Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 3

  • 8 844
  • 95
  •   1
Отговори
  • Мнения: 46 565
Мястото за сухо домашно консервиране иииии... всякакви вкусотийки, постигнати в машинката за сушене.

Старите теми:
Уред за сушене на плодове и зеленчуци: НАЧАЛОТО...
Тема 2

# 1
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Благодаря за новата тема!

И за да не е само запис:

Четири денонощия ухание!...

# 2
  • Мнения: 1 301
Аз правих пестил от два вида сливи и две ябълки за разкош😃

# 3
  • Мнения: 105
Аз правих пестил от два вида сливи и две ябълки за разкош😃
Даа, много добре изглежда....гледах едно видео как се прави пестил, винаги има ябълки, иначе не ставал...правиха от различни плодове....може да се прави в малки подаръчни кутийки и да се продава по интернет...натурален продукт.

# 4
  • Мнения: 1 301
Миналата година правих само от жълти сливи и стана много вкусен. Като желирани бонбонки но натурални. Тази година добавих ябълките просто, за да не ги изхвърля, че бяха тръгнали.

# 5
# 6
  • Мнения: 6 799
Благодаря за темата! 🌹
Изсуших една машина круши, купих машина за вакуумиране от Лидл, вакуумирах малко за проба. Simple Smile

# 7
  • Мнения: 1 914
Благодаря за темата!
Някой вакумирал ли е сушени домати за съхранение

# 8
  • Мнения: 4 212
А, таман заредих моята с домати.
До сега съм ги съхранявала в кутия в хладилника. Сега пак така планирам.
Докато вадех машината от кутията погледнах в книжката. Освен плодове и гъби имам препоръчана температура за сушене на риба. Няма инфо за месо.

# 9
  • Мнения: 1 914
Да попитам някой сушил ли е цели сливи и дали се получава?
На колко градуса сушите доматите и сливите?

# 10
  • Мнения: 4 212
В началото около 4-5ч. на по-високи градуси, после намалям. Сега 🍅 съм ги пуснала на 50 градуса.
Сливи цели не съм пробвала.

# 11
  • Мнения: 353
Аз суши джанки,но без костилките и на слънце.Харесаха ми.Вакумирам всичко,което изсуша.На снимката са домати,моркови,тиквички.
Днес вакумирах зелен фасул и червено цвекло,но не съм снимала.

# 12
  • Мнения: 93
Ех, момичета
Все я мисля тази сушилня и все ме дострашава да купя. Живеем в апартамент, без тераса и единственото място, където мога да я сложа, за да я ползвам е на безкрайно малкия кухненски плот. Притесненията ми са свързани с евентуалното нагряване на плота, и миризмата, която ще се отделя при дългия процес на сушенето. ММ недолюбва да му мирише и отваря всичко широко за проветрение, дори след като съм свалила тенджера с картоф, примерно
И по тази причина миналата седмица заобикалях една машинка с 4 тавички в Кауфланд, хем беше за някакви 30-40 лева, и в крайна сметка пак я подминах.
Ама ако ме убедите, че тия страхове са предимно в главата ми, ще взема да си я взема, ако още е там /и яко става за тая работа всъщност, че много мъничка ми се видя, ама аз и други не съм гледала де/
💚💚💚
Завиждам Благородно на нагласените пликчета с изсушени лакомства.
💚💚💚

# 13
  • Мнения: 6 799
Моята машина я слагам на кухненски плот, не се нагрява.
На какво да мирише? На сушени плодове ли? Ами може и да мирише, на нас не ни пречи. Но щом на твоя мъж му мирише и след варени картофи, не знам.

# 14
  • София
  • Мнения: 17 592

Благодаря за новата тема!


Здравейте.

Купих си машина за сушене и уред за вакуумиране. Изсуших смокини и ги вакуумирах. Във фризера ли се държат вакуумираните сушени плодове и зеленчуци или може в шкаф?

Благодаря предварително.


Аз лично суша до сухо и съхранявам в буркани и хартиени пликове в шкаф.

# 15
  • Sofia
  • Мнения: 4 067
Колко време издържа пестил в буркан?

# 16
  • София
  • Мнения: 1 882
Мога ли да изсуша тиквички и как да ги нарежа, за да се получат най-добре?

# 17
  • Мнения: 18 635
Да, можете. За формичките - по желание - кръгчета, полукръгчета, кубчета.

# 18
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Тиквички на кръгчета овкусени с подправки семейството ги консумира, като чипс.

 Nolina , при сушенето има аромат, но на нас ни харесва. Нагряване няма на повърхността., аз слагам уреда на земята.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 15:13 от Вела

# 19
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Сега откривам темичката, имам сушилка за плодове и зеленчуци, но не съм я ползвала често. Каквото правих обаче, беше супер.

Благодаря за темата!
Някой вакумирал ли е сушени домати за съхранение
Да, разбира се, защо не.

# 20
  • Sofia
  • Мнения: 800
Здравейте, сега откривам темата, полезна и интересна, ще закупувам машина и аз, но не съм се спряла на марка, имаме домати много бих ги изслуша, и плодове също, може ли мнение и изпитана марка да ми препоръчате, не знам и какви са ценовите диапазони, как да различа качествената такава. От всички машинарии и фраери и пекарни и тост мейкъри това а нямам у нас и ми се иска🙂

# 21
  • Мнения: 1 914
Здравейте,  някой сушил ли е цели сливи и ако е да на колко градуса и време ориентировъчно?
Благодаря ви предварително!

# 22
  • Мнения: 1 301
Цяла зима си издържа. Като сушен плод си е.
Колко време издържа пестил в буркан?

# 23
  • Мнения: 4 212
Оф, момичета. Тази година съм много зле - само една сушилня домати съм направила до сега. В събота ще ходя до борсата за плодове и са надявам да наваксам.
Да кажа за питащите по-нагоре...
Моята машина е Горение, вече стана тригодишна и до това лято съм я ползвала доста активно. Доволна съм.
Сушила съм сини сливи само на половинки с нарязана с върха на ножа кожица за по-лесно изсушаване.
Не се отделя пара, защото градусите са макс 75, но обикновено работи на около 50.
Миризма си има, аз имам много чувствително обоняние и усещам всички миризми. Ама си мирише приятно на плодчета. Гадно мирише доматите докато се сушат.

# 24
  • София
  • Мнения: 17 592
Здравейте,  някой сушил ли е цели сливи и ако е да на колко градуса и време ориентировъчно?
Благодаря ви предварително!


Цели сливи (и изобщо плодове с костилки) не се сушат. Ако се изсушат с костилката след това си е абсурд да се консумират. Стават за варене, ама... кой би искал да си накисне хубавите сушени сливи!? Много по-добре са обезкостилчени.

# 25
  • София
  • Мнения: 14
Аз правих пестил от два вида сливи и две ябълки за разкош😃
Здравейте, запалих се да правя пестил, но моята машина (от Лидл) няма такава „тавичка” като във видеото от ютуб. Дайте идея как да го направя, така че да не потече разтвора. Благодаря предварително!

# 26
  • Мнения: 6 799
Хартия за печене мисля, че ще свърши работа. Не съм правила, но си спомням, че имаше такъв съвет преди време.

# 27
  • Мнения: 1 301
Аз нямам специална тава. На всичките ми тави поставям хартия за печене и така го правя. Но да има дупка по средата, заради въздуха.
Аз правих пестил от два вида сливи и две ябълки за разкош😃
Здравейте, запалих се да правя пестил, но моята машина (от Лидл) няма такава „тавичка” като във видеото от ютуб. Дайте идея как да го направя, така че да не потече разтвора. Благодаря предварително!

# 28
  • Мнения: 239
Здравейте,
Искам да изсуша десетина червени чушки без семената за Бъдни вечер.  Някой опитвал ли е? Нарязани плодове, зеленчуци и подправки съм сушила и съм много доволна.

# 29
  • Мнения: 2 367
Аз наколко години си суша чушки. Купувам т.нар.селски чушки от пазара. Първоначално защото са обемни, тавичките са леко повдигнати, но като поизсъхнат си лягат на място.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 08:36 от ravi

# 30
  • Мнения: 353
Аз наколко години си суша чушки. Купувам т.нар.селски чушки от пазара. Първоначално защото са обемни, кавичките са леко повдигнети, но като поизсъхнат си лягат на място.

Без семките,нали?

# 31
  • Мнения: 2 367
О, да. Измити и с махнати семки.

# 32
  • Мнения: 2 367
Някой правил си е домашна вегета? Моля кажете как сушите - наразяни на парченца или на едро и след това смилате в блендер..или по друг начин?

# 33
  • Мнения: 18 635
И по двата начина съм я правила, първото с рязането на дребно е по-пипкаво и крайният резултат иска повече място. Тази година ще меля всичко, отнема по-малко време и като обем накрая е по-малко.

# 34
  • here and now
  • Мнения: 4 319
Днес сложих малко праскови да видя какво ще се получи.
За текуща консумация са предвидени.
Ако някой е правил и съхранявал, моля да сподели опит.

# 35
  • Мнения: 6 799
Праскови съм сушила на резени. Моите бяха т. нар. местни праскови (те не са толкова сочни). След като изсуших, съхранявах в стъклен буркан.

# 36
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Съхранявам всичко в стъклени буркани.

# 37
  • Мнения: 4 212
Прасковите на тънки резени суша. Стават като чипс хрупкави и децата много ги харесват. По-напред съм писала - всички сушени съхранявам в кутии от сирене Родопско чудо най-отдолу в хладилника.

# 38
  • Мнения: 2 182
А какъв сорт домати сушите?

# 39
  • София
  • Мнения: 14
А какъв сорт домати сушите?
Тази година суших Рома и Розово Ръгби. Рома се получиха по-добре. По принцип трябва да е по-месест сорта домати. Ние изгребваме с лъжичка течната част със семките.

# 40
  • Мнения: 2 182
Благодаря, режат се наполовина, нали?

# 41
  • Мнения: 239
Сушила съм вкусни домати без течната част със семената, нарязани на парченца.

# 42
  • Мнения: 4 212
На колелца режа аз по дължината на доматите. Не махам нищо. Ромата са сухички и не тече нищо.

# 43
  • София
  • Мнения: 14
Благодаря, режат се наполовина, нали?

Да, аз ги режа наполовина.

# 44
  • Мнения: 1 307
Момичета, какакво мислите за този модел?

# 45
  • Мнения: 239
Момичета, какакво мислите за този модел?


И моята е Ронсън, но дизайнът е малко по-друг. Доволна съм.

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 800
На каква цена е този Ронсън?

# 47
  • Мнения: 239
На каква цена е този Ронсън?
66 лв. видях

# 48
  • Пловдив
  • Мнения: 3 631
Момичета, препоръчайте ми добра сушилня. Много държа да мога да суша кайсии в нея, и ако може да ми споделите тънкостите за тях. Живея в къща-площ много -не ме притеснява размера.

# 49
  • Мнения: 5 313
Момичета и момчета, някой някъде да е виждал този дехидратор марка Ezidri?

# 50
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Здравейте!
Някой да е сушил фурми?
Донесоха ми 3кг.,но няма как да ги изядем и ми се иска малко поне да ги позасуша да издържат по-дълго.

Вчера суших печурки.За 6-7ч.бяха готови.
Как да ги съхранявам?
В книжен плик и в шкаф,фризер  или в хладилник?

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 03:58 от Doli

# 51
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Здравейте!
Някой да е сушил фирми?
Донесоха ми 3кг.,но няма как да ги изядем и ми се иска малко поне да ги позасуша да издържат по-дълго.

Вчера суших печурки.За 6-7ч.бяха готови.
Как да ги съхранявам?
В книжен плик и в шкаф,фризер  или в хладилник?

Ако са добре изсушени, не е необходимо, да се съхраняват във фризер.
В стъклени буркани ароматът се запазва по-добре, отколкото в хартиени пликове.

# 52
  • Мнения: 6 059
Здравейте в книжката на уреда ми пише за  череши че могат да се сушат с костилки и  да се извадят на по- късен етап. Вие какво ще ме посъветвате.

# 53
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Според мен без костилки по-бързо ще се изсушат.

# 54
  • Мнения: 353
Здравейте!
Някой сушил ли е стар лук?Остана ми доста от миналогодишната реколта.Малко сложих във фризера, но искам да опитам и да изсуша.

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Не съм сушила лук,но ще стане 👍

# 56
  • София
  • Мнения: 1 866
Здравейте!
Някой сушил ли е стар лук?Остана ми доста от миналогодишната реколта.Малко сложих във фризера, но искам да опитам и да изсуша.

Сушила съм стар лук нарязан на филийки - доста бързо се изсуши. После го смилам и заедни с други сушени зеленчуци и подправки  си правя вегета за супи и ястия - дава чудесен аромат.

# 57
  • Мнения: 2 367
И аз така суша и смилам ,но не можах да издържа на миризмата на лук докато се сушеше.. Ужасно беше и го изхвърлих ,преди да го изсуша. Може би трябва сушилната да е на открито за сушене на лук.

# 58
  • Мнения: 395
Аз скоро си купих дехидратор и си направих уникални "кюфтенца" за здравословни  Hamburger

Рецепта : шепа орехи, шепа сл. семе, червена чушка, морков, лук, чесън магданоз, 2 с.л ленено семе, зехтин, няколко сушени домата, подправки на вкус + малко вода.
Всички тези неща се смесват в чопър или блендер и се получава гъста смес.
От нея се оформят 6-8 бургера.
Сушат се 14 часа от едната страна, после за още 4 ги обръщам и от другата.

Могат да се сервират в хлебче по избор или между две листа от айсберг с малко домашна майонеза, доматче или домашен кетчуп, авокадо, може кисела краставичка и лук



Бон Апети Blush

# 59
  • Мнения: 2
Момичета на скоро си взех дехидратор sencor sfd 6600bk.
Не знам дали нещо не греша,но по програма дава 2часа на 45градуса за сушене на подправки.
Вече 6 часа суша листа босилек и още не са готови.
Преди това правих 5тави смокини нарязани на половина и ми отне 10часа и пак не са перфектно изсушени.
Аз ли греша някъде?
Малко съм разочарована и ядосана и не знам дали да не го върна 😔😔😔

# 60
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
И друг да вземете, пак ще става бавно. Сушенето на по-ниска температура отнема доста време. Сушила съм и над 2 денонощия, ако са по-големи парчета.

# 61
  • Мнения: 18 635
Смокини няма как за 10 часа, повече трябва, особено, ако ги искате "да дрънчат".

Преди всичко вижте дали нагрява там, където е въздушната струя - понеже една година бях взела от Лидл дефектен дехидрататор, който не нагряваше и духаше само студена струя. Ако нагрява добре на 70 градуса, значи просто трябва по-дълго време за сушенето.

# 62
  • Мнения: 1 430
Аз миналата година що смокини изсушиих... На 70гр и със сигурност далеч повече от 10 часа. Подправки и билки ММ суши тази година доста, върл маниак на чайовете е и от пролетта започна със сушенето на билки, но ги реди вечерта и пуска машината, на сутринта са готови. Моята е с 9 тави, не знам дали има значение за времето за сушене, но предпочетохме да побира повече с едно зареждане.

# 63
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Билките за чай се сушат много бързо на сухо място,не е нужно в сушилня.Дори не знам дали топлината няма да им промени вкуса 🤔

# 64
  • Мнения: 1 430
Да, но се притесняваме да не се прашат. Живеем на оживена улица с доста прах и затова предпочитаме в уреда.

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Навсякъде е прашно.
Билките за чай суша вътре,на хартия.

# 66
  • Мнения: 2
Смокини няма как за 10 часа, повече трябва, особено, ако ги искате "да дрънчат".



Преди всичко вижте дали нагрява там, където е въздушната струя - понеже една година бях взела от Лидл дефектен дехидрататор, който не нагряваше и духаше само студена струя. Ако нагрява добре на 70 градуса, значи просто трябва по-дълго време за сушенето.

Сега го заредих с мента и ще видим …пуснах я за 10часа на 45градуса.
А за смокините не исках да са адски твърди .
Реших да пробвам два пакета във вакуумна опаковка и в шкафа и два в опаковка,но във фризера .
Други път ще ги изсуша максимално и в буркан.

# 67
  • Мнения: 1 430
Моите миналогодишни смокини ги държа вакуумирани и в шкаф. Ама толкова много имам, че се чудя какво да ги правя. Тази година още не са започнали да зреят масово, че да суша.

Доли, ММ бере в големи количества билки, тъй като пие по 2л чай на ден от различни растения. Имаме един двукрилен гардероб с рафтове, нареден с неговите билки само, подредени в опаковки и  надписани 😃

# 68
  • Под Слънцето
  • Мнения: 3 761
Ей ме на и мен тук. Привет!  Преди известно време трябваше да опукам едни ваучери в Емаг и след като се чудих няколко часа какво да взема, си купих Деу. Време е да го разопаковам и да го оползотворя. Ще питам това-онова тези дни... Wink

# 69
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 898
Аз скоро си купих дехидратор и си направих уникални "кюфтенца" за здравословни  Hamburger

Рецепта : шепа орехи, шепа сл. семе, червена чушка, морков, лук, чесън магданоз, 2 с.л ленено семе, зехтин, няколко сушени домата, подправки на вкус + малко вода.
Всички тези неща се смесват в чопър или блендер и се получава гъста смес.
От нея се оформят 6-8 бургера.
Сушат се 14 часа от едната страна, после за още 4 ги обръщам и от другата.

Могат да се сервират в хлебче по избор или между две листа от айсберг с малко домашна майонеза, доматче или домашен кетчуп, авокадо, може кисела краставичка и лук



Бон Апети Blush

Ще се опитам да си направя. Изглежда апетитно. Моята машина не съм я пускала от много време, но трябва да я посъбудя.

# 70
  • Мнения: 154
Дехидратора ми духа студена струя, дали се е развалил? Понеже съм го използвала само веднъж отдавна и не помня как е духал, вчера го пуснах и духаше студено.

# 71
  • Мнения: 2 141
Зависи от градусите. На 60-70 трябва да духа горещо.

# 72
  • Мнения: 1 726
Здравейте, някой сушил ли е цели червени чушки(пипер) в дехидратор? Виждам само ,,рецепти,, за нарязани на парчета, но аз искам цели. Побират се някак. Въпрост е, дали няма да отнеме прекалено дълго време.

# 73
  • Мнения: 239
Веднъж опитах да суша цели чушки, но по време на процеса се отказах. За пълнене замразявам малко.

# 74
  • Мнения: 1 726
Веднъж опитах да суша цели чушки, но по време на процеса се отказах. За пълнене замразявам малко.
А защо се отказахте ? Много бавно става,или нещо не ви хареса резултата?
Искам сушени за пълнене, пресни(иоо замразени сурови) не обичаме много и 2-3пъти готвим лятото и ни е достатъчно

# 75
  • София
  • Мнения: 1 866
Здравейте, някой сушил ли е цели червени чушки(пипер) в дехидратор? Виждам само ,,рецепти,, за нарязани на парчета, но аз искам цели. Побират се някак. Въпрост е, дали няма да отнеме прекалено дълго време.

Сушила съм цели чушки, но бяха Гороглед, т.е сорта за сушени чушки, не месестите. Изсушиха се чудесно, но предвид факта, че са цели процесът беше малко по-дълъг,  Месести пиперки не бих сушила цели, тях ги предпочитам замразени.

# 76
  • Русе
  • Мнения: 765
Аз суша цели чушки в сушилня. След като ги изтърбуша ги набождам с нож от  всички страни за да стане по-бързо сушенето, след като се напълнят не им личи. Но въпреки това става бавно. Домашни чушки ми стават за два дена, или два дена и половина. Суша нощем и ако през деня има някой в къщи, ако няма- само нощем включвам сушилнята. Купените чушки са по-големи, по-месести, по-водни и стават по-бавно. След сушене те стават по-лъскави от домашните, отделят сладникав лепнещ сос и ми се е случвало след сушене да са залепнали и при накисване във вода за готвене да не могат да се отворят, като се опитваш да разлепиш се късат. Но продължавам да суша и домашни и купени, според мен при всички положения са по-добри от купените сушени чушки. Преди Бъдни вечер подарявам пакетчета на роднини и приятели и всички много им се радват.

# 77
  • Мнения: 1 914
А на колко градуса ги сушите чушките?

# 78
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз бих сушила като доматите - на макс, т.е. обикн това са 70°.

# 79
  • Мнения: 239
Веднъж опитах да суша цели чушки, но по време на процеса се отказах. За пълнене замразявам малко.
А защо се отказахте ? Много бавно става,или нещо не ви хареса резултата?
Искам сушени за пълнене, пресни(иоо замразени сурови) не обичаме много и 2-3пъти готвим лятото и ни е достатъчно
Сортът беше с тънки стени, специален за сушене, но ми се видя ужасно бавно. Срязани се сушат чудесно. Ние почти не ядем пълнени чушки. Само за Бъдни вечер замразявам малко. Домашни са и вкусът е чудесен. Правя си малко червен пипер от сушените чушки (нарязани). Става страхотен!

# 80
  • Мнения: 1 914
Как ги меляте след сушенето чушките за червен пипер?

# 81
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Как ги меляте след сушенето чушките за червен пипер?

С мелничката за ядки/кафе на робота.

# 82
  • Мнения: 2 367
Аз суша цели чушки, но селски.
Бавно става, за 3-4 дни на 55 градуса.
Големи чукши не знам как ще станат. То чушката надига тавичките , защото разстоянието между тях е малко - поне на моят уред - от Лидъл. Не пречи да опитате, така ще разберете със сигурност става ли и ще ни кажете и на нас.

# 83
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
То може да не се слагат всичките тавички, избираш колко и на какво ниво да сложиш, поне на моя уред.

# 84
  • Мнения: 2 367
Като и да ги сложа е все тая. Те влизат една в друга. Като чушката е по-дебела подвига тавичката.

# 85
  • Мнения: 1 726
След 10 часа на 55градуса 🤣

Пуснах ги още 10 часа и ще видим.
Но 55градуса ми се стори много, сложих 50, да не ги опека накрая. Че за печени чушки има по-бързи и икономични рецепти😆
В чушките от най-долният ред имаше събрала се вода, изсипах я но ми е странно защо се е събрала.
Иначе правих сушени домати, за около 10 часа станаха супер.Бяха едни дебели месести розови, неподходящ за сушене сорт, но понеже са домашни и много вкусни.

# 86
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
След 10 часа на 55градуса 🤣

Скрит текст:
Пуснах ги още 10 часа и ще видим.
Но 55градуса ми се стори много, сложих 50, да не ги опека накрая. Че за печени чушки има по-бързи и икономични рецепти😆
В чушките от най-долният ред имаше събрала се вода, изсипах я но ми е странно защо се е събрала.
...

Изпарението е с посока нагоре. В случая водната пара стига до горната част на пиперката и там кондензира, след което пада надолу.

Надупчени ли са, за да се улесни изпарението на водата?

# 87
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Не бих си причинила толкова дълго сушене и чакане с неясен краен резултат.
Продават хубави сушени чушки/плоски/,около 3-4лв за 10-12бр.

# 88
  • Мнения: 1 726
Не бих си причинила толкова дълго сушене и чакане с неясен краен резултат.
Продават хубави сушени чушки/плоски/,около 3-4лв за 10-12бр.
Да, напълно съм съгласна. Но уреда ми е нов и просто от любопитство. А и мъжът ми купи огромно количество и се чудя какво да ги правя и екпериментирам.То е ясно, че не е за по-евтино😄.
За протолола, вече 26 часа, още не са готиви.

# 89
  • Мнения: 2 367
Ти пък моитие от понеделник сутрин съм ги сложила и още има 5-6 бр. които не са готови Sad На места още са меки

# 90
  • Мнения: 610
Чушките не е ли най-лесно на една връвчица да се нанижат и в сухо помещение да си стоят… уреда ми изглежда като за по-малки зеленчуци или плодове.

# 91
  • Мнения: 2 367
Да, сигурно е по-добре, но няма къде да ги сложа на връвчица - трябва да е проветриво и сенчесто. Пък и не суша кой знае колко. Като за Бъдни вечер и по някоя чушка в боб.

# 92
  • Мнения: 1 914
Здравейте, случвало ли се е на някой, като суши месо отвън да го запечатват подправките и отвътре да остава меко  месото и да не може да се изсуши хубаво?
Къде бъркам?

# 93
  • Мнения: 395
Суровоядски тортили на дехидратор

1. Морковена пулпа или настъргани моркови
2. Кокосови стърготини или кокосово брашно
3. Ленено семе смляно
4. Зехтин, самардала, чесън, червен, черен пипер
5. Малко вода

Полученото “тесто” се разстила на хартията и се суши денонощие ( зависи от дебелината и големината на питките)

Честно казано си мисля следващия път да ги направя по-малки.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 22:02 от Ea_

# 94
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Ea_, а водата защо добавяш? Без нея не се ли оформя? Брашното от кокос поема доста течност, но ми се струва странно първо да се добавя вода, а после да се чака тя да се изпари.

Сигурно става вкусно!

# 95
  • Мнения: 395
Вела, иначе съставките не се слепват, остават на трохи. Имай предвид, че аз ползвам морковена пулпа, тя ми остава от сока, който пия ежедневно и е доста суха.
Разбира се, добавя се МЪНИЧКО вода, колкото да реагира и смляното ленено семе.

Аз в посочения пример ползвах кокосови стърготини, с брашно може би ще станат по-гладки питки. Но и тези се получиха изненадващо добре!

Ще направя сега и едни гъбени кюфтенца на дехидратора.. и ще сглобим бургера JoySunglasses

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт