За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 262
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 2 756
Благодаря на всички за включванията.

Стана работата Simple Smile

Мирише добре, на вкус е направо супер като за нещо без мазнина. Разбира се, ако беше с олио, щеше да е по-вкусно. А за не-постещи, ехе... масълце, кашкавалче... но да не се отплесвам. Simple Smile



Скрит текст:

Ето преди завиване, със суров патладжан се престраших:



Така изглежда завито ролце:



Пекох директно на хартия, отлепват се лесно за моя радост. Ето ги по време на печене:




По-късно ще врътна и един постен хляб и вечерята готова Simple Smile

Ще се радвам на идеи за "готвено" без мазнина. Предишната "гощавка" при т.нар. строг пост се състоеше от яхния от червена леща с лук, чесън, морков и зелени пиперки, пак без олио. Даже и на мен ми хареса.

Дали харесват тофу, ще питам довечера. Картофите май са им омръзнали, пък и не съм сигурна как се яде картоф без мазнина.

# 16
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 297
Ще се радвам на идеи за "готвено" без мазнина.
Зеленчуково суши.

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Здравейте и благодаря за новата тема.
Влизам направо с един може би труден въпрос.

За утре трябва да приготвя ястие за постещи, но освен веган, трябва и да е без олио. Еър фраер нямам. Мисля да направя патладжанени ролца, имам бегъл спомен за такава рецепта, но не я намирам.
Не си питала за други идеи,но ще си позволя да ти кажа.Понеже имам приятели вегани правих няколко пъти тези рецепти.По-гъст качамак изсипваш в тавичка (за пица най удобно)отгоре редиш зеленчуци,настъргваш тофу и запичаш за кратко.Другото е пълнен картоф със зеленчуци(кис. краставички ,царевица ,боб ,чушка други каквито искаш)
Такъв по-гъст е много вкусен и грилован, пък е и представителен. Simple Smile  С черита на клонка и полято с балсамов  сос.

Скрит текст:

... Предишната "гощавка" при т.нар. строг пост се състоеше от яхния от червена леща с лук, чесън, морков и зелени пиперки, пак без олио.
А с олиото става трепач. Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 14:56 от Morena

# 18
  • Мнения: 6 877
като няма мазнина има повече въглехидрати , което не е за мен, но мога да предложа хляб, варени гевреци, сухари, оризови вафли ... както и всякакви зеленчуци сурови или варени. Вареното зеле ми мирише ужасно, но немците го ядат. А пък брюкселското още по гадно мирише и още повече го яадат. Но са полезни и можеш да сложиш само сол, лимон или червен и черен пипер и да си го хапнеш. Както казах обаче това не е за мен.

# 19
  • София
  • Мнения: 7 934
Благодаря на всички за включванията.

Стана работата Simple Smile

Мирише добре, на вкус е направо супер като за нещо без мазнина. Разбира се, ако беше с олио, щеше да е по-вкусно. А за не-постещи, ехе... масълце, кашкавалче... но да не се отплесвам. Simple Smile



Скрит текст:

Ето преди завиване, със суров патладжан се престраших:



Така изглежда завито ролце:



Пекох директно на хартия, отлепват се лесно за моя радост. Ето ги по време на печене:




По-късно ще врътна и един постен хляб и вечерята готова Simple Smile

Ще се радвам на идеи за "готвено" без мазнина. Предишната "гощавка" при т.нар. строг пост се състоеше от яхния от червена леща с лук, чесън, морков и зелени пиперки, пак без олио. Даже и на мен ми хареса.

Дали харесват тофу, ще питам довечера. Картофите май са им омръзнали, пък и не съм сигурна как се яде картоф без мазнина.
В основната част на Великия пост (без първата и последната седмица) само в сряда и петък се яде без растителна мазнина.

# 20
  • Варна
  • Мнения: 2 756

В основната част на Великия пост (без първата и последната седмица) само в сряда и петък се яде без растителна мазнина.

Точно така, за тези дни се опитвам да им разнообразя живота.

# 21
  • Мнения: 9 123
Този терин от полента съм го правила за постещ младеж със спанак и гъби, без сирене. https://pep-4o.blogspot.com/2010/11/blog-post_14.html?m=0 стои много добре

# 22
  • Мнения: 6 877
Последното и аз много го харесах и бих го пробвала, но се страхувам че няма да стане . На мен такъв фал ми се получ с един царевичен грис. Стана на кора. Хвърлях го.

# 23
  • Мнения: 1 201
Здравейте, може ли изпитана рецепта за хубава спаначена супа със застройка?
Благодаря предварително Simple Smile

# 24
  • Мнения: 7 292
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
1. Някой правил ли е и как " дробчета по селски" но със свински черен дроб? Върти ми се идея да го сложа в тавичка( или в йена с капак) с много лук на полумесеци, червена и зелена чушка, черен пипер, мазнина и  в еърфрайера.( тип фурна )
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?

# 25
  • София
  • Мнения: 19 319
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
1. Някой правил ли е и как " дробчета по селски" но със свински черен дроб? Върти ми се идея да го сложа в тавичка( или в йена с капак) с много лук на полумесеци, червена и зелена чушка, черен пипер, мазнина и  в еърфрайера.( тип фурна)
1. Да, внимавай да не го препечеш, че той е по-твърд от пилешките. Може да му сложиш и настъргани моркови и домати, но това е въпрос на вкус.

Готвя дроб на котарака си на тънки резени, леко запържен и после задушен с малко вода в тиган с капак. Яде като разпран.

# 26
  • Мнения: 6 877
аз му нарязвам наситно ябълка и му слагам или малко бира или малко  бяло вино. при сервиране парченца лимон и магданоз

# 27
  • Русе
  • Мнения: 5 230
Скрит текст:
Нахлувам в новата тема с два въпроса:
1. Някой правил ли е и как " дробчета по селски" но със свински черен дроб? Върти ми се идея да го сложа в тавичка( или в йена с капак) с много лук на полумесеци, червена и зелена чушка, черен пипер, мазнина и  в еърфрайера.( тип фурна )
............................................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/06/blog-post.html


Скрит текст:
Здравейте, може ли изпитана рецепта за хубава спаначена супа със застройка?
Благодаря предварително Simple Smile

Без застройка, със зелении.

# 28
  • Мнения: 12 066
Здравейте, може ли изпитана рецепта за хубава спаначена супа със застройка?
Благодаря предварително Simple Smile
Спаначената супа на Мikkey. Чудесна е. https://www.mycookingcreations.com/2009/05/zuppa-di-spinaci.html?m=1

# 29
  • софия
  • Мнения: 25 627
2 . Сурови червени чушки( изчистени от семениците) могат ли да се замразят без да се бланшират и после да се ползват за пълнене?
Не съм правила, но няма причина да не може. Единствено ще ти заемат повече място във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт