Козунаци 2022-ра

  • 48 389
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Да се отчета и аз... от брашното за баница на РС (Лидл) не съм доволна. Дори  като цвят не ми хареса тестото...

Беше подобно, не равно... втасалото.






Това е с баничното на СМ, определено е много по-добро, струва си разликата в цената.

То си беше идеално.

Измесено 

Втасало




Произведенията на детето.



Благодаря на всички доверили се на моята рецепта! Приятно ми е, че сте доволни! Simple Smile
Прекрасни козунаци и яйца сте показали! Simple Smile

# 691
  • Мнения: 2 635
Моренка, козунаците много се харесаха. Благодаря за рецептата, най-добрата която съм правила. ❤️🥰

# 692
  • Мнения: 743
Чудни козунаци показвате, момичета. Simple Smile
Аз правих днес козунаци по рецептата на Морена с три втасвания, месих с миксер, тестото ми утрои обема си след втасване, но до там... След това беше ужасно лепкаво и меко( на плота сложих брашно и пак лепнеше) и едвам оформих някакво подобие на плитка. Втасаха втори път, изпекох ги, няма и помен от плетка, за конци да не говорим...На вкус е добре, но на вид е като сладък хляб. Довечера ще се меси пак Simple Smile Не мога да разбера, къде бъркам?! Съвети?

# 693
  • Somewhere far away
  • Мнения: 4 172
Аз влизам да се оплача и евентуално да потърся съвет.
Козунаците ми не втасаха- явно е студено- има ли начин да оправя положението или директно да ходя да си купува от вън? много ме е яд!

# 694
  • Мнения: 2 569
Аз влизам да се оплача и евентуално да потърся съвет.
Козунаците ми не втасаха- явно е студено- има ли начин да оправя положението или директно да ходя да си купува от вън? много ме е яд!
Във фурната на 30/40°?
Аз по принцип там ги втасвам тестата, че нямам търпението за втасване на стайна температура.

# 695
  • Варна
  • Мнения: 1 560
И моите са готови за печене Yum                      
 

# 696
  • Мнения: 270
Ето ги и моите козунаци по рецепта на Морена. Станаха страхотни, с конци и много вкусни. Пълнежът е от захаросани портокалови парченца и шоколадови капки.






# 697
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
При мен първото тесто втасва нощес на балкона, а второто следобяд на балкона на сянка - бавно  (4 часа) и съм много доволна.

# 698
  • Мнения: 1 040
Някакви импровизации, но изглеждат божествено .
Като цяло съм правила по рецептата само на Морена, но нямаше от къде да я видя и имах муза. Тази година съм по скромна, но тук нямаме много на кой да даваме. Догодина се надявам на повече обичам да готвя , но ни идва в повече

# 699
  • София
  • Мнения: 10 335
Хайде и аз тук, хич не им баех тази година и станаха перфектни само с 2 втасвания, едно в робота и едно в изключена фурна. Направих ги с лидълското брашно за баница.


От както слагам сметана в тестото, хем ми е по-пухкаво, хем е цялото на конци.
210гр. мляко
12г. суха мая Dove Farm!
160гр.захар
13гр. теч.подсладител
4 яйца
70гр. Течна/заквасена сметана
45гр.олио+50гр.масло за тестото и 30гр.масло за мазане на тестото(щипвам от мекото масло и намазвам кората с него)
1/2ч.л.сол
750гр. брашно за баница
4с.л.ром, есенции лимон и ванилия

Последна редакция: сб, 23 апр 2022, 23:25 от nad_tab

# 700
# 701
  • Мнения: 14 166
По рецепта на Морена, но цяла доза (1, 200 кг. пое брашно).






Последният (със сладко от череши и орехи) вече го няма. Другите са с локум и шоколад.

# 702
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 116
Това са моите, станаха страхотни. Тази вечер ще замесвам още една доза, колежките все питат кога ще правя специалния хляб

# 703
  • Мнения: 10 301
И аз да се отчета. Финиширах най-после с козунаците за тази година. Моите са с квас. Ще ходим на парти, че ще нося там. За това толкова нещо направих. Изморих се много, но няма как.






# 704
  • Мюнхен
  • Мнения: 813
Аз изпекох моите красавци, не мога да им се нарадвам! Прикачвам и клипче с конците, мега доволна съм! След второто втасване, тестото ми стана почти толкова гладко колкото mar4eva14 показа. А за конците според мен допринася това, че ги месих два пъти. Като паяжинки са: https://streamable.com/iuo92i  Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт