Коледа 2019/2020

  • 128 811
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Мнения: 2 687
Ех, вече ми е коледно - с вас съвсем!!!
Получих печати точилка от Алиекспрес, но не съм ги пробвала Simple Smile

# 1 591
  • In transit
  • Мнения: 11 922
Utro77, мога да предложа тези два вида като по-диетични. По желание захарта може да бъде изцяло подменена от еритритол, изпробвано е.
Безглутенови бисквити с бадемово брашно
Безглутенови бисквити с кафе

# 1 592
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Набелязах си тази красота, рецепта на Angelina Yotzov:



INGREDIENTS
1/2 cup butter, softened
3/4 cup Swerve granular
1 teaspoon vanilla extract
1 large egg
1/2 cup pumpkin puree
1 teaspoon pumpkin pie spice
1 1/2 cups almond flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon xanthan gum
1/4 teaspoon salt
3/4 cup Lily's sugar free chocolate chips
kosher salt for topping (optional)
DIRECTIONS
1
Pre-heat oven to 350 degrees. Prepare a baking sheet by covering it with parchment paper.

2
Using a hand mixer, beat together softened butter, Swerve granular, egg, and vanilla extract until combined and creamy. Mix in pumpkin puree and pumpkin pie spice.

3
Add in almond flour, baking powder, xanthan gum, and salt.

4
Mix ingredients using a spoon until a dough forms. Mix in chocolate chips last.

5
Divide dough into 24 balls and flatten each one a little using the back of a spatula. (The dough won't spread much unless flattened a bit.)

6
Bake for 12-13 minutes or until slightly browned and cooked through.

7
Transfer to a cooling rack and let cool. Sprinkle the top with a little salt (optional).

NUTRITIONAL INFORMATION
Yield: 24 small cookies, Serving Size: 2 cookies
Amount Per Serving: Calories: 122, Total Carbohydrates: 8g, Fiber: 1g, Sugar Alcohols: 4g, Net Carbohydrates: 3g, Total Fat: 4g, Protein: 2g

СЪСТАВКИ
1/2 чаша меко масло
3/4 чаша Swerve гранулирана (аз бих сложила по-малко, станаха доста сладки, използвах смес стевия и еритритол)
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
1 голямо яйце
1/2 чаша пюре от тиква
1 чаена лъжичка подправка за тиквен пай
1 1/2 чаши бадемово брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка ксантанова гума
1/4 чаена лъжичка сол
3/4 чаша шоколадов чипс без захар

1
Загрейте предварително фурната до 350 градуса (180 целзий). Пригответе тавичка, катопокриете с хартия за печене.

2
С помощта на ръчен миксер разбийте омекотеното масло,  яйцето и ванилия, докато се смеси и стане кремообразен. Прибавете в тиквеното пюре и подправката за тиквен пай.

3
Добавете бадемовото брашно, бакпулвер, ксантанова гума и сол.

4
Смесете съставките с помощта на лъжица, докато се образува тесто. Прибавете накрая шоколадовите чипове.

5
Разделете тестото на 24 топки и изравнете малко всяка с помощта на гърба на шпатула. (Тестото няма да се разтече много, освен ако не се сплесне малко.)

6
Печете 12-13 минути или докато леко покафенеят и се сварят.

7
Прехвърлете в решетка за охлаждане и оставете да се охлади. Поръсете отгоре с малко сол (по желание).

# 1 593
  • софия
  • Мнения: 2 917
Тази година ще правя традиционните за мен меденки, рохлички, двойношоколадови напукани сладки и фунийки с крем, новото , което съм решила са някакви сладки с печат( не знам още по каква рецепта) и френски макарони. Ако някой има изпитана рецепта за макароните, ще помоля за нея!
Макароните не са лесни, или те са много капризни бисквитки и след като никога не си правила трябва за започнеш опитите отсега. Например, аз нямам проблем да приготвя тестото, а то точно е най-важното, имам проблем след това да ги шприцовам на правилни черупки, започва веднага да ми трепери ръката, колкото и да е смешно е така. Специално за тях имам и специална силиконова подложка, но не я ползвам, защото  нищо не става, нямам представа защо, а си чертая предварително кръгове, отнема ми много време и занимавка и се отказах от тях.
Знам, че са трудни, но децата много обичат и реших да се жертвам за тях! Може и да се откажа, знам ли?!

# 1 594
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Също мисля да модифицирам този кекс, който ми е много коледен, като заменя захарта с еритритол, а брашното със смес от бадемово и кокосово.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2013/10/blog-post.html?m=1

# 1 595
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 147
джема, кажи нещо повече за еритрола.пробвала ли си го?
Скрит текст:
ще потърся къде съм чела, че е подходящ за хора с диабет, но не и за хора с ИР - провокира отделяне на огромни количества инсулин, двойно по-дълго време.

# 1 596
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
джема, кажи нещо повече за еритрола.пробвала ли си го?
Скрит текст:
ще потърся къде съм чела, че е подходящ за хора с диабет, но не и за хора с ИР - провокира отделяне на огромни количества инсулин, двойно по-дълго време.
Има и бленд еритритол и стевия. Аз не мисля да прекалявам с него, по Коледа само. Купих 1 кг за проба, но не го използвам много, като цяло предпочитам да не консумирам сладки храни, без значение от подсладителя.

# 1 597
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 147
Simple Smile

# 1 598
  • Мнения: 408
И аз избягвам захарта и подсладителите. Напоследък в печивата и сладките слагам намачкани банани. Достатъчно сладки стават.

# 1 599
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
джема, кажи нещо повече за еритрола.пробвала ли си го?
Скрит текст:
ще потърся къде съм чела, че е подходящ за хора с диабет, но не и за хора с ИР - провокира отделяне на огромни количества инсулин, двойно по-дълго време.
Не съм Джемма, ама барабар Петко с мъжете и аз да си кажа. 😃 Използвах го за кето-десерти, докато се хранехме така. Нз какво е влиянието в/у кръвна захар, инсулин и т.н.

КАКВО:

Попринцип е вид алкохол, заради това е подходящ за кето-храненето.

ФОРМА И УПОТРЕБА, СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ Wink :

На форма е като малко по-ситна захар, цветът мисля, че беше малко по-бял. Подслажда повече от същото количество захар, но печивата не стават толкова готини, някакси не реагира по същия начин. То като махнеш и брашно в кетото, вече си е съвсем друга кухня и да смесиш ядково брашно (обикновено бадемово или кокосово) с еритритол си става вече нищо общо. Мисля, че при прекомерна употреба може да има разхлабващо действие. Един кекс за семейство за няколко дни не е прекомерна употреба.

ВАЖНО И БЕЛЕЖКИ ЗА ВКУСА:

Ако се прекали с количеството, става горчив! Типични сладкиши с 250г брашно, 200г захар, яйца и т.н. не стават по същия начин, малко е все едно си сипал глюкоза в тестото - едно много сладко, направо нагарча, пък седи изкуствено и без дълбочина на вкуса...

И кремове с маскарпоне и закв. сметана съм подслаждала - става, но с нормална захар е по-вкусно.

КЪДЕ:

А, да, последно се сетих, от ДМ го купувам.

Това е моят поглед за еритритола досега. 😃

# 1 600
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Е, chrissy, то ако беше като захарта и другите сладкиши, щеше да е идеално. Но понякога се налага да се правят компромиси.
Аз мисля да си направя за мен само, другите си ядат нормални сладки.

# 1 601
  • Мнения: 10 277
Аз ореховки без захар правих вчера и много добре ми се получиха. Проблема ми е, че не знам от къде съм взела рецептата. Някоя от вас я е споделяла, тук във форума. Ако си я познае, съм ѝ благодарна много.

120гр смлени орехи
100гр тахан
2 белтъка
30гр меласа
щипка сол
Аз от себе си добавих ванилия и какао на вкус, малко канела

Всичко без орехите се блендира. Крема се смесва със смлените орехи. Ако ви се вижда рядка сместа, добавете още малко смлени орехи. Но и да не добавяте пак ще станат. Правят се топчета с мокри ръце, но може и с лъжичка да се слагат купичнки. Пекох на 180 гр 25 мин. Бройката зависи от големината на ореховката. Станаха много хубави. Следващия път обаче ще сложа малко подсладител (имам еритрол и аз), че детето не ги иска така. За нас са идеални.

# 1 602
  • Мнения: 580
Започнахме с Коледните вълнения. Нямам нищо, освен около 4 кг пудра захар "Оберон", наистина е чудесна за белтъчна глазура, 1 буркан Дулсе де лече. Освен меденки, рохли, линцери, напукани и щолен, задължително ще правя и "Капучинови звезди". Така че момичета, сигнализирайте за марципан.

# 1 603
  • Norge
  • Мнения: 2 311
........ кои сладки можеше да се замразят...... за съжаление.
Аз замразявам абсолютно всичко. С ударение на „абсолютно“ Relaxed
Изключение - класическите целувки.
Не съжалявай; вадейки сладките от фризера, винаги ще имаш пресен продукт, който да сервираш.

# 1 604
  • Мнения: 449
Тази година ще правя традиционните за мен меденки, рохлички, двойношоколадови напукани сладки и фунийки с крем, новото , което съм решила са някакви сладки с печат( не знам още по каква рецепта) и френски макарони. Ако някой има изпитана рецепта за макароните, ще помоля за нея!

По тази рецепта ми стават супер всеки път Hug

https://veroniquevecco.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … 0%BE%D0%BD%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт