Нашите кухни - тема 94

  • 42 988
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
  • Мнения: 9 767
Не знам какъв е бюджетът, но аз имам фурна  Neff и засега съм много доволна. Обаче, според мен, фурна е най-добре да се избере, според желаните функции. Например аз исках да има втасване на тесто, хубаво печене с вентилатор, а много често ползвам и функция Пица. Много хубава става. Преди регулирах по време на печене пицата, сега просто мятам. И също исках пиролиза, защото мразя да чистя фурни Simple Smile

# 721
  • Мнения: 550
Здравейте!
Има ли някой вградена фурна с пиролиза? Често ли я използвате пиролизата и добре ли се почиства?

# 722
  • при него
  • Мнения: 1 260
Тя фурната си казва, като й дойде време за пиролиза. Може би при различните марки/ модели, сигнализира след различен брой ползвания. Е сигурно може и извънредно, ако много се е замърсила. Пиролизата, за мен е незаменимо удобство, не бих се отказала от това.

# 723
  • Мнения: 3 974
И аз се родих откакто имам фурна с пиролиза.

# 724
  • Германия
  • Мнения: 3 454
От средата на декември имаме фурна с пиролиза, до сега съм я пускала два пъти. Не е лошо, но за мен е малко досадно - първо да извадя шините, после да не мога да я ползвам 2-3 часа, да ми бълва горещ въздух в кухнята, чак след това да монтирам пак шините… иначе да, улеснява много почистването.

# 725
  • Мнения: 41 661
Пиролизата все пак не е за рутинно почистване. Хубаво е да се пази фурната и да се забърсва след готвене, ако все пак се изцапа въпреки пазенето. И след това вече ако се натрупа повече, тогава се включва тежката артилерия (пиролизата). Моята фурна е шеста година в експлоатация и съм пускала два пъти.

# 726
  • Мнения: 1 624
NBM, функцията "пица" само за пища ли я ползваш?

# 727
  • Мнения: 3 588
Зависи какво и в какви съдове /открити или закрити/ се готви - честото ползване на грил функция или открито печене на мариновани мръвки, суджуци и подобни налага по-често почистване, а ако се готви под капак, фолио или в плик - съответно и по-малко се замърсява.   
Аз готвя много на фурна, включително месо, тестени печива и сладкиши, така че ползвам редовно пиролиза - не съм чакала да сигнализира фурната, по моя преценка пускам.  Гореща след готвене не я забърсвам, още повече, че не стигам в дълбочина. Пиролизата за мен е изключително полезна функция и докато не изобретят друг равностоен заместител, не бих си купила фурна без пиролиза.

# 728
  • Мнения: 41 661
Не съм казала да се забърсва докато е гореща. Но е вярно, че аз общо взето не пека разни пръскащи неща в открити тави.

# 729
  • Sofia
  • Мнения: 2 374
Тук имаше анти-фенове на пиролизата, аргументирайки се, че като се ползва по-често се съсипва печката, за това не купуват такава и ползват други, по друга технология на почистване.

Аз гледам винаги да пазя фурната - т.е. фолио или стъклени съдове с капак. Не виждам смисъл от това да се готвят неща, които опръскват всичко наоколо.

А по отношение на това, защо съм купил фурна с пиролиза - точно по обратното съображение - фурната е предвидена да постига 500 градуса, което означава, че самата фурна така е направена, че да не изгори, има по-здрав вентилатор, има по-добра топлоизолация, има по-добро покритие, по-дебела ламарина и т.н.т и т.н.т. за да може да издържа такова издевателство.

# 730
  • при него
  • Мнения: 1 260
Моята е вече на 8-9 години и само с пиролиза я чистя. Нищо й няма, нищо не се е развалило.

# 731
  • Sofia
  • Мнения: 9 767
NBM, функцията "пица" само за пища ли я ползваш?

Да Simple Smile Не се сещам какво друго бих пекла на нея, но да кажа, че пицата е на почит у нас и моята пица е любима. Сама си меся тестото. Поне веднъж седмично.

# 732
  • Мнения: 98
Здравейте Simple Smile Въпроса ми е за поставяне на луни, непосредствено пред шкафовете в кухнята - какво е правилното/оптимално разстояние от шкафа? Шкафовете ще са до тавана, като най - горния, съответно трети ред шкафове ще са дълбоки 60 см. и високи 40 см. Долните шкафове ще са със стандартна дълбочина. Под тях ще има и лед лента.
Извинявам се ако е коментирано вече, но темата е много обширна и нямам възможност да я прегледам цялата.
Предварително ви благодаря за отговорите.

# 733
  • Мнения: 3 588
Не съм казала да се забърсва докато е гореща. Но е вярно, че аз общо взето не пека разни пръскащи неща в открити тави.
Е, кой да помни после, че е готвил? Simple Smile
Моята много бавно изстива, обикновено готвя вечер късно и докато изстине, и аз заспивам или по-лошо - тепърва започвам да работя.

# 734
  • Мнения: 633
Ако вграден хладилник е разположен до стена откъм едната си страна, колко с минималната бленда която трябва да се предвиди? Предполагам, че без бленда не може, защото няма да се отваря вратата достатъчно.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт