На Великден е най-вкусно с Président!

  • 20 645
  • 631
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 32
Палачинки „Мики маус“

Необходими продукти:
1 яйце
25 г захар
130 мл прясно мляко
30 г разтопено масло
130 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.л. сол
200 г сирене
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцата със захарта. Като бъркате добавете млякото, маслото, брашното с бакпулвера и солта. Изсипете сместа в пош.
Загрейте тиган, намаслете леко и с помощта на поша оформете „Мики маус“ като първо правите голямо кръгче за „глава“ и след това две малки за „ушенца“. Печете от двете страни до загар като на стандартни палачинки.
Сервирайте със сирене и леко намазани с още масло докато са горещи, което ще се разтопи наустоимо.

# 601
  • Мнения: 10
Малки питки цветя

Необходими продукти:

1 кг. и 300 г брашно за баница
2с.л. суха мая
2с.л. захар
200 мл.мляко и 200 мл.вода
100 мл.олио и 100 мл.разтопено масло
2 с.л.кисело мляко
1 цяло яйце  2 белтъка
2 ч.л сол

Начин на приготвяне:
1.Затоплям млякото и водата за минута в микровълновата добавям маята и захарта и оставям да се активира маята за пет минути в голяма купа. След като шушне маята слагам киселото мляко, мазнината и яйцата разбърквам с телена бъркалка добре и добавям пресятото предварително брашно половината от него със солта разбърквам първо с дървена лъжица и на два пъти добавям и останалото брашно меся хубаво с ръце докато стане меко, но не лепнещо тесто.

2. Оставям го в не загрята фурна докато си удвои обема за около час. Готовото вече добре втасало тесто го разделям на малки топки на големината на мандарина. Всяко топче отварям леко с ръка слагам плънката сирене или шунка с лютеничка и затварям пак на топка, натискам леко с ръка топката и на центъра слагам капачка от шише, правя разрез от капачката навън с остър нож общо 8 разреза за да вземе формата на цветенце.

3. След като съм готова с всички топченца оставям ги да втасат пак за 20 - тина минути. Мажа с жълтък и мятам в предварително загрята фурна на 190 градуса докато станат златисти иначе казано за 15 минути толкова ми отне. Излязоха 3 тави.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 23:01 от АдиМехмедова

# 602
  • Мнения: 205
Една от най-любимите ми закуски, защото е бърза и лесна са "макарони със сирене" Simple Smile 
Като не мога да измисля друго за закуска - Макаронките със сиренце ме спасяват

# 603
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Хрупкави пурички

Една бърза и любима рецепта за закуска, на  цялото семейството
Необходими продукти :
1 пакет триъгълни кори
2 яйца
350гр.сирене Президент
1ч.л.сода бикарбонат
1кофичка кисело мляко
1/2ч.ч.олио

В купа първо слагаме киселото мляко и содата,за да "шупне". Добавяме и останалите съставки. На Всеки лист, слагаме от сместа и завиваме от двата края, към единият. Нареждаме в тава и мажем с олио и жълтък отгоре, всяка пуричка. Печем 35минути за 170градуса.



Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 17:19 от сикрет

# 604
  • Мнения: 11 762
Любими парени хлебчета за закуска.
Правя ги с микс от бяло брашно и пшеничен или царевичен грис, но се получават вкусни и с пълнозърнесто брашно.
Вътре са кухи и след изпичане срязвам и пълня със солена или сладка плънка.
Ако ще ги хапваме сладки, може да се добави 50 г захар към сместа. А ако ще са солени, 1/2 ч. л. сол към сместа.
В случая направих солен вариант и са с бяло пшенично брашно и пшеничен грис.



За 16 броя:
250 мл прясно мляко
100 г краве масло
1/2 ч. л. сол
50 г пшеничен грис
100 г бяло пшенично брашно
1/2 ч. л ким в сместа

3 яйца

За поръсване: ким и черен кимион по желание


Млякото, маслото и солта се поставят в тенджерка на котлона и сместа се оставя да заври. Наведнъж се изсипват смесените грис, ким и бяло брашно и сместа се разбърква енергично с лъжица, докато се събере на топка. Разбърква се още за 30 секунди и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади за 30 минути.
Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква с лъжица, докато се поеме от сместа.
Тава за печене се покрива с хартия за печене. С помощта на две лъжици се оформят 16 топчета и се подреждат на разстояние едно от друго в тавата.
Поръсват се с ким и черен кимион.
Фурната се загрява на 180 градуса с долно нагряване + вентилатор.
Хлебчетата се слагат на второ ниво от долу нагоре и се пекат 30 минути.

# 605
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Закуска с хляб

Ако ви е останал цял един стар хляб/ако не, може да закупите 1 пакет хляб за тост/ и се чудите какво да направите, това е вашата закуска

Необходими продукти :
1 пакет стар хляб/хляб за тост
500гр.кашкавал
250гр.сирене Президент
3 яйца
250мл прясно мляко
1пакетче масло Президент

Настъргваме кашкавала и сиренето, след което ги разделяме на 3 равни части. Отрязваме корите на хляба. Намазваме тава с разтопеното масло Президент и подреждаме:1 ред хляб, настърган кашкавал и сирене ,1 ред хляб, настърган кашкавал и още един ред така/ако ви е По-малка тавата, ще са повече редове, но последният ред трябва да е със кашкавала и сиренето/.
Разбиваме яйцата с прясното мляко и получената смес изливане отгоре. Печем 30 минути на 180градуса.

# 606
  • София
  • Мнения: 10 977
Сладкиш с плодове и белтъчена глазура

• 3 бр. яйца
• 3 с.л. брашно
• 150 г захар
• 1 бр. бакпулвер
• 1 бр. портокал
• 2 бр. киви
• 1 и 1/2 бр. ябълка
За глазурата:
• 2 бр. белтъци
• 100 г пудра захар

 Белтъците от яйцата се разбиват на гъста пяна. Добавя се захарта и продължава да се разбива до получаване на блестяща белтъчена маса. Добавят се един по един жълтъците. Разбива се още малко. След това се сипва брашното, предварително размесено с бакпулвера. Разбърква се няколко пъти, колкото да се поеме брашното, като се внимава да не спадне сместа.
В намазнена форма с размери 22х22 см се сипва половината от тестото. Върху него се подреждат обелените и нарязани на филийки портокал и киви. Отгоре се сипва останалата част от тестото и върху него се подрежда обелената, почистена и нарязана на полумесеци ябълка. Тавата се слага в предварително загрята на 180С градуса фурна. Пече се 25-30 минути.
Белтъците за глазурата се разбиват с щипка сол, а след това се добавя и захарта. Разбива се до получаване на гъста смес.
Сладкишът се изважда от фурната. Върху него се разпределя глазурата. Температурата на фурната се намалява на 150С градуса и сладкишът се връща за още 30 минути, докато покафенее отгоре.

# 607
  • Мнения: 983
Откакто открих тази рецепта, това е предпочитаната закуска у нас:
Мързелива баница
2 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. бакпурвер
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. сол (равна)
 200 г краве сирене Президент

В купа разбъркайте брашното, содата, бакпулвера и солта.
В отделен съд разбийте за кратко яйцата, млякото и олиото.
Прибавете сместа с яйцата към сухите съставки. Разбъркайте много добре, докато получите гъсто и еднородно тесто.
Към тестото добавете и сиренето, което предварително сте натрошили. Разбъркайте.
Излейте сместа в добре намазана с олио тавичка или такава, която сте покрили с хартия за печене.
Изпечете мързеливата баница в предварително загрята фурна на 180° С за около един час до златисто.

# 608
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Пърленки
4с.л.кисело мляко
1 баппулвер
1/4 ч.л.Сол
2.с.л.олио
Брашно - до меко тесто /400гр може и повече, може и по-малко/
300гр сирене Президент
Масло Президент
Шарена сол

Омесваме тесто, което втасва 1 час. Едните пърленки са са печени на сач, другите пърленки са печени на дървено барбекю. След печене, ги намазвам с масло и поръсвам със шарена сол. Понякога добавям сирене в самото тесто, а друг път отделно го нарязвам в чиния.





# 609
  • Мнения: 1 039
Един по различен щрудел

1 пакет кори
1 пакет масло Président
4-5 ябълки
обикновенни бисквити
Портокалови и лимонови кори
Настъргваме ябълките и добавяме бисквитите да абсорбират сока им. Добавяме и портокаловите и лимонови корички( аз имам домашно приготвени и слагам по една лъжица), въпрос на вкус. Ние не слагаме захар, така я харесваме , но по желание може да се добави. Понякога слагаме и вместо обикновенни шоко бисквити.
Мажем с масло между две кори. Слагаме плънка и навиваме. Печем на 160-170 градуса до готовност

# 610
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Малки питки от готово тесто

Необходими продукти :
500гр.готово тесто
200гр.кренвирши
2 домата
150гр.сирене Президент
4с.л.олио

Разделям тестото на 20 парчета и оформям като малки питки. Нареждам в тава/и. Нарязвам кренвиршите на ситно и ги разбърквам с 2 с.л.олио.В отделен съд разбърквам предварително нарязаните на ситно домати, сиренето и останалото олио. Върху всяка мини питка, слагам част от двете плънки. Пече се в зарята фурна, на 180градуса за 15-20 минути.

# 611
  • Мнения: X
Панирани филии с канелена захар. Нарязваме филии сух бял хляб, потапяме ги в студено мляко или вода, след това в добре разбито яйце и веднага ги пържим в силно сгорещено олио. Пържим филийките, докато получат златист цвят и от двете страни, слагаме ги в дълбок съд, поръсваме ги с пудра захар, смесена с канела и веднага захлупваме съда, за да омекнат.

# 612
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Бързи рула за закуска, от хляб

Една лесна и бърза закуска.
Необходими продукти :
3 яйца
2с.л.майонеза
50гр.сирене Президент
12 хлебчета за тост

Сваряваме яйцата, след което ги обелваме и намачкваме с вилица. Към тях добавяме майонезата и предварително настърганото сирене,и разбъркваме.Махаме кората на хлебчетата.Слагаме от получената сме в средата на хлебчетата и ги завиваме на руло.

# 613
  • Мнения: 136
Мандаринов сладкиш

300 г брашно
 200 г захар
 3 бр. яйца
 2 бр. мандарини (сокът и кората)
1 ч.ч. прясно мляко
 1/2 ч.ч. олио
10 г бакпулвер
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се олиото и прясното мляко. Брашното се смесва с бакпулвера. Добавят се постепенно към сместа. Накрая се сипват сокът от мандарини и ситно нарязаната кора. Тестото се изсипва във форма с диаметър 28 см. Пече се на 180 градуса, 30 минути. След като изстине се поръсва с пудра захар.

# 614
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Малки банички със сирене

Необходими продукти :
4 готови фини кори за баница
150гр.Сирене Президент
150гр.настърган кашкавал
1 яйце
1/4ч.ч.олио

Нарязваме всяка кора на 4 равни части и ги намазваме с част от олиото. В купа надробяваме сиренето и добавяме настърганият кашкавал, и предварителното разбито яйце. Разбъркваме и слагаме от сместа върху всяко парче от корите. Завиваме на руло. Загряваме останалото олио в тиган и пържим малките банички.

Общи условия

Активация на акаунт