Кукър: рецепти и програми - Тема 3

  • 28 041
  • 249
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 997
Имам друг мултикукър херметик( Тефал) ,но няма да отменя фурната. Аз си взех запичащия капак на Тефал за тази цел.

# 211
  • София
  • Мнения: 19 319
Включвам се и аз със същия подарък от свекито. Чула жената за тези уреди,чула,че се оплаквам от фурната и сега чакам куриера с кукъра. На тази ,,марка,, имаме и двете кафемашини и странно ,но сме много доволни от тях,дано и с тази придобивка е така. Ние сме двама възрастни и бебе,според вас дали ще ми поотменя фурната?
МК ли е или ерфрайър? Каква е марката?
Зависи какви неща обичате да ядете, но трябва да се опитва кои неща стават добре и кои - не толкова.

# 212
  • Мнения: 105
Включвам се и аз със същия подарък от свекито. Чула жената за тези уреди,чула,че се оплаквам от фурната и сега чакам куриера с кукъра. На тази ,,марка,, имаме и двете кафемашини и странно ,но сме много доволни от тях,дано и с тази придобивка е така. Ние сме двама възрастни и бебе,според вас дали ще ми поотменя фурната?
МК ли е или ерфрайър? Каква е марката?
Зависи какви неща обичате да ядете, но трябва да се опитва кои неща стават добре и кои - не толкова.
Мултикукъра е същия от линка по горе ,мисля че се чете Мюлер. Работим от вкъщи и гледам за обяд да е по течни ястия,а вечер по сухи . Ще видим как ще се нагодим и дали ще го ползваме. Дано ме улесни поне малко. Започвам да чета рецепти😂

# 213
  • Мнения: 770
Имам МК от една година вече и не мога да кажа, че съм впечатлена. Не виждам какво толкова ми спестява в готвенето. Дали на котлона, дали на него, все някой трябва да готви. Не можеш да го оставиш сам да направи всичко. Единственото, което използвам на него е готвене на пара и ризото. А тези неща не ги правя много често, така че повече ми заема място.
Моят е без налягане, не знам дали ако имаше такава функция щях да я ползвам.

# 214
  • Мнения: 14 144
И без налягане ми спестява време. Не чакам водата да заври, не дебна да не изкипи и да намаля котлона. Слагам леща, засичам време и излизам от кухнята. А на котлона губя време, докато заври водата, да го намаля и каквато съм склероза, работя с аларма, че ми се случва да забравя, че готвя. А в МК знам, че като изтече времето ще се изключи. И в сметката за ток пролича.

# 215
  • Мнения: 234
Аз пък смятам,  че кукъра си има доста предимства(поне моя, не е херметик):
Може да не го наглеждаш постоянно, няма да изкипи, загори,  водата не се изпарява,  както при нормална тенджера.
Няма никакви миризми.
Няма затопляне около него, както лятото, пък и зимата от нормален котлон или фурна. Особено лятото си е екстра това.
Ястията са по-вкусни.
Но най-вече-оставяш го и не го мислиш Simple Smile

# 216
  • София
  • Мнения: 19 319
Мултикукъра е същия от линка по горе ,мисля че се чете Мюлер. Работим от вкъщи и гледам за обяд да е по течни ястия,а вечер по сухи . Ще видим как ще се нагодим и дали ще го ползваме. Дано ме улесни поне малко. Започвам да чета рецепти😂
Мюлер са китайска марка, въпреки немско звучащото си име.
За течните ще върши супер работа, но смятам, че и за някои сухи ще стане, напр. пържолки от всякакво месо, леко запържени и после на пара.
Могат да се готвят сурови макаронени изделия, направо със соса, струват ми се по-вкусни. Крем карамел казват, че става супер. Домашно направени колбаси, които се правят дълго време на относително ниска Т.
Само уточнявам, че аз все още нямам МК, но не ми пречи да чета по въпроса.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 18:11 от Cuckoo

# 217
  • Мнения: 14 144
Моят не го ползвам от месец, че последният път сложих зрял боб и като започна да извира вода, стана страшно. Добре, че бях в стаята и го изключих. Не знам какво му стана, година и три месеца го ползвам активно и не е имало проблеми. Не смея да го включа, че имам опасения, че се е намокрил дисплеят. На ММ подариха същия за годишнината и смятам да го включа в действие. Преди време и аз мислех, че е просто тенджера, но сега така свикнах с него, че ми е гутаво да готвя на котлона. Особено за жито каква добра работа ми вършеше... Слагам, настройвам и забравям. Като стигна го овкусявам, не се притеснявам, че ще изкипи, не разбърквам постоянно накрая. И за варени картофи ме улеснява екстра. Беля, заливам с вода, настройвам време и като стигна правя пюрето. През това време уредът ги държи топли.

П.П. Cuckoo ме подсети, че правя макарони с доматен сос в кукъра. Слагам всичко накуп и след 20 мин. се яде. Spaghetti

# 218
  • София
  • Мнения: 1 979
Аз да попитам някой с мнение за по-новите модели Редмънд? Имам стария, но искам да го сменям. Ще ми се да е комбиниран, хем да може да готви под налягане, хем като обикновен кукър. Ако не редмънд някой може ли да првпоръча такъв от друга марка.

# 219
  • Мнения: 1 710
Инстант пот готви под налягане, има бавно готвене и готвене като тенджера на котлона. Инстант пот Дуо. Базов модел, но предостатъчен. Не знам дали който е опитвал функцията под налягане, би се върнал към старото готвене. Силно препоръчвам.

# 220
  • Мнения: 579
Аз съм с Нинджа 9 в 1 . Страхотен уред , не помня от кога не съм използвала фурната , а любимата пилешка супа и супа топчета правя за отрицателно време .

# 221
  • Сф
  • Мнения: 10 691
Дара 888, твоят не херметик ли е? Не съм пробвала макарони, обаче ме спечели 🤩
Колко милилитра дом сос слагаш? И на boil ли пускаш?
Моят нехерметик ми върши също страхотна работа. И аз така хвърлям всичко от вратата и не го мисля. Днес ще пусна зелен фасул с месо. Направо се родих с тоя уред! Мисля, че на тези които го намират за излишни уред просто не са му хванали цаката Simple Smile, улеснява много, а е и вкусно. Даже по- вкусно от обичайното сготвено в тенджера.

# 222
  • Мнения: 770
Мисля, че на тези които го намират за излишни уред просто не са му хванали цаката Simple Smile, улеснява много, а е и вкусно. Даже по- вкусно от обичайното сготвено в тенджера.
И аз подозирам, че не го схващам нещо и затова чета темата. Действително не съм сигурна как да го ползвам. Но предполагам, че и моделът и марката имат значение. Моят е Бош и при положение, че го ползвам рядко и уж ставал за съдомиялна, моята тенджера се надраска.

# 223
  • Sofia
  • Мнения: 1 060
Темата е за рецепти.
Може и да има рецепта, но да дам и аз.
Мляко с ориз
1/2 ч.ч ориз
1 ч.ч вода
500 мл. прясно мляко
4 с.л. захар
1 ванилия
1  щипка сол
На програма ориз за 9 мин
Зависи от ориза. Понякога пускам още 5 мин, че става рядко.
Само да кажа, че моят е под налягане.
Така получих 4 купички мляко с ориз.

# 224
  • Мнения: 14 144
Пюр, слагам доматен сос от стъклените шишета, 700 мл. са. Но добавям вода и течна сметана/прясно мляко. Готвя на око. Накрая добавям сирене, моцарела, кашкавал... На програма "макарони" или "паста", за 20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт