Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

  • 78 294
  • 2 595
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 10 378
Пиле може да се маринова в горчица, сол и черен пипер. Като поеме, се овалва в яйце и галета или нещо подобно. Пече на фурна, върху хартия, с много малко мазнина.

# 241
  • Мнения: 12 068
Бъръльо, не накъртва ли на горчица? Аз я обичам, ама домашните не много.

# 242
  • Мнения: 7 314
Сали, голям тандем са малчо и мацка. Ренковата беличка и неговите опашати другарчета и те големи сладурковци Heart
Ох, Фил, бързо да се оправят твоите малчовци. Душички мили Kissing Heart

Седнах да изпия едно кафе.
МУ пак, отново е ХО, мотае се като муха без глава, цяла сутрин зяпаше народно събрание. Откъде тоз интерес не знам. Аз бях нахлузила слушалки да не слушам, но той през 5 минути напира нещо да ми каже, да изкоментира. Слава богу, по някое време приключи заседанието, та миряса и той.

Пилешко месо и аз мариновам с кисело мляко, сол, черен и червен пипер, чесън.
Чувала съм за сока от кисели краставички, все си мисля някой път да пробвам и все не се случва.
И пак великия въпрос - какво да приготвя за вечеря? Върти ми се в главата сирене по шопски.

# 243
  • Мнения: 1 644
Сега разбирам как се чувства Дядо Коледа когато обикаля до овцете и се черпи с мляко и сладки.

Там ли ходи??? А аз чакам ли чакам подаръци...Cry

Явно и като овца не съм убедителна... Joy
Май пак сама ще си правя подаръците.

Пък и чудо невиждано - хванах снимка!
Сладко хлапе и готина мармалюца Simple Smile

# 244
  • Мнения: 5 760
И на мен това за овцете ми направи впечатление,но щом Пандич така казва ....😂🤣

# 245
  • Мнения: 6 313
Бърд, замислих се,какво готвих тази седмица.Сега ще правя мусака, вчера беше пица(от Рома-та),ребра с картофи, баница,боб...И това са само вечерите,за обяд правих разни аламинути и скара.
Завърна се трудното ми заспиване вечер.Но пък следобед само като помириша възглавницата и припадам,е,за трийсетина минути,но все пак заспивам бързо.

# 246
  • Мнения: 12 068
И аз заспивам късно, но поне спя. По ваш съвет взех мелатонин и направо се родих.

Бърди, давам идеи от миналите дни - пиле с броколи и сметана, боб с кюфтета, ризото с гъби, пуешко с прясно зеле, патешка супа. Снощи взех от турския ресторант, но няма да повторя повече, че ме ядосаха. За утре, не знам. Каварма ли, пача ли, пилешки дробчета... ще има да се чудя.

# 247
  • Пловдив
  • Мнения: 40 848
Сиросче, дай рецепта за ризото...много искам да ми се пробвам, ма като знам, че с ориза не ми се получава и все не смея Simple Smile

# 248
  • Мнения: 12 068
Мисте, тази правя https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B8
При мен гъбите бяха печурки и ги задържих с лука и накрая сложих пресен копър. Този път ме мързя,  да му бая на ризотото и айде в кукъра за 10 мин. Стана, хем оризът не беше ни арборио, ни карналоли.
Ти какво не смееш, най - много да стане на ориз с гъби, кво.

Много приказвам днес, но съм го писала деня дъждовен.

# 249
  • Пловдив
  • Мнения: 40 848
Мисте, тази правя https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B8
При мен гъбите бяха печурки и ги задържих с лука и накрая сложих пресен копър. Този път ме мързя,  да му бая на ризотото и айде в кукъра за 10 мин. Стана, хем оризът не беше ни арборио, ни карналоли.
Ти какво не смееш, най - много да стане на ориз с гъби, кво.

Много приказвам днес, но съм го писала деня дъждовен.
ми кво...не мога един ориз да сготвя бе Satisfied
Сериозно...ориз не-мо-га! Кво прая кво меря нинам, ма не...

И аз искам дъждовен, ма на...кибик до 17ч.

# 250
  • Мнения: 12 068
Аз искам някой да ме научи, да правя сарми. Е не го мога това нещо и туй то.

# 251
  • София
  • Мнения: 10 378
Бъръльо, не накъртва ли на горчица? Аз я обичам, ама домашните не много.
Не, не се усеща. Марината с горчица и марината с мед са ми двете неща, които винаги правя А гости и никога не са ги връщали.

# 252
  • София
  • Мнения: 13 898
Какви сарми Сироз? С кайма или постни? Зелеви предполагам.

# 253
  • Мнения: 7 314
Благодаря за идеите, момичета!
Моето "ризото" обикновено се разварява и става като оризова каша. Най-често с гъби правя, ръсвам отгоре пармезан. Но нищо не отбирам от ориз и признавам, че не съм използва специален за ризото.

Какво готвих тази седмица и аз вече забравих. Изостанали от миналия уикенд пълнени чушки, боб, праз, пиле с картофи. Пандето с нейното зеле ми напомни да погледна имам ли останал някой буркан листа, да завия една тенЖура сарми, че изобщо не помня какво остана последния път.
И в тази връзка, много разсеяна съм станала, нищо не помня. Много внимавам със служебни данни/цифри/имена/срокове - да не забравя нещо, да не объркам нещо. А другите ежедневни неща изтривам мигновено от паметта си.

Пфу, хич не ми спори работата днес.
Голямо мотаене, 20 минути търся информация, за да напиша 5 думи.

# 254
  • Sofia
  • Мнения: 1 695
Ох, ако знаете от колко време готвено не сме яли. Ама под готвено имам предвид супички, яхнийки, нещо на фурна. Май по време на карантината последно готвих. Добре, че детето хапва в училищния стол и то с удоволствие. Минавам за безотговорна майка, обаче така се стекоха обстоятелствата. Миналата неделя щях да готвя, но порядъчно се скарахме с ММ и аз демонстративно излязох сама да лекувам нервите и зарязах ОИ. Еми върнах се по тъмно нов човек, къщата си беше пак там, даже праха по мебелите не бяха избърсали. Пък аз си мечтаех така нещо да ме изненадат...
О, сармички правя, зелеви, лозови. Мляс. Защо да не можеш, Сиросче, ти си куин ъф китчън, не вярвам, че не стават Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт