За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 636
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии...
Нали пита какво тесто...
Иначе Биляна ти посочи тема с рецепти, а ето най-обикновеното тесто - https://recepti.gotvach.bg/r-93084-%D0%9E%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B … D1%81%D1%82%D0%BE

# 61
  • Мнения: 3 172
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии...
Нали пита какво тесто...
Иначе Биляна ти посочи тема с рецепти, а ето най-обикновеното тесто - https://recepti.gotvach.bg/r-93084-%D0%9E%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%B … D1%81%D1%82%D0%BE

Няма как такива бисквити да се получат с тесто, в което има яйца и бакпулвер. Яйцата сами по себе си са набухвател, а за бакулвера да не говорим - абсурд да се запазят формичките.
Търсете рецепта за масленки или маслено тесто, в която да няма яйце. Аз съм правила многократно такива, но сега рецептите ми не са при мен и не мога да напиша точните дози. Но съставките са масло (или мас), брашно, пудра захар и ванилия.

# 62
  • Мнения: 1 137
Здравейте,
търся рецепта за някаква хубава сладка марината за ребра, ако може да съдържа мед и соев сос 😁
Несериозно звучи...
Ау да, изобщо не съм погледнала постовете на горе, явно не съм очаквала, че някой е питал същото малко преди мен.. извинявам се 😁

# 63
  • Мнения: 5 059
Много ви благодаря,сега остава да дойде от Китай точилката и почвам опити Grinning

# 64
  • Мнения: 1 339
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии,а по- скоро като чаени....ако се надуват ще се развали релефа,затова търся такива плоски да си останат.
Виж и  тези коледни бисквити.

# 65
  • Мнения: 9 145
Здравейте, кулинари:) Искам да направя спагети карбонара, но много отдавна не съм правила и забравих точната рецепта. Е, правила съм ги два или три пъти, та затова, но бяха изключително вкусни. В интернет не откривам рецептата.
Помня, че беше с:
*течна сметана + прясно мляко
*бяло вино
*жълтъци
*масло
*бекон

Имаше някакви тънкости относно чесъна - кога се слага да се запържи, но да не прегаря? Заедно с бекона ли(той се пържи поне 3-4минути)?
Сметаната трябваше да се бърка на ниска степен и докато се сгъсти, но май не трябваше да завира? Така ли е?
Жълтъците сякаш се слагаха най-накрая, вече в готовите спагети и не се обработваха допълнително (сваряват се от топлината на спагетите). Не ги прибавях към сметаната и млякото.
Колко жълтъка се слагат?
Виното кога се слага?

Изръчках сумата рецепти и такава не намерих, а точно от сайт в Интернет съм я вземала. Ше съм ви много благодарна за помощта и насоките!
В карбонара няма нито сметана, нито прясно мляко.  Ако си правила с такива е било нечия импровизация
https://pep-4o.blogspot.com/2017/10/blog-post_18.html?m=0
А чесънът във всички рецепти се запържва колкото да пусне аромат, защото ако покафенее, вече горчи.

# 66
  • Мнения: 9 600
Маслени сладки без набухвател - класически шортбред.
Че са и вкусни.

# 67
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Здравейте, кулинари:) Искам да направя спагети карбонара, но много отдавна не съм правила и забравих точната рецепта. Е, правила съм ги два или три пъти, та затова, но бяха изключително вкусни. В интернет не откривам рецептата.
Помня, че беше с:
*течна сметана + прясно мляко
*бяло вино
*жълтъци
*масло
*бекон

Имаше някакви тънкости относно чесъна - кога се слага да се запържи, но да не прегаря? Заедно с бекона ли(той се пържи поне 3-4минути)?
Сметаната трябваше да се бърка на ниска степен и докато се сгъсти, но май не трябваше да завира? Така ли е?
Жълтъците сякаш се слагаха най-накрая, вече в готовите спагети и не се обработваха допълнително (сваряват се от топлината на спагетите). Не ги прибавях към сметаната и млякото.
Колко жълтъка се слагат?
Виното кога се слага?

Изръчках сумата рецепти и такава не намерих, а точно от сайт в Интернет съм я вземала. Ше съм ви много благодарна за помощта и насоките!
В карбонара няма нито сметана, нито прясно мляко.  Ако си правила с такива е било нечия импровизация
https://pep-4o.blogspot.com/2017/10/blog-post_18.html?m=0
А чесънът във всички рецепти се запържва колкото да пусне аромат, защото ако покафенее, вече горчи.
Тъкмо това щях да пиша... Simple Smile
Карбонара е само с жълтъци, евентуално и цяло яйце, пекорино/пармезан и черен п-р...останалото е пастата и гуанчалето/панчета/бекон. Толкова. 
Чесън по принцип се пържи секуди... към 30, щом леко си промени цвета.

# 68
  • In transit
  • Мнения: 11 996
Здравейте, кулинари:) Искам да направя спагети карбонара, но много отдавна не съм правила и забравих точната рецепта. Е, правила съм ги два или три пъти, та затова, но бяха изключително вкусни. В интернет не откривам рецептата.
Помня, че беше с:
*течна сметана + прясно мляко
*бяло вино
*жълтъци
*масло
*бекон

Имаше някакви тънкости относно чесъна - кога се слага да се запържи, но да не прегаря? Заедно с бекона ли(той се пържи поне 3-4минути)?
Сметаната трябваше да се бърка на ниска степен и докато се сгъсти, но май не трябваше да завира? Така ли е?
Жълтъците сякаш се слагаха най-накрая, вече в готовите спагети и не се обработваха допълнително (сваряват се от топлината на спагетите). Не ги прибавях към сметаната и млякото.
Колко жълтъка се слагат?
Виното кога се слага?

Изръчках сумата рецепти и такава не намерих, а точно от сайт в Интернет съм я вземала. Ше съм ви много благодарна за помощта и насоките!
Паста Карбонара, автентична рецепта: https://www.mycookingcreations.com/2022/10/pasta-alla-carbonara.html

# 69
  • Мнения: 1 434
Здравейте! Може ли да ми кажете къде в София мога да намеря конци за печене на месо-тези, с които се увива месото, за да не се разпада при печене.

# 70
  • Мнения: 1 239
От италиански магазин купих пюре от кестени в буркан. Какво да го правя?

# 71
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
От италиански магазин купих пюре от кестени в буркан. Какво да го правя?
А! И защо го купи?

# 72
  • Мнения: 14 168
Аз пък го купих от Лидъл и имам същия въпрос. Joy Joy
П.П. Купих го, защото беше на промоция. Joy Joy
На моето бурканче пише, че може да се вложи в крем за торта и сладкиши. Моето е крем, не знам едно и също ли е с пюрето.

# 73
# 74
  • Мнения: 9 600
Здравейте! Може ли да ми кажете къде в София мога да намеря конци за печене на месо-тези, с които се увива месото, за да не се разпада при печене.


Където продават конци.

Общи условия

Активация на акаунт