Козунаци 2022-ра

  • 47 980
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Прекрасни, Деси! Simple Smile

# 61
  • Мнения: 9 573
Така като заговорихте за брашна...имам няколко италиански, та ги загледах. Три вида 00, само за пица е с белтък 12. Някой правил ли е с такова брашно?

# 62
  • In transit
  • Мнения: 11 924
Жената, на Мулино Казило ли е брашното за пица? Ако не, кажи каква марка е. Но по принцип тези за пица са добри и за козунак.

# 63
  • На брега на реката
  • Мнения: 7 722
Ето и моят козунак, по рецептата на Морена!
Всеки път се получава разкошен!
Много  благодаря, Моренка!
Скрит текст:


# 64
  • На брега на реката
  • Мнения: 7 722
Момичета, имам въпрос.
Някоя от вас, ползвала ли е, брашното на София мел за козунак?

Приятелка си го е купила и ми прочете, че белтъчините  са доста по-малко от тези в брашното за баница.
Стана ми интересно, защо е така?!

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Коментирано е... не го ползваме/не харесваме това брашно... без него и кексовото, останалите са по-добри - на СМ - Екстра, "за баница", "за пица".

# 66
  • Мнения: 2 633
Тази година ще пробвам рецептата да смеся брашно за баница и за пица. И се убедих че с всяка година козунаците ми стават по хубави. Прикачвам снимка на тези от миналата година беше ми 2ри опит.
Проблем ми е сплитането, там ми е още трудно. 😁 Тестото е месено в хлебопекарна.

# 67
  • Мнения: 39 533
Буб, не съм го ползвала, но от миналите години в темата се говори, че брашното за баница е по- добър вариант за козунак, отколкото козуначетоно брашно. С това за баница не съм имала лош козунак.
Най- вероятно белтъчините са повече в брашното за баница, защото тестото за кори за баница трябва да е по- еластично/ разтегливо, за да се точи добре и да стават хубави кори.

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Тъкмо затова са повече белтъчините в баничното, Мария.
Интресното е защо изобщо има брашно "за козунак", да се подлъгват начинаещите/незнаещите...

# 69
  • Мнения: 13 189
Е... "Ако мине" Grinning
За баница вече имат и със сигурност е търсено, що да не пуснат още един специално кръстен артикул, нека купуват хората. Да бяха прекръстили според мен това за баница, да пише "За баница и козунак" и да е ясно, ама не ме питат мен че да им кажа Grinning
Сега, не че бабите ми все със специални брашна са месили козунаци, нито пък и мен на такива са ме учили, ама с това име си е подвеждащо че с нещо е по-добро специално за козунак, а то май  не беше по-впечатляващо от нормалното им, както там са го кръстили. Класик май да беше.

# 70
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
... подвеждащо че с нещо е по-добро специално за козунак, а то май  не беше по-впечатляващо от нормалното им, както там са го кръстили. Класик май да беше.
Класика е по-добро от козуначеното, по показатели.  И с Класика бая козунаци съм месила и си беше добро тогава... преди време. Simple Smile
Иначе бабите с какво брашно са месили... специалното му е в чистотата... не можем да ги стигнем, та даже  и нашето ще е в същото положение в бъдещето и то съвсем близко...

# 71
  • Мнения: 13 189
Ами щом е по-смотано и от Класик брашното им, значи просто това са измислили че да го пробутат, то иначе никой няма да им го купи това брашно. А така ако не през останалото време, поне като наближи Великден все ще отикат и от него, като са го надписали че е за козунаци. Нямам друго обяснение.

# 72
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 762
Записвам се в тази вкусна козуначена тема. Благодаря, Морена. Simple Smile
От няколко дни ви следя и така ми се дояде, че си купих готов. Никак не ми хареса. Домашния си е друга бира.
Тези дни ще се снабдя с брашно за баница и запретвам ръкави. ❤ правя рецептата на Морена. Винаги са разкошни.
Имам ето това брашно имам. Наскоро го взех от Билла, но ще си го използвам за пица. Белтъците пише, че са 11.

# 73
  • На брега на реката
  • Мнения: 7 722
Аз лично, нямам желание да пробвам с друго брашно. Щом ми се получава чудесно, не го променям.
Както е видно от  предния ми пост, доволна съм от  резултата.
От години си ползвам СМ класик, екстра и за баница. Други не ползвам.

Производителя в случая подвежда, защото това за козунак е с белтъчини около 10 %, а от темата знам, че трябва брашното да е високобелтъчно.
Както и да е, важното е да са ни хубави козунаците!

# 74
  • Мнения: 2 633
Аз имам въпрос относно шоколада. Кога се слага при месенето на тестото, или при оформянето на фетилите?

Общи условия

Активация на акаунт