(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

  • 34 041
  • 787
  •   1
Отговори
# 765
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 246
сладурчета.
Simple Smile

# 766
  • Мнения: 7 010
Какви работни помощници си имаш. Simple Smile
А защо ходят босички, не им ли боцка?

# 767
  • Мнения: 4 586
Шипков квас. Остарявайки ми се приисква да се върна в детството си.

# 768
  • Мнения: 1 601
Вълкът с дълъг ник казвай как приготвя точно и употребяваш?

# 769
  • Мнения: 4 586
Плод, захар, вода 1:1:4.  Може с венче от лоза, дюля, мушмула, вишна да се затиснат плодовете да не изплуват. За около две седмици ферментацията приключва. Слабоалкохолно питие, колкото боза. Ако се бутилира преди края на ферментацията, става газирано. Заложил съм и с парчета червено цвекло.
Става и с череши, вишни, диви круши, скоруши.

# 770
  • Мнения: 1 796
Шипков квас. Остарявайки ми се приисква да се върна в детството си.

За първи път разбирам, че има такова чудо 😀
Ще пробвам да го направя. На топло или студено се държи? Примерно сега вътре вкъщи или отвън? Или в мазето? И бърка ли се през тия две седмици?

# 771
  • Мнения: 4 586
В къщи или в мазата. Става и със сухи шипки, натрошени. Тогава шипки: захар: вода е 0.4:1:4.
Съдържа вит. С и пробиотици.

# 772
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Същото го имам, вчера го прецедих. При мен отгоре хвана бял налеп и реших, че оцет ще става. Не съм го пробвала.
Може да го опитам утре, ако не ми се услади -на оцет!

Имам още едно шише по същия начин трънки и шипки.

# 773
  • София
  • Мнения: 5 203

Единственото вързало романеско, от 30 растения

# 774
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 246
късметлийка. при нас и толкова няма.
но са станали по-високи от мен.
Simple Smile а за червеното цвекло да не отварям дума. измерихме една от по-големите глави - 1,844 кг.
стъргахме, варихме, пекохме... Simple Smile

# 775
  • Мнения: 6 089
Само едно цвекло ми оставиха гадинките сигурно има размер на морков, няма да го пипам . Домат има още и зелени и зреещи, градината не е пипана, изтървах малко броколи цъфнали заминаха на кокошките. Пипер имам още 2 касетки докога ще мога да ги съхранявам не знам върхярите не съм пипала. Мисля за сурова туршия не я обичаме ама за един два пъти. Имах някаква рецепта само с оцет и гореща вода, но съм я загубила всички познати ми предлагат някакви с аспирин и фондове и изобщо не ме впечатлиха. Помагайте утре ще извадя и гулия, преди малко купих карфиол и моркови.

# 776
  • Русе
  • Мнения: 2 612
Имам само ряпа Дайкон, много е хубава
 Салатите ги намразих, честно,  посадени преди месец, че и отгоре в оранжерията,  ми не расте,  и не расте. Стои си 15см и толкоз. Това  всяка година пре мен, близо съм да се откажа. Евентуално си мисля за тор, не торя с почти нищо.

# 777
  • Мнения: 1 110
Бях си направила в чашки разсад на салатите, около 20 бр и когато ги сложих в оранжерииката хвърлих семена да растат...нали да има за цяла зима...
Показаха се мнооооого от насадените, още са на два листа, а заради голия охлюв от тези 20 в момента имам ДВЕ! с по 4-5 листа, мънички....

# 778
  • Мнения: 1 079
Ася, дойде ми белия синап за торене. Притеснявам се дали не е късно да го сея вече, да не тръгне чак на пролет и да имам да плевя до безкрай. Имаш ли идея дали е много късно вече или има още шанс?

# 779
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ако е топло, покълва за ден два.
При мен е 9-13С, нощем е по-студено и за седмица покара. Слънце не грее вече там.
Прецени сама. В краен случай сложи флийс отгоре, докато покара

Общи условия

Активация на акаунт