Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 25

  • 65 505
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 652
За обяд пилешко бутче с ориз басмати и заленчуци.

# 61
  • Мнения: 15 424
Понеже се повдигна въпроса, да ви споделя по пълните си впечатления за пилешката шункова наденица на Градус -
Скрит текст:
ами тя съвсем, съвсем не е лоша, не е водна, не е прекалено солена и направо си е от месо, вижда се и се усеща бялото пилешко месце. Днес, докато я хапвах, имах усещането, че просто съм сложила бялото месце от пилето в опаковка, за по удобно хапване. Само не е овкусена много с подправки, но за доста хора това е плюс. Едно Браво! от мен на Градус, дано не я развалят скоро. ПП Леле, а Мая (котешкото ми детенце) направо полудя по нея. Върви подире ми и моли за още, а тя по принцип никога не реве за храна. Само пражката шунка на Лидъл и действа така (като наркотик) и сега тази на Градус.

И за да не е спам ще покажа еднообразната си напоследък закуска:

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 17:06 от Джаста Праста

# 62
  • Мнения: 9 599
А какъв е съставът на тази наденица, това е най-важното?

# 63
  • Мнения: 15 424
Скрит текст:
Не знам, на етикета пише само шункова наденица от птиче месо. Купувам я от витрина и вероятно състава е изписан на доставния кашон. Нямам представа, но и аз не се вглъбявам много в състави и не вярвам много на описаното. Пп И моля те, нека не захващаме въпроса кой е умен и кой прост, доверявайки се на производителите и магазинната мрежа. Който иска чист състав да си свари(направи) шунка сам, другите ще ядем това, което се предлага.

# 64
  • Мнения: 9 599
Нямах такова намерение. Самият факт, че питам за състава, означава, че не ядем само домашно. Просто има поносим и не състав, а при този силно положителен отзив бих я пробвала, ако съставът е сносен.

# 65
  • Мнения: 15 424
Скрит текст:
И на мен всъщност ми се искаше да видя състава, стана ми интересно, но на етикета на самите наденички го няма изписан. Дано да е приличен, защото наденицата не е лоша и много рядко срещам в колбаси, шунки и наденици, парчета месо, които са видими и се усещат на вкус като такова.

# 66
  • София
  • Мнения: 15 496
И аз си врътнах малко качамак с мляко.

# 67
  • Мнения: 1 420
Бананови палачинки за едногодишната ми дъщеря ♥

Скрит текст:
В купа разбивам 2 яйца. Добавям 4 с.л кисело мляко, 2 с.л кафява захар, половин лъжичка сода един голям намачкан банан, 1с.л разтопено масло и около 8 с.л брашно. Сместа трябва да е подобна на кексово тесто. В разгорещен тиган с незалепващ покритие слагам малко масло и пека до готовност.

# 68
  • Мнения: 636
Ала- Бала Flowers Hibiscus
Таратор, бобена салата, свински хапки с праз, пържен шаран



# 69
  • Мнения: 2 379
Doroty3, благодаря за рецептата! Звучи вкусно супата, но няма как да я направя, липсват ми основани съставки.
Все се чудя какво да правя бялото пилешко месо и днес реших по рецепта от нета да напълня гърдите с извара, пресен зелен лук, подправки и копър. Зеления боб е запечен на фурна с малко яйце, галета и царевично брашно. Салатата зеле правя като слагам и керевиз листа, някой път слагам счукан чесън и чубрица. Стига зелето да е вкусно и салата е вкусна , независимо как я овкусявам.

# 70
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 536
Шкембе чорба

# 71
# 72
  • Мнения: 15 424
Сочни телешки кюфтенца на скара:



Скрит текст:

# 73
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
Всичко е ЧУДНО, момичета! ❤️ ❤️ ❤️

Плодови курабийки


Картофени кюфтета с гулия


Еченца с прясно и кисело мляко


Пилешка супа от домашно пиле


Мусака (този път сложих към останалите зеленчуци зелена и червена пиперка)
Скрит текст:

# 74
  • Мнения: 7 316

Картофени кюфтета

Свински лентички с много лук

Общи условия

Активация на акаунт