Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 3

  • 8 688
  • 95
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 610
Чушките не е ли най-лесно на една връвчица да се нанижат и в сухо помещение да си стоят… уреда ми изглежда като за по-малки зеленчуци или плодове.

# 91
  • Мнения: 2 352
Да, сигурно е по-добре, но няма къде да ги сложа на връвчица - трябва да е проветриво и сенчесто. Пък и не суша кой знае колко. Като за Бъдни вечер и по някоя чушка в боб.

# 92
  • Мнения: 1 910
Здравейте, случвало ли се е на някой, като суши месо отвън да го запечатват подправките и отвътре да остава меко  месото и да не може да се изсуши хубаво?
Къде бъркам?

# 93
  • Мнения: 393
Суровоядски тортили на дехидратор

1. Морковена пулпа или настъргани моркови
2. Кокосови стърготини или кокосово брашно
3. Ленено семе смляно
4. Зехтин, самардала, чесън, червен, черен пипер
5. Малко вода

Полученото “тесто” се разстила на хартията и се суши денонощие ( зависи от дебелината и големината на питките)

Честно казано си мисля следващия път да ги направя по-малки.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 22:02 от Ea_

# 94
  • Добрич
  • Мнения: 5 456
Ea_, а водата защо добавяш? Без нея не се ли оформя? Брашното от кокос поема доста течност, но ми се струва странно първо да се добавя вода, а после да се чака тя да се изпари.

Сигурно става вкусно!

# 95
  • Мнения: 393
Вела, иначе съставките не се слепват, остават на трохи. Имай предвид, че аз ползвам морковена пулпа, тя ми остава от сока, който пия ежедневно и е доста суха.
Разбира се, добавя се МЪНИЧКО вода, колкото да реагира и смляното ленено семе.

Аз в посочения пример ползвах кокосови стърготини, с брашно може би ще станат по-гладки питки. Но и тези се получиха изненадващо добре!

Ще направя сега и едни гъбени кюфтенца на дехидратора.. и ще сглобим бургера JoySunglasses

Общи условия

Активация на акаунт