ми харесва. Този път се запасих с две бучки дълготрайно, за да не се налага да ходя до магазина, когато ми потрябва. Sad  Дано поне вторият пакет не се вкисне. Все пак е друга марка.

# 683
  • Мнения: 10 088
В много от мандрите се престарават с добавяне на лимонтозу за по-бързо стягане на сиренето
още преди да е узряло. Затова до минимум съм намалила покупките на някои сирена.
Знам го от съсед, който работеше в такава. Виждала съм и полиетиленовите торби с лимонтозуто.
В Лидл има сирене в цилиндрични метални кутии - преди беше гръцко, сега мисля е турско, но
и двете приличат на някогашното сирене и не съм имала киселини след консумацията им.
Предполагам, че при тях е спазен срокът на узряване.

# 684
  • Мнения: 27 737
Аз съм доста скептична към повечето насипни сирена...

# 685
  • Мнения: 5
Вакумирано сирене на Маджаров от Кауфланд ..еми ММ купил и толкова меко и кисело все едно вакумирана извара

# 686
  • Мнения: 581
+1 Единствения продукт на Маджаров, който купих. Никога повече няма да повторя. Ронеше се и имаш вкус на кисел маргарин.

# 687
  • София
  • Мнения: 30 209
Пилешко месо "Roso"- такова пръскане, такова чудо! Angry Кухнята ми беше в безобразно състояние. Предварително подсуших месото преди да го сложа в тигана.
Какъв цвят пуска?
Не видях да има цвят. По-скоро безцветно. Вода?

# 688
  • Мнения: 1 522
Сиренето в цилиндричните кутии в Лидл също не е съвсем както трябва. Купих при последната промоция и онзи ден правих мъфини за детето. Беше станало на гума вътре при печенето. Докато със сиренето на Сигмен няма такова нещо (купуваме почти само такова).

# 689
  • Мнения: X
За се произведе сирене, няма друг начин, освен чрез коагулация на млякото, което се постига с добавка на сирищни ензими. Влезте прочетете малко, поне в уикипедия, за да не говорим за сирене, произведено без мая или сирищни ензими, защото няма да бъде сирене, а нещо друго. Сирене.
Според мен проблемите са в суровината за производството му и най-вече в нейното качество/дали е качествено мляко: краве, овче, козе, биволско или различна смес от видовете млека..../, или от сухо мляко с добавка на немлечни протеини, като тогава не бива въобще да носи името сирене, а приемливото за потребителите наименование "саламурен продукт". Но завиваме в съвсем друга посока с този мой коментар. Нищо лично към никого, но производство на сирене без сирищни ензими е non-sens.
Купувам сирене, което ми харесва на вкус, за мен това е водещото. Много пъти съм посочвала марки, сега ще въздържа, защото е въпрос на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт