Отговори
# 15
  • Мнения: 3 570
Не знаех, че е била готова пица, там вече трябва да гадаете дали цялото съдържимо е било изписано.
Направете тестове, след среща с алерголог, защото това никак не е шега.

# 16
  • Мнения: 898
Здравейте, Черна станция, не разбирам въпроса. Става въпрос за гума Гуар и Ксантанова.

Мис Горджъс, не знам дали изобщо има такъв тест за алергия/непоносимост към тези две гуми... Споделям само опита си от консумацията им - всъщност това са единствените нововъведения в моя хранителен режим и няма как да съм получила тези реакции от продукти, които с десетилетия консумирам. Скоро правих тест за непоносимост към глутен - имам началната стойност на средната непоносимост (ниво 2 от общо 6 нива). Попитах в лабораторията това означава ли да спра да ям глутен и казаха, че мога да си ям. Но поради възникналото усложнение с преддиабета аз самата реших да пробвам да се храня без глутен. И, както се вижда, това при мен е грешка. Ако си хапвам рядко и по малко няма да има проблем.
Това теста за непоносимости за много храни ли е? 24 или повече?
За "гумите" трябва доста повече наблюдение от това ли е, или друго. И чак "бурна реакция", от описанието не става ясно дали е такава...
Лимеца също съдържа глутен, от него подуваш ли се?

# 17
  • Мнения: 138
Здравейте, Черна станция, не разбирам въпроса. Става въпрос за гума Гуар и Ксантанова.

Мис Горджъс, не знам дали изобщо има такъв тест за алергия/непоносимост към тези две гуми... Споделям само опита си от консумацията им - всъщност това са единствените нововъведения в моя хранителен режим и няма как да съм получила тези реакции от продукти, които с десетилетия консумирам. Скоро правих тест за непоносимост към глутен - имам началната стойност на средната непоносимост (ниво 2 от общо 6 нива). Попитах в лабораторията това означава ли да спра да ям глутен и казаха, че мога да си ям. Но поради възникналото усложнение с преддиабета аз самата реших да пробвам да се храня без глутен. И, както се вижда, това при мен е грешка. Ако си хапвам рядко и по малко няма да има проблем.
Това теста за непоносимости за много храни ли е? 24 или повече?
За "гумите" трябва доста повече наблюдение от това ли е, или друго. И чак "бурна реакция", от описанието не става ясно дали е такава...
Лимеца също съдържа глутен, от него подуваш ли се?
Здравейте, лимецът не ме подува. Кризата беше сериозна с нощно препълване на гърлото със секрети, напрежение в стомаха, трудно се дишаше през устата. Тестът не е пакетен - в една лаборатория казах кои храни да ми тестват за непоносимост - съответно глутен, мляко, яйца, кафе, какао.

# 18
  • Мнения: 898
А на изследването пише ли IgG или IgE ?

# 19
  • Мнения: 138
А на изследването пише ли IgG или IgE ?
Здравейте,

Пише IgE и две точки и се изброяват храните и какъв ми е показателят.

# 20
  • Мнения: 138
Да, пишете пак. Трябва да се установи от какво е бурната реакция, за да се избягват всякакви алергени от този тип.
Какво е имало в тази пица и преди нея, както и след нея?

Ксантанът е вид бактерия, не гъби (плесента е гъба), но никак не е невъзможно реакцията да е кръстосана, а както знаем алергии към мухъл има почти 70% от населението на земята.
Сега търсих в Гугъл състава на конкретната безглутенова пица (не мога да цитирам марката). Но няма нищо, колкото и да е странно. А съм изхвърлила кутията. Утре ще я проверя в магазина и ще ви напиша съставките. Мога да кажа, че е от държава с високо качество на продукцията.
Здравейте,

Ходих в магазина и видях на етикета на безглутеновата пица са обявени само 2 по-особени неща: гума гуар и набухвател натриев карбонат.

# 21
  • Мнения: 898
Щом е IgE, значи не е изследването, за което предполагах.

# 22
  • Мнения: 138
Мили приятели, аз съм в нов потрес. Днес пак получих обилен секрет от гърлото, забележете, след хапване на кофичка кисело мляко... Сега като се замисля и в безглутеновата пица имаше моцарела, когато през нощта се събудих от обилен секрет в гърлото за първи път преди 2 дена. Порових се в Гугъл и намерих статия за храните, които вкарват слуз в организма и на първо място са млечните продукти. Когато човек прекали с тяхната консумация се случва именно такова обилно секретиране от белия дроб към гърлото и навън... Специалистите съветват веднага да се прекрати консумацията на такива продукти, защото е достигнат някакъв предел в организма, отвъд който тази слуз вече може да слезе в други органи и да направи проблеми. Съответно спирам с млечните храни и дай Боже да се оправя скоро. Дано тази информация да е полезна. За мен изводът е, че явно няма гаранция, че реагирам зле на ксантана и гуара в храните. Може би просто се отядох на млечни неща преди Постите и след Постите. Лакомия.

# 23
  • Мнения: 898
Аз ако имам такъв проблем само от няколко дни, никога не бих се сетила за храни. Ще реша, че съм просто настинала примерно. Дали не е нещо такова всъщност?

# 24
  • Мнения: 138
Аз ако имам такъв проблем само от няколко дни, никога не бих се сетила за храни. Ще реша, че съм просто настинала примерно. Дали не е нещо такова всъщност?
Здравейте, ами не е грип/коронавирус, понеже нямам нито температура, нито хрема, нито този секрет е през повечето/цялото време. Този секрет тръгва само, когато ям млечни. Интересно как пък не ми хванаха в алергологичната лаборатория непоносимост към млякото??? Тестът за мляко беше кожен с драсване. И даже не ми дадоха документ за него. Дали са ми документ само за зъбни упойки, за кръвния тест за храни и за IgE.

# 25
  • Мнения: 898
От написаното оставам с впечатление, че това със секрета е съвсем от скоро, от "тези дни".
Само подуването на корема не си посочила колко време го е имало. Оправила си се с безглутенова диета, но като е включен лимеца няма проблем, което не значи безглутенова, а без нещо друго...
А като са ти правили такива специфични изследвания, не попита ли там?

# 26
  • Мнения: 138
От написаното оставам с впечатление, че това със секрета е съвсем от скоро, от "тези дни".
Само подуването на корема не си посочила колко време го е имало. Оправила си се с безглутенова диета, но като е включен лимеца няма проблем, което не значи безглутенова, а без нещо друго...
А като са ти правили такива специфични изследвания, не попита ли там?
Здравейте, Лили,
Да, от няколко дни е секрета в гърлото след ядене на млечни, но прави впечатление, че има, макар и по-слаб секрет, от пшеница. И двата вида храни ги дават слузообразуващи. Предполагам, че за всичко си има пръв път. Затова сега организмът сигнализира, че му е дошла свръх тази консумация и затова за неопределен период спирам тези две храни. Ще си следя и кръвната захар. Като се понормализира, тогава ще хапвам пак от време на време. Не съм се консултирала все още с никакъв вид лекар за това състояние. Във вторник съм на ендокринолог за преддиабета и с него ще споделя тези нови реакции. После ще ви разкажа какво е казал доктора.

# 27
  • Мнения: 898
По принцип ако има възпаление, дори и много леко, може определени храни просто да "дразнят", в смисъл да предизвикват отделяне на секрет. При мен винаги го е имало от пчелен мед например и за това съм го ползвала като лек при настинки за "втечняване на секрета" от синуси и т. н., за изчистване.
За непоносимостите лекарите един разбира едно, друг друго... Като цяло е важно какво показват изследванията.
Успех, дано се изясни кое какво е Flowers Four Leaf Clover
Аз също съм в търсене защо се подувам от глутен съдържащи продукти, но не съм намерила точното изследване все още.

# 28
  • Мнения: 138
По принцип ако има възпаление, дори и много леко, може определени храни просто да "дразнят", в смисъл да предизвикват отделяне на секрет. При мен винаги го е имало от пчелен мед например и за това съм го ползвала като лек при настинки за "втечняване на секрета" от синуси и т. н., за изчистване.
За непоносимостите лекарите един разбира едно, друг друго... Като цяло е важно какво показват изследванията.
Успех, дано се изясни кое какво е Flowers Four Leaf Clover
Аз също съм в търсене защо се подувам от глутен съдържащи продукти, но не съм намерила точното изследване все още.
Привет, Лили,

Дано се разбере и при мен дали е пренасищане с млечни и пшеница или друго. Относно проблема с подуването - аз не спрях глутена заради естетически причини като подуване:) аз си оправих подуването още преди повече от половин година, когато преосмислих как пия вода. Оказа се, че старата ми формула пиене на половин литър 30 минути преди хранене ми е правила проблем, защото първо е много голямо количество за наведнъж и второ е много малък период 30 минути и затова не съм имала качествен стомашен храносмилателен сок (бил е разреден с вода)... Попрочетох по темата и започнах да пия вода 1 час и половина след хранене и 1 час преди хранене. И оттогава ми се оправи проблема със самото подуване. А аз спрях глутена заради преддиабета.

# 29
  • Мнения: 138
Здравейте, преди малко се върнах от прегледа при ендокринолога. Ами не е преддиабет. Нищо, че имам някои от симптомите каза доктора. Важни били нивата на захарта в кръвта и дали хормоните са в норма и макар и гликираният ми хемоглобин да е 5.57 (а от 5.6 нагоре се върви към преддиабет) засега не съм застрашена от тази диагноза. Каза, че болката в езика по никакъв начин не е свързана с неговата област. Предположи, че проблемът може да е хранителна алергия или нелекувани зъби. Между другото аз забелязвам, че от мляко ми е като натъртен езика, а от шоколад и кафе се усеща като одраскване. Така че следващата ми стъпка е тест за алергени в реномирана лаборатория, а утре съм на зъболекар. Но секретирането си продължава от гърлото от млечни храни. Намерих статия, в която пише. че атопичният дерматит има орално засягане и може да причини глосити и хейлити (болка в езика). Ще ви държа в течение какво ще излезе тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт