Заквасих горещо мляко

  • 1 104
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 28
Здравейте, не ми е за пръв път да правя домашно кисело мляко, но съвсем ми избяга от главата, че трябва да се поохлади млякото..... Аз свалих тенджерата от котлона и сложих закваската и пресипах в бурканите, затворих и ги покрих..... Та кажете ми дали ще стане киселото мляко или не

# 1
  • Мнения: 3 865
не вярвам ама... ти ще кажеш кво е станало...

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Няма да стане или ще стане нещо рядко и гадно. Ако в момента е още топло добави закваска сега, защото ако изстине повече няма да можеш да го стоплиш /ще се пресече/, защото вече има киселина от закваската.

# 3
  • Мнения: 18 556
В най-добри яслучай много цвик(суроватка) ще е.И некачествено ...Но не е за хвърляне все пак.Не ги покривай поне.Дори охлади вече.

# 4
  • Мнения: 28
Няма да стане или ще стане нещо рядко и гадно. Ако в момента е още топло добави закваска сега, защото ако изстине повече няма да можеш да го стоплиш /ще се пресече/, защото вече има киселина от закваската.
Тоест да сложа още закваска в бурканите?

# 5
  • Мнения: 2 352
Вероятно закваската се е попарила. Аз бих го изчакала да се охлади и да го подквася отново.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Това имах предвид, когато се поохлади да се подкваси отново.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 1 986
Както казаха момичетата, да напомня :да не го метнеш през балкона от яд! Ще стане хубава извара. Че  аз понякога в яда си, бързам да  дам "провала" на кучетата.

# 8
  • Испания
  • Мнения: 86
Няма да стане киселото мляко според мен. Трябва да го изсипеш обратно в тенджерата и да го пресечеш и после да го прецедиш. Ще стане поне извара, да не го изхвърляш.

# 9
  • Мнения: 12 790
Няма да стане. Няма да стане и повторна закваска. Но извара - да.

Общи условия

Активация на акаунт