Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 132-та тема

  • 105 998
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 9 749
Ябълков пай

# 736
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Мусака

# 737
  • Мнения: 754
За вечеря агнешки бургери,ммм Blush

# 738
  • Мнения: 9 749
Едно италианско хлебче със сушени домати и босилек.

# 739
# 740
  • Мнения: 2 662
Изглежда супер вкусно! Може ли рецептата?🙏☺️

# 741
  • Мнения: 9 749
Butrefly, заповядай! Моят е с половината количество, защото предпочитам да има по една порция за всеки. Мразя остатъци. Пълнежът е само ябълки с малко кафява захар.
https://www.24kitchen.bg/recipe/klasicheski-jabalkov-paj
 
Заливката е къстард. Аз ползвам на прах, който се разбърква с прясно мляко. Иначе рецептата е:
Скрит текст:
Съставки:

570 мл прясно мляко
55 мл сметана
1 шушулка ванилия (не виждам що да не стане и с по-неестествена форма на ванилията)
4 жълтъка
30 гр пудра захар
2 равни супени лъжици царевично брашно

Приготвяне:

Смесват се млякото, сметаната и ванилията и се загряват на слаб огън до етап 'закъкряне'. Шушулката ванилия се отстранява.
Разбиват се жълтъците, захарта и царевичното брашно до хомогенизиране.
Млечната смес се изсипва при яйчената бавно, като непрекъснато се бърка с тел за яйца. Връща се в съда, където е било млякото и се поставя на слаб огън докато се сгъсти, като се бърка леко с дървена шпатула.

За да не се образува 'кожица' отгоре, се покрива с прозрачно фолио.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 10:43 от G&B

# 742
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 650
Яйца на очи

# 743
  • Русе
  • Мнения: 5 214
Агнешко печено на фурна

# 744
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 650
Паниран патладжан, пил. филета на скара и салатка:blush:

# 745
  • Вила Великула
  • Мнения: 2 039

Агнешко с ризото със зеленийки от градината / лук, спанак, дивисил и джоджен/

# 746
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Скрит текст:


Палачинки от 1 яйце и 1с.л. фъстъчено масло

# 747
  • Мнения: 1 481
Сурова шоколадова торта без захар, яйца и брашно


# 748
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
От мен първи опит за суши:



бухти


 И шоколадова торта с Дулсе де лече на Йоли, която направих за рождения ден на моята дъщеря. Многоооо вкусна торта ❤

# 749

Общи условия

Активация на акаунт