Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

  • 38 853
  • 738
  •   2
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 12 006
https://www.veto.bg/products/e8aa32dc-045d-4c87-b1b8-269fe0d19d3a
И тази ме впечатли, но не препоръчвате марката. А не съм срещнал Неф или Бош с толкова екстри.
Колкото и странно да е, ще ми е от огромна полза wi fi.
Телескопични водачи, печене на няколко нива. Пиролиза не знам искам ли. Не съм имала фурна с такава. Автоматични програми искам. Не съм имала и фурна с пара. То много неща не съм имала, но като вече са измислени, защо да не се улесня.
Има ли фурна, която пече едновременно отгоре, отдолу и с вентилатор?
И плот с wi fi искам.
Има, да. За мен електролукс са много добри машинки, не знам тук какво не им харесват. Тази има доста добри характеристики. Аз лично предпочитам каталитични панели, вместо пиролиза.

# 691
  • Мнения: 1 167
Аз също съм с Електролукс и съм доволна. Има си и пиролиза.

# 692
  • Варна
  • Мнения: 931
То като при климатика. Да го пускам от разтояние пък например при -5 градуса е много вредно да се пуска и спира.

Тук не мога да се съглася, моите климатици са с Wi-Fi и ми е супер удобно. Не обикалям всички стаи с дистанционно, за да нагласям температура или да видя каква е в момента. През приложението за минутка, всичко е готово.

# 693
  • Велики Преслав
  • Мнения: 4 765
Емили, климатиците е вредно да се спират при -5 градуса и надолу. Нищо общо не казвам с това за температурите.

# 694
  • София
  • Мнения: 8 594
А защо е вредно? И за всички ли е вредно? Защото нашия го спирахме миналата зима и нямаше никакъв проблем. Mitsubishi Heavy.

# 695
  • София
  • Мнения: 12 006
За всички е вредно, вредно е и да се пускат при замръзнало състояние. На твоя му няма нищо, но се е амотизирал много повече, отколко ако не е спиран зимата, явно е по-читав, иначе да се е развалил.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 16:26 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 696
  • Велики Преслав
  • Мнения: 4 765
Последно го коментирам, защото е спам. В компресора има масло, което има висок вискозитет. При температури под -5⁰ то се сгъстява и компресора се смазва много трудно, а там има много триене и това го амортизира много. Когато работи той поддържа една определена температура на това масло. Сега някои върхови модели имат нагреватели или индукционно затопляне но е хубаво да не се изключва, но при по-евтините клими е направо задължително. Например гледам Мегаелектроникс, даже го имат като правило в гаранционните условия.

# 697
  • Мнения: 215
Здравейте, нуждая се от съвет за избор на бяла техника. Конкретно за фурна  съм се спряла на тази:
https://www.bosch-home.bg/productlist/cooking-baking/cookers-ove … n-ovens/HBG675BB1
За плот се колебая между двата:
https://www.bosch-home.bg/productlist/cooking-baking/hobs/induct … n-hobs/PVS611FB5E
https://www.bosch-home.bg/productlist/cooking-baking/hobs/induct … n-hobs/PXE611FC1E
Какво е вашето мнение?

# 698
  • Мнения: 3 559
Това wi fi идва от запад. Там са полудели всичко да им се пуска дистанционно. Къщите им са “умни” като се почне от външни камери, щори, поливни системи и вече вътре каквото се сетите, всичко трябва да е със Смарт функция за дистанционно управление.

# 699
  • Мнения: 215
Кой е по-добрия вариант за плот, с рамка или без?
До сега съм ползвала само плот без рамка и не мога да преценя предимство ли е рамката.

# 700
  • Мнения: 41 674
Кой е по-добрия вариант за плот, с рамка или без?
До сега съм ползвала само плот без рамка и не мога да преценя предимство ли е рамката.

Плотът  с рамка е по-здрав и устойчив на удари по ръбчето. Този без рамка, особено ако е фасетиран, може сравнително лесно да се нащърби от удар с някоя тенджера или тиган с тежко дъно. От друга страна за мен поне фасетираният плот без рамка е много по-красив.

https://www.aeg.bg/remote.jpg.ashx?urlb64=aHR0cHM6Ly9zZXJ2aWNlcy … png&mode=crop

https://bg-maistor.com/images/stories/virtuemart/product/bosch-P … -bg-maistor-2.jpg

# 701
  • Мнения: 215
Благодаря, остана да избера красиво  или здраво Blush

# 702
  • Мнения: 41 674
Красиво или здраво. Макар че като каза "практично" онези с рамка имат още един недостатък - между рамката и стъклото има минимален луфт или ръбче и трябва да се стърже с нокът или с нещо остро като се изцапа. Влизат и трошици, подправки и не могат просто и лесно да се забършат, защото опират в рамката.
Иначе моят е без рамка и фасетиран и не сме го счупили за 3,5 години.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 20:59 от Черна станция

# 703
  • София
  • Мнения: 8 594
И моят си кара вече година и половина; ако издържи колкото на ЧС, значи си е изкарал 600-те лева. Така или иначе няма да е вечен, поне да му се радвам Simple Smile

# 704
  • Мнения: 215
Да си се отдам на кросотата тогава. Ще се надявам да съм сръчна /макар да съм припряна, незнайно за къде бързаща/ и да не го нараня. Благодаря за информацията.

Общи условия

Активация на акаунт