Слоукукър – мнения, рецепти

  • 17 235
  • 205
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 547
Гледам, че миналата година пак лятото съм писала, че се чудя за идеи за крока 😄 сега пак се чудя как да го ползвам повече и съм започнала да чета първата тема отначало и си събирам разни рецепти кой каквото е готвил.
Има много линкове към рецепти в слоукукър.бг, които обаче не водят към рецептите - изглежда от сайта са си правили промени нещо.
Някой да има копирано оттам рецептата за оризов пудинг или мляко с ориз, която се споменаваше няколко пъти?

Edit няколко часа по-късно: пробвах се да търся стари версии на сайта с помощта на Wayback Machine, и намерих доста рецепти, но някои от тях пак не се отваряха. Най-интересни са ми десертите, постните манджи, супите и рибните рецепти. Рецепти с меса като че ли има много повече.
Не можах да се добера до рецептите за млякото с ориз и някакъв "сладкиш с череши за Свети Валентин", но здраве да е People Information Desk Person
От намерените рецепти реших да пробвам "коблер с ябълки" като ябълките замених с праскови, щото ми се търкаляха няколко в хладилника, кисели и неделящи се от костилката и никой не ги искаше, щяха да си изгният така. Много ми хареса как стана. Вероятно ще стане и с други плодове, вече си го представям със сини сливи Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 юли 2021, 00:19 от Мина фон В.

# 31
  • Мнения: 5 151
Мина, пускам ти две рецепти, които съм пробвала с малко адаптации и обяснения - bff пости и когато ми идва на гости съм ги правила, без извращения като веганска моцарела Grinning

https://veganinthefreezer.com/slow-cooker-enchilada-sauce/

https://jessicainthekitchen.com/slow-cooker-quinoa-enchilada-casserole/

Скрит текст:
Знам, че техничвски соса за енчилада не е цяло ястие, но ми спестява време от соса, а в питчиците можеш да сложиш, каквото ти душа иска. Ако има месоядци вкъщи можеш да направиш и различни в една тавичка. Стават като за една тавичка, ще те излъжа колко енчиладки, но мисля 7-8 вкъщи порцията е 2 на човек.

Рецептата с киноата е завършена, само я пъхваш в питка или в лист маруля/айсберг. Става и студено, и топло. Става също за 7-8 питки. Ако нямаш бульон (аз си правя в крокпота и после във фризера Joy) става и с вода. Провярявай го, на мен първия път ми стана идеално, втория трябваше да го доизготвя на тиганн, че беше малко водно. За съставките си е изненадващо вкусно, а не съм от хората, които се прехласват по здравословни продукти, само за да са здравословни.

И за двете съм ползвала основно консерви, при ходене до Метро се запасявам с цели и нарязани домати в консерва. Може и с домашни, но честно казано не ми се хабят за това Grinning мързелива работа - отваряш консервите, изсипваш и забравяш Simple Smile

# 32
  • Мнения: 12 993
Аз правих оня ден меса- пилешки бутчета, пиле филе, свинси ребра и свински бекон, щото всеки от компанията яде различен вид месо. Мариновах през нощта, пилето с майонеза, горчица, подправка за пиле на грил. Свинското само с малко олио и подправка за свинско. На сутрината включих на лоу за 8 часа, само с чаша бяло вино. Значи изядоха си пръстите! Беше станало уникално! Сега и двете мацки ще си купуват крок пот🤭😂😂 Едната вода не може да възвари, та ще е забавно😂

# 33
  • Мнения: 5 151
Не съм правила различни меса, шубе ме е да не остане нещо сурово или изсъхне нещо, особено пилето на над 4 часа.

Ние правим едно сладко-кисело телешко, след което една мацка си купи бавноварка от Лидл на следващия ден Grinning тя също не готви, та реално една вечеря за 40лв не е толкова зле Grinning ако направи пак ще е направо на сметка.

Мислим да пробваме да правим доматена крем супа, но до сега не сме слагали сметана та ще се разтърся за рецепта да видя кога да се сложи, знам, че е накрая, но не знам колко накрая Grinning

Иначе първото нещо, което правихме като го взехме беше нектар от дюли и ябълки - стояха една нощ - 7-8 часа на бавно, пасирахме ги, прибрахме в хладилника и си сръбвахме няколко дни. С бонус - хола миришеше на дюли сутритна Yum

# 34
  • Мнения: 12 993
Абслоютно нищо му нямаше на пилето! Ни на филе, ни на бутчета, иделани бяха. Сочни и вкусни:)

# 35
  • Мнения: 9 111
то си се готви, няма как да му има нещо. Виж, сметаната - да.
Доматената крем супа се готви за 30 мин, не мисля, че си струва да се прави в крок пота.-

# 36
  • Мнения: 5 151
Пепчо, благодаря, че имаш такава вяра в мен, но се познавам Grinning това котлоните не са за мен, с фурната се разбирам малко повечко.
Не съм го решила, де, Мина каза и се замислих за супи и се сетих че ми се яде доматена крем супа.

Може просто аз да не съм нацелвала месо, но пиле в бавноварката не готвя дълго, че ми става сухо. Гледам да не го оставям много след стигане на безопасна температура. За това готвя основно телешко вътре Blush

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 40 803
Жаки, я ми покажи твоя модел, моля Simple Smile

# 38
  • Мнения: 12 993
Мистик, този е:

Но в стари теми че момичетата са поръчвали много по- изгодно от чужбина.

Пепчо, ти си ми вдъхновение и твоите канибали:))
Утре моята малката има РД за вечерта ще имам и възрастни, искам цяло парче врат да сложа, дали ще стане добре, какви подправки? Вода викам да не слагам пак, на 8 или на 10 часа? Много се хвалих с уреда, дано се изложа баш утре🤭😂

# 39
  • Мнения: 9 111
Запечатай цялото парче месо на тиган и тогава го сложи в слоукукъра,  иначе течност/вино, бира,  повече от 100 милилитра Не слагай , месото си има достатъчно вода.
Можеш да му приготвиш отделно конфитюр от лук Много си върви с него
Подправки  слагам кимион, черен пипер и риган Но ти можеш да сложиш твои любими за месо
https://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_19.html?m=0

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 10:12 от пеп-4o

# 40
  • София
  • Мнения: 547
Благодаря, Inferiya Grinning добавям си ги в рецептурника Hug

Идеята с различни меса звучи много добре, ще се пробва, малко като капама без киселото зеле Grinning

Иначе супи не съм пробвала досега в крока, но искам да видя как ще стане. В момента не ща да пускам фурни и котлони заради жегата, ще експлоатирам бавната тенджера колкото мога Simple Smile

Жаки, моята е същата тенджера Simple Smile

Днеска готвих отново в тенджерата Simple Smile Имах едни не много вкусни домати и едни патладжанчета, дето се подмятаха дълго време в хладилника и дълго време се чудих как и на какво да ги направя в крока.
Избрах ей тази рецепта, с няколко изменения: нямах резене и съответно пропуснах, а лука ми беше пресен. Готвих 6 часа на силно, че почнах много късно. Отначало наредих нещата според инструкциите, обаче на средата разбърках здраво, щото отдолу при лука имаше много течност, а доматите не се готвеха отгоре. Ако трябва пак да го правя, ще нарежа всичко на кубчета, а лука ще задуша в тиган малко. Накрая не съм правила топинги подобни, като изключих, надробих сирене на око и добавих пресен магданоз и босилек от градината, но според мене босилека не му върви, или поне не в тази комбинация.
В заключение, и по-вкусни манджи с патладжани съм яла, но толкова не ми се готвеше в жегата, че накрая го пиша успешно

# 41
  • Мнения: 12 993
Досега правих конфитюр от лук за утрешните мръвки, стана супер:) ще го сервирам отделно. Сутринта ще сложа месото за 8-9 часа на бавно.
За зеленчуци, супи и прочие, не ми е рентабилно сякаш в крока, при положение че в херметика ми става пилешки супа за 15 Мин, зеленчукова за 6..,
Крока за меса, сарми, капама, Боб с кокал ей такива неща.
Правих кайма със зеленчуци патладжан, гъби, тиквички, много бавно се свариха зеленчуците, ксймата бях направила на трохи

# 42
  • софия
  • Мнения: 564
споделям, че варя царевици успешно. правих и сладко от ягоди, но малко, че така и не дочаках приемлива цена. по-късно, като излязат сливите варя /или по-точно пека/ сини сливи - с орехи, канела. всичко става идеално. сега имам вишни, / хич не ми се чистят от костилките, ама трябва да оползотворя/ ако някой може да сподели пробвана рецепта за сладко с вишни, ще бъда признателна.

# 43
  • Мнения: 12 993
Ема сливите на колко часа и на коя степен правиш? Догоре ли пълниш съда?

# 44
  • София
  • Мнения: 547
Аз сладката не ги правя на слоукукър, варя ги за кратко с фикс за сладко, повече ми харесват, че са с по-малко захар.
Да питам, Ema22, на колко сини сливи, колко орехи и канела? Никога не съм правила такова, а ми се иска да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт