Любими и разочароващи ресторанти в София

  • 64 828
  • 620
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 1 140
Напоследък забелязвам нещо странно. Ресторантите си блокират резервирани маси часове преди резервацията??? Защо се прави това? В Петък искахме да хапнем набързо и нямахме резервация, непретенциозна вечеря. В Тартуфо казаха, че всичко им е пълно (беше 19:00) и едва, едва ни предложиха маса, която им трябва за 21:00. Разбрахме се, че до 19;45 сме си тръгнали и така.. стана ми странно.

# 541
  • Мнения: 10 710
В сряда, 18.10 отидохме в Крафт. Същата работа. Всички маси резервирани и празни. Не много охотно се съгласиха да ни настанят до 19.50 ч.

# 542
  • Мнения: 23 182
Ами нормално е, на мен ще мк е важно да знам ако седна дали масата е моя, докато работи заведението или имам лимит.Не би ми било приятно да ме настанят  и да не знам за последваща резервация.Също ако аз имам резервация няма да е ок да ида и да има още
хора на масата.Нормално ми се струва такава практика.И ние сме сядали на резервирана маса с уговорка да напуснем преди някакъв час.

# 543
  • Мнения: 1 140
Разбира се, но нека си пазят масата 15-30 минути преди резервация, но два часа… това са загуба на пари, струва ми се лудост.

# 544
  • Мнения: 23 182
Ако попиташ управител и с тази уговорка сядате.Иначе не си представям да седна и в някакъв момент да ме вдигнат, защото има последваща резервация.Ами ако не искам да си ходя?Не съм свършила да се храня? Ще е много неловко.

# 545
  • Мнения: 11 189
Има места по света, където резервации се правят с начален и краен час (обикновено 2 часа слот), надявам се да не ни застига и тук. Обаче и аз имах 1-2 такива инциденти в София напоследък, каквито описвате. Мързи ги май и не поддържат персонал през целия ден.

LaDiDa,
ако върнеш няколко месеца назад в темата, може да прочетеш и мое доста подробно мнение за Fake French (по-скоро е негативно).

# 546
  • Мнения: 589
Fake French в момента не отговаря на чудесната ми критика от преди почти година, когато не беше този хайп. Новото меню е стил сезонно меню в Хепи. Надявам се да мине малко преди хайпа, да може веднъж да седнем и да не участвам в разговорите на съседните маси. Знам, че управата не е виновна за типичната българска гръмогласност, но за кухнята е.

# 547
  • Мнения: 9 299
Във Франция пък имат съвсем различен тертип. Там се скупчват клиентите и компаниите в ресторанта,за да се чувстват по-уютно. И масите са близки една до друга.

# 548
  • Мнения: 5 927
Но в Париж или Ница определено не ми се е налагало да се надвиквам, че да чуя събеседник на 70 см от мен. Не знам на какво се дължи това явление в точно този ресторант. Скоро не съм имала такова оплакване от друг в София.

И в Париж това не се дължи на желанието да е по-уютно на клиентите, а за да има повече работещи маси. Ненавиждам масичките им 45 см на 45 см

# 549
  • Мнения: 11 189
Знам, че управата не е виновна за типичната българска гръмогласност
Как да не е виновна? Можеше да сложи 50% от масите в същото помещение, както беше в Бистрело, и нямаше да е тая драма. Ма пуста лакомия.

# 550
  • Мнения: 589
Параход, съгласна съм. Обаче се опитвам в главата си да ги оправдая, че много искат да е в стил френско бистро. Обаче аудиторията не го позволява.

# 551
  • Мнения: 19 525
Това с крайния час на резервацията го усетих и аз. За мен е неприемливо да декларираш, че до 20,00 часа например ще си напуснал ресторанта, то по-добре вкъщи да си вечерям тогава, вместо да ми засичат. Според мен така се стремят да отхвърлят повече клиенти (съответно повече пари от една маса да изкарат).

# 552
  • Мнения: 589
Мисля, че една вечеря не би трябвало да продължи повече от 2 часа и краен час на резервацията е съвсем в реда на нещата. Но не смятам, че в София би могло да има ресторант с претенцията да може да поеме толкова хора, колкото му се иска, за да сложи 2ч резервация.

# 553
  • Мнения: 10 710
Когато съм на театър/концерт винаги казвам, че ще освободим резервирана маса до 19.50 ч., за да могат да я дадат на други след това.

Съгласна съм, че два часа за вечеря са нормални, но българите обичаме да говорим много и обикновено прекарваме много повече време на заведение.

# 554
  • Мнения: 8 942
2 часа е напълно нормално време за обяд или вечеря. Виж, 1 час както бяха направили Франкос пица по едно време на Аспарух, беше смехотворно. Защото те настаняват и часовникът тиктака. Но сервитьорката идва на 10-тата минута да ти вземе менюто, след още толкова ти носи нещо за пиене и след още толкова и в най-добрия случай пицата. Така имаш едни 30 минути, в които трябва да изядеш поръчаното като 15 минути преди изтичане на заветния час идва въпросната жената да ти напомни, че нямаш време.
Не знам сега как е там, но в началото беше така и това много ме отказа да го посещавам, защото не съм на състезание, все пак. Отделно, че бяха супер груби самите облужващи и на фона на това, пиците често изгорели и изобщо нищо особено.

Общи условия

Активация на акаунт