"Селски" номера и пинизи - тема 2

  • 413 054
  • 6 084
  •   2
Отговори
# 6 060
  • Мнения: 3 467
Ами то и в Канада само студентчета работят като сервитьори. Приятелката на дъщеря ми работи миналото лято и вече започна това лято, в един от най-престижните хотели в Отава. Исторически хотел, в който отсядат министър председатели, крале и тн. Обучават ги, но колко да ги обучат? Работят в ресторанта и кафето към хотела. Има и назначени сервитьори, но масата са студентчета….

# 6 061
  • Мнения: 13 356
Говорим за това те да искат да са добри в това което са се хванали да правят, а не да го работят с отвращение дето да става видимо дори за клиентите им... определено има разлика.

# 6 062
  • Мнения: 3 467
Говорим за това те да искат да са добри в това което са се хванали да правят, а не да го работят с отвращение дето да става видимо дори за клиентите им... определено има разлика.
Да не почвам с разказите за продавачите в супермаркетите! Пак деца, само че ученици. От 15 годишни започват. Трагедия! Да не говорим, че не знаят как да слагат продуктите в торбите.

# 6 063
  • Пловдив
  • Мнения: 14 738
Офтопик. Аз мисля, че демонстративното невършене на работата не показва, че си родена за принцеса. Принцесите не опират до такива дейности, а когато опрат, ги вършат старателно, като за снимка, и с интерес, показващ, че са тук само за малко. По-скоро такова излъчване трябва да се докара някак - тип "тая работа ми е интересна ЗАСЕГА, но да знаете, не съм принудена да я върша". Wink Как - не знам.

# 6 064
  • Мнения: 13 439
Реагиране в такива ситуации е някакъв коректив за персонала, не се ли реагира ще стават още по-зле.
Не съм почитател на дългото обяснително говорене или скандали, в края на които вече не се знае откъде е започнало, загуба на време и нерви, предпочитам такъв тип действия, бързо и ефективно. Тук може да къдрим случката 3 страници, но в работното ежедневие и загуба на време.

# 6 065
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 550
Понеже работя точно това( барман съм) в хотел на голяма световна верига, да ви кажа, че не само децата отбиват номера. Възрастни хора, с 20 години стаж на такова място, си завират ръцете отзад и чакат някой да им свърши работата. Нали знаете за екипната работа - никога не си сам, винаги има кой да свърши твоята работа. После на оперативка ни набиват канчетата,но вината е обща, на целия екип.
Племенникът ми, на 17, ще започва работа в друга голяма верига хотели. Няма 1 ден стаж, не знам какво ще го правят, но за едно лято колко да се научи, колко да се старае, той отива да си събере пари за мотор, не да се учи да е добър сервитьор.
Аз миналата година си мълчах, че бях нова на това място, но тази година не спестявам нищо на никого. Отделно говоря с шефовете, когато нещо не ми изнася, нямам намерение да работя за трима, а да вземам една заплата. Ще започна и аз да си спестявам някои дейности.

# 6 066
  • София
  • Мнения: 19 363
Селския номер е да се фръцнеш вместо да идеш на бара да си платиш, както и да отидеш в евтиния ресторант с мързеливите келнери и да очакваш петзвездно обслужване (и да се фръцнеш като не го получиш, но задължително да им покажеш кой е по-по-най). Алеко го е описал, ама който разбрал разбрал😁
Изчаквах до последно, наистина имахме 8 минути до немския, а синът ми все пак не яде със сонда, трябваше да сдъвче и глътне поне част от сандвича. Консумацията беше 1 студен чай, да го компенсират англоговорящите на съседната маса, човекът толкова се стара...
А като отида и си платя чинно, вероятно чакайки още известно време, все едно нищо не се е случило, няма да се впечатлят.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 19:34 от Cuckoo

# 6 067
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 7 094
Като пишете за заведения, в една квартална пицария, ходим понякога, и си поръчваме голяма пица. носят ни я, мъжа ми я оглежда критично, пита сервитьорката дали не е станала грешка, поръчали сме голяма пица.
Тя, категорично - "Да, да това е голямата пица!"
Мъжа ми - " Ние преди две седмици бяхме тук, и съм сигурен, че "големите" бяха по големи, от това тук в чинията!"
Сервитьорката -  "Е да, но готвача ни е нов!"
Туше!

# 6 068
  • София
  • Мнения: 8 941
Селски номер на сервитьор в любимо (заради кухнята) мое заведение. При плащане с карта от наша страна и въпрос дали могат да си прихващат за бакшиш ни се обяснява, че предпочита бакшиша в кеш, защото иначе заведението му прибира 30%. Явно предпочита нищо пред 70 % от това, което щеше да получи.

# 6 069
  • Мнения: 3 165
Като пишете за заведения, в една квартална пицария, ходим понякога, и си поръчваме голяма пица. носят ни я, мъжа ми я оглежда критично, пита сервитьорката дали не е станала грешка, поръчали сме голяма пица.
Тя, категорично - "Да, да това е голямата пица!"
Мъжа ми - " Ние преди две седмици бяхме тук, и съм сигурен, че "големите" бяха по големи, от това тук в чинията!"
Сервитьорката -  "Е да, но готвача ни е нов!"
Туше!

   Това е доста селско, наистина, но много ме разсмя Simple Smile. Лошо е, като се сменят така готвачите.
   С мъжа ми отсядаме често в един хотел в Унгария по път, който ни е много удобен като място за транзитна нощувка и има денонощен ресторант с най-вкусния гулаш. Като си пътувал цял ден и гризал солети, едно топло гулашче е направо живително. Да, обаче този гулаш два-три пъти е хубав, после веднъж не е, после пак... Шегувахме се с мъжа ми, че ще питаме вече как се казва готвача и, ако Ищван е с хубавия гулаш, ще му следим смените и ще си съобразяваме пътуванията с тях Simple Smile.

# 6 070
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 7 094
Clotilde,  добре са сменили готвача, ама не са и менюто, или посудата 😁
 Аз иначе съм много устата и леко конфликтна личност, но тогава само се смяхме на масата.

# 6 071
  • Мнения: 9 700
Да ви се оплача и с поглед от другата страна?
Днес бях в мега (културен Wink ) спор с бъдеща гостенка в хотела, която се опитваше да ме убеди да ги приема 2ма души над капацитета на помещението (двойна стая без доп.легла). Е, какво толкова, щели да си носят походно легло (!?) за допълнителния възрастен(18г+), а детето (8г) да спи между тях... На моите опити да обясня, че имаме подходящи помещения, бе контрирано, че не схващат какъв е проблема, и че сме алчни хотелиери (аз съм на заплата, за съжаление, а не алчна собственичка Grin ).

От време на време се случват подобни неща. Аз съм работила само на хубави места и дори и на хубавите места, сме хващали хора, допълнително влезли и спящи на надуваем дюшек и т.н. Като човек (не като служител) съм се чудила защо си го причиняват!? Има места за отсядане от 50 до 50 000 лв - според джоба. А ако нещо ти е една идея по-скъпо, можеш да лавираш с нощувките примерно. Вместо 6, да бъдеш 5... или с храната...

# 6 072
  • Мнения: 11 715
Пак тя, ами ако не могат да си прихващат бакшиша при плащане с карта, пак ли нямаше да му оставите нищо?

# 6 073
  • Пловдив
  • Мнения: 14 738
Цитат
Като човек (не като служител) съм се чудила защо си го причиняват!?
От мерак да извлекат максимума явно. Не го усещат като излагация (каквато е).

# 6 074
  • Мнения: 3 467
Да ви се оплача и с поглед от другата страна?
Днес бях в мега (културен Wink ) спор с бъдеща гостенка в хотела, която се опитваше да ме убеди да ги приема 2ма души над капацитета на помещението (двойна стая без доп.легла). Е, какво толкова, щели да си носят походно легло (!?) за допълнителния възрастен(18г+), а детето (8г) да спи между тях... На моите опити да обясня, че имаме подходящи помещения, бе контрирано, че не схващат какъв е проблема, и че сме алчни хотелиери (аз съм на заплата, за съжаление, а не алчна собственичка Grin ).

От време на време се случват подобни неща. Аз съм работила само на хубави места и дори и на хубавите места, сме хващали хора, допълнително влезли и спящи на надуваем дюшек и т.н. Като човек (не като служител) съм се чудила защо си го причиняват!? Има места за отсядане от 50 до 50 000 лв - според джоба. А ако нещо ти е една идея по-скъпо, можеш да лавираш с нощувките примерно. Вместо 6, да бъдеш 5... или с храната...
Без да съм работила в хотел, тези лимити са от съображения за сигурност. Когато буквам хотел, винаги гледам за колко човека е стаята. Примерно миналата година лятото трябваше да сме в стая с едно кинг сайз легло, но стаята позволяваше настаняване на трима души. Бяхме трима възрастни и щяхме да поискаме допълнително легло. За щастие ни ъпгрейднаха в апартамент та не се наложи. Мисълта ми е, че ние може да можехме и пет човека да се съберем в стаята с голямото легло, но щом е за трима, значи ще сме най-много трима.

Общи условия

Активация на акаунт