Вегетарианска тема - 14

  • 24 933
  • 794
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 5 247
Данилу супата от кестени и гъби е доста привлекателен вариант и ми напомни да кажа и за кестеновото брашно- аналогично е, нищо че е кестени на брашно. Страхотно си пасва към зеле яхния или супа карфиол. Вярно е че сладни . Така че явно става и за солени храни и за сладки.
Ангел уинг- добре дошла.
Днес пекох кюфтета (настъргани  глава червено цвекло, картоф, морков и лук за каймата), 2 яйца, олио, магданоз, чер пипер, сол и 4 с.л. брашно от тиквени семки. Разкошни са.

имаме и зелен фасул с елда, лук и моркови, босилек и зехтин.


печена тиква, пресни лешници, грозде брестовица, градински домати към кюфтетата.

# 16
  • Мнения: 936
З: Сладка млечна баница
О: Миш-маш
В: Боб в гърне,сирене с майонезаи лютеница

# 17
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 777
Доста сладка стана супата. Ама както казва шопът: пениш са не пениш, шъ тъ ям... Кестените трябваше да ги оползотворя, така че....Странно е, че се хареса и на ММ.
Мигла, страхотна идея за кюфтета. Ще пробвам.
За вечеря ще дояждаме.

# 18
# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Сварих черен боб.
Една част направих на яхния, другата сложих в салата от спанак, маруля, моркови и лук .
Мини калцоне (купени)

Имам амарант, давайте идеи. Консистенцията малко ме дразни, на брашно не успявам да го смеля.

# 20
  • Мнения: 12 473
Вегетарианската  ми пържола..😍

# 21
  • Мнения: 936

Картофени кюфтенца с два вида сирене, млечен сос.

# 22
# 23
  • София
  • Мнения: 4 327
Пекох карфиол с китайската 13 подправки и чесън.
Салатата беше от домати.
За довечера имам заявка за крем супа с батат и спанак, кремообразирана с тахан от кашу.

# 24
  • Мнения: 936

Юфка с масло, сирене и тръстикова захар

# 25
  • Мнения: 2 642
Ангелска супа, броколи на пара, печени чушки, салата нахут с печени чушки, краставички и маслини.
За днес вероятно карфиол. Как го печете цял?

Гледах в една ФБ група и половин зеле печено със фурна, ненарязано с малко гъби и домати отстрани. Може да пробвам.

# 26
  • София
  • Мнения: 4 327
Аз не го печа цял карфиола, а го късам на розички. По-бързо се пече така. Иначе може и цял сигурно в нещо като малък гювеч или керамичен по-дълбок съд.

# 27
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 777
Тъкмо щях да питам как печете карфиол.
Днес патладжани- за обяд баба гануш, а за вечеря на яхния. И печени гъби. Едни големи : portobello.

# 28
  • Мнения: 1 184
За карфиола - накъсвам на розички и ги заливам със "сос" от зехтин, куркума, резене, кимион /смлени/. Пека върху хартия за около 20 минути на 180 градуса.

# 29
  • Русе
  • Мнения: 5 223
Скрит текст:
Тъкмо щях да питам как печете карфиол.
............................................................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/09/blog-post_29.html

Общи условия

Активация на акаунт