Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

  • 72 482
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Някъде там
  • Мнения: 16 217
Тарталета,може ли рецепта за ребърцата ? Какъв сос ползваш ?

И да не са само въпросите, един чийзкейк и пуйка с картофи от мен.

# 676
  • София
  • Мнения: 15 489
Трети опит .Почти истински френски макарони.Поне не спаднаха, но пък не направиха "полички" и не са лъскави, въпреки ,че ги суших 50 мин..Ама на вкус са като истинските.Ще продължавам да опитвам.





denyil , дано са ви харесали.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 20:35 от Тайна

# 677
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021

Бутерки


Крем супа от грах

# 678
  • Мнения: 587
Аз направих бобеца на Джаста “топла гарнитура”.Много лесен и убав

# 679
  • Мнения: 6 859
Задушен език в масло.
Попска яхния.

Чийзкейк

Скрит текст:
За основа ползвах останал домашен щолен. Кремът направих с една кофа кремообразна извара от Лидл, 3/4 ч.ч. захар, 3 яйца, 1 жълтък, малко ванилия. Пекох почти час и половина на 160 градуса.
Скрит текст:

# 680
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Лазаня с тиквички и патладжани... ммм.. а аз си допивам винцето.



# 681
  • София
  • Мнения: 11 745
Вероятно съм последна за днес и затова ви поднасям десерт - Лек, непретенциозен кейк  с рикота и стафиди. Много е приятен. Утре с чашка кафе... чудно!

Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 682
  • Мнения: 15 415
Марчева, не си, не си последна, ей ме на и мен на опашката. Благодаря за десерта, много вкусно изглежда. Flowers Hibiscus

Stelmo, много се радвам, че ви е допаднал боба. Благодаря за доверието. Flowers Hibiscus

Днес се отчитам с едни фусили в доматен сос без предварително варене:

Скрит текст:
По тази технология стават много сочни и поемат чудесно от соса.
Скрит текст:
Научих технологията от един от сезоните на Мастършеф. В дълбок тиган с предварително подгрят зехтин се слага 1 буркан домашни консервирани домати, 1/2 буркан вода, подправки на вкус - босилек/песто, риган, мащерка, розмарин, сол, черен пипер, червен пипер, чесън, може и малко синьо сирене. Като леко клокне соса се добавя суровата паста, вари се на бавен огън, разбърква се честичко и се добавя водичка, ако соса се сгъсти прекалено, до готовност на пастата. Готовата паста се отдръпва от котлона, похлупва се с капак и готово. Сервира се поръсена с пармезан/кашкавал. Продуктите и подправките варират според вкуса ви. Може да добавите колбас, шунка, бекон или кайма в соса. Каквото ви се хапва и каквото обичате. Пп Ако пастата е прясна, варите соса до полуготовност, добавяте прясната паста и доварявате до готовност на пастата.
По тази технология пастата поема доволно количество от соса, става сочна и добре овкусена.

# 683
# 684
  • Мнения: 18
Трети опит .Почти истински френски макарони.Поне не спаднаха, но пък не направиха "полички" и не са лъскави, въпреки ,че ги суших 50 мин..Ама на вкус са като истинските.Ще продължавам да опитвам.





denyil , дано са ви харесали.

Скрит текст:
На мен ми помогна много формата за печене / сушене -
Формички за френски макроунс

# 685
  • Мнения: 35 179
Палачинки за закуска

# 686
  • Мнения: 1 922
Чудни вкусотии сте приготвили всички! Simple Smile Fortuna, този език ми "напълни очите", обожавам, но не съм приготвяла. Моля те, когато можеш, сподели твоя начин. marchеva14, кейкът е разкошен Yum
В къщи грипът не ни подмина и по желание на болния ми голям син, десертът днес ще е свеж и здравословен /без захар/. Shaved Ice  Прекрасен ден ви пожелавам и бъдете здрави! Simple Smile
http://---shoretner923-2vtIRYR

# 687
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 411
Останалите от преди 2 дни пържени кюфтета станаха на ей тази манджа Wink

# 688
  • Мнения: 2 714
Понеже правих тесто за пица преди 2-3 дни и ми остана, за да не го замразявам днес отново пекох с каквото имаше в хладилника. При мен формата е винаги неправилна, против уроки дето се вика Wink


# 689
  • Мнения: 7 314

Свинско с лук , гъби и зелен пипер

Хлебчета за домашни хамбургери
(Пийк , благодаря че ми припомни рецептата  на Ваня Дж. 🌼)

Общи условия

Активация на акаунт