Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес?

  • 28 049
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
Закуска - сандвичи с маслинови хлебчета и немски пастет.
Обед - останало от снощи много вкусно свинско филе в сос от сметана, сирена и мащерка.
Вечеря - овчарска салата, прясно зеле с домати на фурна и таратор. За десерт, ако смогна ванилов пудинг с бисквитки.

# 736
  • София
  • Мнения: 1 181
Закуска - блинчики с шипков мармалад/сирене и чай от мащерка и липа
Обяд - супа от тиквички със синьо сирене, елда с маслини каламата, кисели краставички.
Вечеря - тас кебап с ориз, таратор и зелена салата с репички, краставици и авокадо.

# 737
  • Мнения: 2 423
Патладжан с кайма и доматен сос,бисквитена торта с банан и нишесте,моркови с орехи и магданоз.

# 738
  • Мнения: 7 994
Много живна тази тема покрай изолацията Grinning
Сутринта закуска сандвичи с яйце и сирене, за обяд метнах картофи на фурна в гювеч - с розмарин и зехтин.
Вечерята ще е дело на мъжа ми - паста с морски дарове, салата маруля с репички и зелен лук.

# 739
  • Ст.Загора
  • Мнения: 692
З   - пилешка супа Smile, О- лозови сърми . В- винен кебап от вчера .

# 740
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 773
З топъл домашен хляб, сиренце и колбас
О боб на фурна
В печени заешки бутчета с картофи и моркови

# 741
  • Мнения: 12 008
Тостери с колбас, фреш цитруси, зелен боб с картофи, пържени тиквички, зелена салата с авокадо, сухи мезета, козунак

# 742
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
Закуска: "пържени" филийки на фурна и кокосово кремче с печена ябълка
Обяд: супа от коприва и лапад и лимецово хлебче
СЗ: печена ябълка
Вечеря: скумрия на скара, картофена салата, зелева салата с моркови и магданоз и панирани топени сирена с корнфлейкс и сусам на фурна

# 743
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 641
Тези дни (надявам се поне 4-5 😁) менюто ще включва - ориз с пиле, пилешка супа, леща, кюфтета, картофена салата, зеле с моркови салата, таратор, бутер банички.

Правим кюфтета на скарата принципно. Сега мъжете искали пържени.. Честно, пробвала съм 2 пъти, не ми се получиха и се отказах от тая работа. Ама някой може ли да предложи изпитана рецепта, дали няма някви тънкости?

# 744
  • Мнения: 949
Принцеси с шпек и кашкавал.
Супа с лапад и сирене, Лападник, Печена тиква(последната за сезона)
Прясно зеле със свински ребра на фурна, Таратор, Салата - краставица, зелен лук, пресен чесън, сирене и зехтин(ММ си я прави Rolling Eyes) Плодова салата за десерт.

# 745
  • Мнения: 4 859


Правим кюфтета на скарата принципно. Сега мъжете искали пържени.. Честно, пробвала съм 2 пъти, не ми се получиха и се отказах от тая работа. Ама някой може ли да предложи изпитана рецепта, дали няма някви тънкости?

Ами,хляб или галета,много месене на каймата ,пържене на много висока температура с по-често обръщане и без да се пробива кюфтето с вилица ,за да не му изтичат соковете .

Примерно - половинка кайма (ако има в нея свинско става по-добре според нас),1 яйце,две филии накиснат във вода и отцеден хляб,една голяма глава лук (стържем го,но може и на ситно нарязан ),щипка сода ,черен пипер,чубрица,сол,пресен магданоз (и без него става).Някои слагат кимион ,но моите хора решиха ,че на кюфтета искат чубрица Grinning
Омесва се всичко хубаво ,като чат пат се топят ръцете в купичка студена вода.Под хубаво имам в предвид поне 15 минутки .Оставя се да престои час два поне ,или от вечерта се омесва и държи в хладилник за другия ден например .Като ако се извади на стайна температура преди пържене като че ли по-пухкави стават.
За пърженето -в дълбок съд ,повече олио.Кюфтетата се оформят на топки ,овалват се в брашно и хубаво се изтупват .Не се правят прекалено плоски ,съвсем нежно се прехвърлят от ръка на ръка,не знам как да го обясня .Аз ги обръщам по няколко пъти ,без да ги дупча с вилица ,а с две вилици ги подхващам .

Ние правим с 2 кг кайма,съответно другите продукти са по 4 ,половината си ги правим ,другата половина омесена кайма замразвявам .Като ще пържа ,изваждам на стайна температура да се размрази .

Това ми е от хазяйката рецепта,едно от първите неща ,които научих да правя преди повече от 10 г.май май....Пухкави стават и не остават Blush

# 746
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 641
lady_gothic Ее, мерси за разясненията. Абе явно си има тънкости някакви. Аз съм се мъчила много мързеливата да ги правя 😁

# 747
  • Мнения: 7 994
Закуска - корнфлейкс с кисело мляко, от снощните лингуини остатъкът, супа зеленчуци и гъби. Кой каквото иска да закусва и да обядва, да се оправят.
За вечеря мъжът ми щял да прави канелони с кайма и сос и шкембе чорба.

# 748
  • Мнения: 193
З: Принцеси с кайма и кашкавал
В: Пържени кюфтета на фурна, картофена салата, салата от пукани люти чушки и чушки сиврия с оцен, чесън и шарлан.

# 749
  • Мнения: 2 337
Днес пилешка супа.

Аз не слагам хляб в кюфтета. Слагам каймата, яйце, подправки, лук и поне половин чаша студена вода, зависи колко ми е каймата. Меся хубаво и оставям известно време в хладилника. После ги овалвам в брашно и пържа в гореща мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт